BRAWA E95

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: BRAWA E95

Post autor: ArturSchŁ »

brovarek pisze:... takie malowanie wystepowało w HO.
Obrazek
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

To jakaś słaba kopia nowości BRAWY na ten rok. Ona bedzie szara. Potwierdza to nie tylko lepsza fotka na TT Board.de, ale tez fakt ,że dla tego numeru takie malowanie wystepowało w HO.
Jesli tego jeszcze mało, zielone malowanie "minęło sie w czasoprzestrzeni z gapą"
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

ale chyba jednak zielona?
W Lipsku "odgrażali się", że następna wersja będzie szara.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2008, 13:00 przez ArJu, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Kontakt:

Post autor: Paweł Basiński »

No to proszę bardzo II epoka :) E95 05 - ale chyba jednak zielona? :mrgreen: fotka strasznie słaba ( przerzucona z H0 ) - może ktoś znajdzie lepszy materiał!

http://www.modellbahnecke.de/assets/ima ... 08_511.jpg

pozdrawiam
Paweł
Paweł Basiński
Kontakt:

Niedawno - jakieś 3-4 dni temu była na allegro E95 III DR z drugiej ręki - ktoś kupił w sklepie i od razu odsprzedał - ostatnia cena jaka pamiętam przy tej ofercie to 540 zł.
Ale patrząc na tą ofertę podejrzewam, że to ten sam sprzedawca :) opis podobny :mrgreen:
Jak kupił kilka sztuk - uzyskał niecałe 500 zł za sztukę to ma czysty zysk ponad 10% a ponieważ model piękny - tu chyba nikt się przyczepić nie może - więc i cena rośnie!!

No cóż - poczekamy na E95 w II epoce :P

Zważywszy na spore zainteresowanie może BRAWA wykombinuje jakiś inny model w naszej skali? :roll:

pozdrawiam
Paweł

PS - po co wpadasz od razu w panikę - mała już masz :mrgreen: ?
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

W Sebnitz dostępna jest tylko E95.03. Po informacji (potwierdzonej z 2 źródeł), że zaprzestano jej produkcji wpadłem w niemałą panikę.
Dziś upolowałem - http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=295611315 8)
Dla mnie ten model to poezja. Piękny w swej brzydocie :mrgreen: ze wspaniale rozwiązaną mechaniką. Posiadam 2 sztuki E95.02 kupione - jedna na eBay za 207 Euro + 35 PLN przelew + 9 Euro za przesyłkę, druga z DE dzięki uprzejmości Brovarka za coś około 600 PLN. I to była cena bardzo okazyjna !!. Dodam jeszcze że obydwie używane. Gdzieś o tym było na forum.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Widocznie więcej właścicieli sklepów, bądź importer pomyśleli o zamówieniu w przedsprzedaży E95 w III ep , która w takim wariancie dla klientów w de była oferowana po 139 EUR. Pewnie tyle zapłaciłeś :) To,ze ilość była niewielka akurat mnie nie zaskoczyła, patrząc na sprzedaż Tilliga TT w Polsce.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 21:14 przez brovarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Paweł Basiński
Kontakt:

brovarek pisze:Bo u nas poza chyba Parowozikiem nie zamówił w zeszłym roku żaden sklep.
E95 DR III epoka?
To akurat troszkę dziwne, bo ja kupiłem 2 sztuki (dla mnie i znajomego) w całkiem ciekawej i znacznie tańszej ofercie ( Świat Kolejek ), niż dzisiaj zamieszczona oferta w Sebnitz - 150 € :mrgreen: ) Czyli polskie sklepy mogą wystawić towar niszowy ( tak traktuję BRAWĘ, która produkuje, aż jeden model w skali TT :/ ) w ciekawej cenie!
Z tego co pamiętam z rozmowy z właścicielem to posiadał 5 sztuk. Szybko zeszły ;)!
W Parowoziku mogli ściągnąć, ale cena oscylowała około 15% wyżej niż w w/w sklepie no i zamówić już nie można było.
No, ale zainteresowanie się zwiększyło i ceny poszybowały w Polsce do góry - ale BRAWA już przestała produkować ten model ( trochę dziwne przy tylu zamówieniach sporo by jeszcze sprzedali ) natomiast nowy model 53001 TT Ellokomotive E 95 05 DRG, jest już w sugerowanej cenie 155 €

A w Sebnitz można ten model kupić? Mają ją na stanie? ( pytanie do Grzegorza )

pozdrawiam
Paweł

PS Ta E95 II epoka będzie również piękna :lol:
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 21:32 przez Paweł Basiński, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Bo u nas poza chyba Parowozikiem nie zamówił w zeszłym roku żaden sklep. Tak, tak zamówienia na taki towar sklepy składają wcześniej. O dziwo zadziałało to tak jak za komuny, masz pieniadze , chetnych, a towaru brak :).
Moze jakis sklep z PL napisze nam tu ładnie czy i ile zamówi tych brązowych ( choć ja wiem o szarych z gapą). Zamówienia sklepy mogą składać w Norymberdze. Pozdrowionka, M
Ps. Chetnie kupiłbym dwie
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

Bo jak zwykle nie unas się działo a u sąsiadów
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

bartekdj pisze:... jak coś się kończy to nagle wszyscy się budzą ...
Cała rzecz w tym, że jeszcze się dobrze NIE ZACZĘŁO, a już się SKOŃCZYŁO !!
:mrgreen:
Awatar użytkownika
bartekdj
Kontakt:

Post autor: bartekdj »

Jeśli to prawda to znów będzie bolączka o zdobycie go przynajmniej dla niektórych, zawsze tak jest, że jak coś się kończy to nagle wszyscy się budzą :))
Ostatnio zmieniony 17 sty 2008, 10:49 przez bartekdj, łącznie zmieniany 2 razy.
Kilkujadek
Kontakt:

BRAWA E95

Post autor: Kilkujadek »

Brawa zaprzestała produkcji modelu E95.03. Popyt przekroczył wszelkie oczekiwania firmy więc kolejny model ukarze się w malowaniu brązowym - prawdopodobnie E95.05 II ep.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2008, 09:49 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”