Jak by tu zacząć...

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
Gloow
Kontakt:

Re: Jak by tu zacząć...

Post autor: Gloow »

Więc powiem Ci co ja myślę na ten temat. W naszym mieście tabor i akcesoria TT można kupić właściwie tylko w Składnicy Harcerskiej na rynku (bardzo drogo i mały wybór), w AMC (ceny jak w pewnym polskim sklepie internetowym) lub na targowisku na Niskich Łąkach w niedziele lecz tu nie wypatrzysz raczej za dużo wartościowych rzeczy. Jest tam praktycznie sam tabor BTTB, często w stanie tragicznym pod względem mechanicznym mimo, że z wierzchu wyglda dobrze. Wydaje mi się równierz, choć nie mam pewności, że w drugą niedzielę miesiąca jest giełda modelarska w MDK na Kołątaja (kiedyś o tym słyszałem). Pojedyńcze modele TT można jeszcze swego czasu było nabyć w składnicy harcerskiej na ul. Jedności Narodowej ale nie wiem jak jest teraz i czy ten sklep wogóle jeszcze istnieje. A z tym sklepem z więziennej to nie wiedziałem, ze go przenieśli więc przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Zielak
Kontakt:

Post autor: Zielak »

ArJu pisze:Koledzy podpowiadają Ci AMC, a Ty nadal szukasz?
Jak się coś zaczyna, to dobrze by było (przynajmniej moim zdaniem) mieć jakieś rozeznanie... Zwłaszcza we własnym mieście...

Pozdrawiam
Zielak
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 19:12 przez Zielak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dudek120
Kontakt:

Post autor: dudek120 »

Sklep z Więziennej nie został zlikwidowany, tylko przeniesiony, tak, jak napisał xdamian. Ale w tym sklepie TT jest tyle co kot napłakał. A w składnicy rzeczywiście drogo i mały wybór.
Jest jeszcze stoisko modelarskie w D.H. Podwale, ale tam też nie ma za wiele TT.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

Zielak pisze:Kiedyś słyszałem, że istnieje jeszcze sklep na ulicy Więziennej. Jest tam jeszcze?
Koledzy podpowiadają Ci AMC, a Ty nadal szukasz? Wybrać się na Tęczową to taki duży problem? Zaryzykuję twierdzenie, że w żadnym polskim sklepie nie obejrzysz na żywo tyle taboru TT, przynajmniej tego od Tilliga.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 08:28 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alteo

Post autor: Alteo »

Ostatnio kupiłem w Feniksie dwa fleksy 660 mm po prawie 20 zł.Rzeczywiście wszystko jest o 20% drozsze. :(
xdamian
Kontakt:

Post autor: xdamian »

sklep z więziennej przeniesiono na nowy dwór. ceny: patrz składnica albo lepiej. tylko H0 i N.
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Post autor: BR101 112-1 »

Fakt, zapomniałem, że te linki z tillig.com się kaszanią. Tu jest działający link do tego zestawu na stronie admina- http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalog.asp?id=01408
Gloow
Kontakt:

Ten sklep został zlikwidowany. Pozatym była tam tylko N-ka i H0.
Zielak
Kontakt:

BR101 112-1 pisze:Co do taboru to polecam szczerze zestaw http://tillig.com/cgi-bin/tillig.pl?tem ... index.html
Ten link coś nie bardzo chce współpracować :?
Uruchamia się strona główna: "Serdecznie witamy" itp.

Kiedyś słyszałem, że istnieje jeszcze sklep na ulicy Więziennej. Jest tam jeszcze?

Pozdrawiam
Zielak
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, 21:23 przez Zielak, łącznie zmieniany 1 raz.
Gloow
Kontakt:

Ja składnice też szczerze odradzam, jest po prostu drogo jeśli chodzi o tabor i akcesoria. A i wybierać nie ma w czym. A gdybyś coś tam zamawiał to i tak przeszło by najpierw prawdopodobnie przez AMC.
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Tak jest tam, ale zapomnij, że ona istnieje bo zaopatruje się w AMC (2km od składnicy) i dolicza gdzieś 20% marży (jakoś tak z 2 lata temu BR101 w AMC kosztowała 450zł w składnicy 550zł albo więcej. Nie wiem czy teraz w ogóle mają coś z TT.

Co do taboru to polecam szczerze zestaw http://tillig.com/cgi-bin/tillig.pl?tem ... index.html
Zielak
Kontakt:

Składnica harcerska mieści się w Feniksie?

Na razie nie skorzystam z pomocy kolegów, wybaczcie. Zabieram się do dokładnego przestudiowania forum i dopiero z większą wiedzą w temacie wezmę się za zakupy.
(no i dodatkowe fundusze znajdą się w tym czasie... mam przynajmniej taką nadzieję :P)

Pozdrawiam
Zielak
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Zielak pisze:Hm... Znając numer katalogowy... ;)
Ja jeszcze nie orientuję się w taborze i dobrze by było go najpierw pooglądać na żywo w jakimś sklepie...
W AMC jak najbardziej można kupować detalicznie, innego stacjonarnego sklepu z TT we Wrocławiu nie ma (jest składnica harcerska, ale ceny takie że tylko sobie w głowę strzelić).
AMC znajduje się na ul.Tęczowej 83, zawsze mają dużo taboru na półkach. Jakbyś chciał mogę cię podprowadzić i pomóc ci w wyborze. ;)
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, 21:22 przez BR101 112-1, łącznie zmieniany 1 raz.
Gloow
Kontakt:

Spokojnie, numer katalogowy łatwo jest sprawdzić i w AMC można sobie pooglądać wszystko bez problemu. Znajmość tego numeru po prostu ułatwia zakupy, szybciej da się znaleźć towar.
Zielak
Kontakt:

Hm... Znając numer katalogowy... ;)
Ja jeszcze nie orientuję się w taborze i dobrze by było go najpierw pooglądać na żywo w jakimś sklepie...

Pozdrawiam
Zielak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”