Co to za wózek?
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- Marcin
- Kontakt:
Re: Co to za wózek?
Tomeczek nie przejmuj się. Teraz kupienie mitropy w ładnym stanie z tej produkcji graniczy z cudem, ja sie obkupiłem w Niemczech i mam ich pod dostatkiem, to samo z pocztami.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Tym akurat się nie przejmuj, bo w tym wagonie mało co jest zgodne wymiarowo z oryginałem.
-
- Kontakt:
No to szkoda, że mam tylko jednego takiego Y-eka. A czy prześwit pod wagonem nie jest wtedy zbyt mały w stosunku do oryginału?
- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
W dodatku mają wyraźnie mniejsze opory toczenia.Marcin pisze:Ja osobiście lubię te wóżki bo wagon stoi na nich niżej niż na wózkach BTTB.
Posiadają bowiem metalowe piasty, a ponadto nie posiadają tych metalowych blaszek "Y" odpierających prąd, które potrafią dość mocno hamować ruch.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2008, 16:57 przez T_Domagalski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin
- Kontakt:
To jest wózek z czasów produkcji w Zeuke. Ja osobiście lubię te wóżki bo wagon stoi na nich niżej niż na wózkach BTTB.
-
- Kontakt:
Co to za wózek?
Zabrałem się za skracanie sprzęgów przy Y-kach. Uzyskałem 5 mm między fartuchami, ale dalej już nie pójdzie bo bufory przeszkadzają. Zabrałem się za stary wagonik i klops, inny wózek, częściowo metalowy i niższy (wagonik jest niższy o 1.5-2 mm), inne gniazdo, a bufory ,które nie wystają po za fartuch. Co to jest?