Zestaw 01412

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Re: Zestaw 01412

Post autor: Gdyniak »

Charakterek pisze: Zapytaj chłopaków co się w niedzielę w Radomiu działo i co za katusze ta biedna loko przechodziła. Nie można się było do niej dopchać, tak szalała.
Zgadza się dzieciarnia szalała przy kolejce na całego. To jest typowy zabawkowy zestaw i trzeba promować dla takich właśnie kilkulatków aby nasiąkali kolejkami a z czasem przejdą na modele. Tak też czyniło wielu z nas kiedy dostawaliśmy zestawy startowe BTTB a później kupowaliśmy już pełnowartościowe modele. A jak czasem jakiś tatus też połknie bakcyla kolejowo-modelarskiego to druga korzyść :)
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Wojtek, a gdzie ja napisałem, że oceniam modele kolejowe? Od początku w redakcji traktowaliśmy ten zestaw jako wspaniałą zabawkę. Naszą trafną ocenę potwiedziła córa Tomka oraz wszystkie dzieci, które się bawiły tym zestawem. Zapytaj chłopaków co się w niedzielę w Radomiu działo i co za katusze ta biedna loko przechodziła. Nie można się było do niej dopchać, tak szalała.

Poza tym słuszność oceny potwierdzają dzieci znajomych przychodzące do Nas i beczące wniebogłosy, gdy trzeba odchodzić! Nie wszystkie rzeczy Tilliga trzeba oceniać z pełną powagą. Do niektórych trzeba podejść indywidualnie. I by ten zestaw pokazał swoje prawdziwe ja musieliśmy go wystawić na próbę ognia. Mało tego. Jeden z ojców dzieci bawiących się owym zestawem kupił go, bo mu dzieci żyć nie dawały i teraz czeka na odbiór z ostatnim dniem maja!
Ostatnio zmieniony 14 maja 2006, 18:47 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Chyba Chraktekru zaszalałeś z tymi ocenami tego zestawu...
Dla zabawy dla dzieci dla kolejki tak ale modele kolejowe to raczej nie....
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

Widziałem stan pudełek Darka, to dziwie się dlaczego nie zrobili styropianu.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Charakterek pisze:Czyli pudełka są jednorazowego użytku :)
Byłem tego prawie pewien, teraz już jestem całkiem pewny !!
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

ArturSch pisze: 2.
Zewnętrzne duże pudełko z uchwytem jest OK. Natomiast te małe pudełeczka w środku, zamiast jednego dużego styropianu, są niepraktyczne. Doskonale wiemy co się dzieje z pudełkami po kilku otwarciach/zamknięciach, a w ręku dziecka - jeszcze szybciej się podrą.
:(
Artur, to ja mam pytanie:

Jak dziecko wyjmie raz zestaw z pudełka, to pokaż mi dzieciaka, który włoży go spowrotem do pudełeczka przed zajeżdżeniem go na amen?

Raczej takiego dzieciaka nie spotkasz :)

Czyli pudełka są jednorazowego użytku :)
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 20:04 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

Lokomotywa OK, trzeba tylko przemalować, kalki nakleić i barierki dokupić.
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Post autor: kolejarz »

A ja w Radomiu byłem...WIELKA impreza... i nie było tego zestawu...chyba, że został wyjęty jak pojechałem lub w niedziele.
Więc sie nie wypowiem na jego temat... :(
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

1.
Wszystko co napisałeś to prawda, zwłaszcza podobają mi się fotki dzieciaków.
:)

2.
Zewnętrzne duże pudełko z uchwytem jest OK. Natomiast te małe pudełeczka w środku, zamiast jednego dużego styropianu, są niepraktyczne. Doskonale wiemy co się dzieje z pudełkami po kilku otwarciach/zamknięciach, a w ręku dziecka - jeszcze szybciej się podrą.
:(

3.
Ogóle wrażenie i zawartość pudła: OK !!
:mrgreen:
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 08:59 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Zestaw 01412

Tak dla radości! Przeczytaj koniecznie test zestawu 01412. Znajdziesz go tutaj A potem podziel się uwagami na temat zestawu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”