Platforma Roco PKP
Moderator: mod-Tabor
- Mariusz
- Kontakt:
Re: Platforma Roco PKP
W Obornikach powstały: wytwórnia i skład, do których całe wahadła kontenerów kursują co jakiś czas od Franowa.
- bartekdj
- Kontakt:
Widziałem, widziałem, a były ich tysiące, nie no na poważnie piękny skład z tych platform widziałem, a na swojej pace miały kontenery (Trasa Poznań-Kołobrzeg), zdjęcia nie zrobiłem bo nie zdązyłem wyjąc aparatu....trzeba będzie pomyśleć nad takim wagonikiem hmmm
- sTTaszek
- Kontakt:
Już jest zielona kropka, a to oznacza, że jest już dostępnyCo ciekawe ostatnio ten model w TT byl oferowany na Allegro, choc ze strony Roco nie wynika, aby byl juz w sprzedazy.
-
ModelarzeTT
- Kontakt:
Wagon był do kupienia w niedzielę na giełdzie w Katowicach. Cena 70 zł.oelka pisze: Co ciekawe ostatnio ten model w TT byl oferowany na Allegro, choc ze strony Roco nie wynika, aby byl juz w sprzedazy.
Pozdrawiam. ModelarzeTT - Krzysiek
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Jest opisany na stronach 51-52. Zdjecie niestety z duzym rastrem i dosc slabej jakosci przedstawia wagon juz z oznaczeniami epoki IVa.tuchol pisze:Dzięki. Chyba będę musiał dotrzeć do tego katalogu wagonów towarowych.
Tak juz przy okazji warto tez obejrzec wagon typu 48W. Jest to szescioosiowa platforma budowana przez Pafawag w latach 1949/51, ale konstrukcyjnie nie odbiega ona, od wagonow konstrukcji niemieckiej serii Ssyms. Model jest produkowany przez Persvet.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
-
tuchol
- Kontakt:
Dzięki. Chyba będę musiał dotrzeć do tego katalogu wagonów towarowych.
- pamelar
- Kontakt:
Zasadnicza. Wyobraź sobie, Arturze, że dla niektórych takie sprawy jak prawidłowe oznaczenia modelu i czy przedstawia on typ wagonu, ktory istniał w danych okolicznościach miejsca i czasu mają podstawowe znaczenie.ArturSch pisze:A możesz mi wytłumaczyć: CO TO ZA RÓŻNICA
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Tak. Jest to wagon wojennej konstrukcji niemieckiej, zbudowany pod katem transportu czolgow. Dosc spora grupa tych wagonow znalala sie w Polskich rekach po zakonczeniu wojny.tuchol pisze:Roco ma w nowościach model platformy pkp (III epoka).
Mam wątpliwości czy taka platforma była w rzeczywistości eksploatowana przez pkp.
Jesli model zostal oznakowany tak, jak jego odpowiednik w H0 to oznacznenia beda prawidlowe.
Co ciekawe ostatnio ten model w TT byl oferowany na Allegro, choc ze strony Roco nie wynika, aby byl juz w sprzedazy.
Zdjecie bylo opublikowane w katalogu wagonow PKP z 1973 roku.Może ktoś ma zdjęcie tego wagonu w realu?
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
-
miki
- Kontakt:
poszukam - żadnej gwarancji efektów nie ma 
-
tuchol
- Kontakt:
Dzięki, znam ten wątek na martelu. Może ktoś ma zdjęcie tego wagonu w realu?
-
miki
- Kontakt:
-
tuchol
- Kontakt:
Roco ma w nowościach model platformy pkp (III epoka).
Mam wątpliwości czy taka platforma była w rzeczywistości eksploatowana przez pkp.
Ot i wszystko.
Ot i wszystko.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A możesz mi wytłumaczyć: CO TO ZA RÓŻNICAtuchol pisze:Mam wątpliwości czy taka platforma ... rzeczywiście jeździła w PKP.
-
tuchol
- Kontakt:
Platforma Roco PKP
Mam wątpliwości czy taka platforma jaką ma w nowościach Roco rzeczywiście jeździła w PKP.
http://www.roco.cc/content.php?id=1729& ... =&page_cp=
Może ktoś z Was mógły to wyjaśnić?
http://www.roco.cc/content.php?id=1729& ... =&page_cp=
Może ktoś z Was mógły to wyjaśnić?
Ostatnio zmieniony 04 gru 2006, 11:42 przez tuchol, łącznie zmieniany 1 raz.