Warsztaty modelarskie - Poznań, 26-27.01.2008 r.

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Re: Warsztaty modelarskie - Poznań, 26-27.01.2008 r.

Post autor: miano »

Pozwoliłem sobie zastosować się do prośby: :D
L.L. pisze:Dzisiaj odbyłem kolejną rozmowę telefoniczną z Prezesem Pyssą. Zapadły ostatnie decyzje.
Przedstawiam je zatem Szanownym Forumowiczom z prośbą o dalsze ich przekazanie innym zainteresowanym.

Poznańskie warsztaty będą składały się z 3 sesji:
- w sobotę w godz. 9-13 sesja I
- w sobotę w godz. 14-18 sesja II
- w niedzielę w godz. 9-13 sesja III
Z tego powodu zamiejscowych Organizator prosi o przybycie w piątek po południu lub wieczorem. Są jeszcze wolne miejsca noclegowe. Warunek ich otrzymania - zgłoszenie e-mailem do Prezesa.

Przewidziano śniadanie w sobotę i w niedzielę w cenie 5 zł za posiłek. Warto skorzystać, gdyż oszczędzi to czasu i pozwoli na wspólne poranne spożycie posiłku. Śniadania - w internacie przy ul. Czajczej.
W sobotę przewidziany jest również obiad w cenie ok. 10 zł. Będzie go można kupić i spożyć bezpośrednio w miejscu warsztatów, czyli w szkole przy ul. Fredry 13.
W sobotę wieczorem - po II sesji warsztatowej przewidziane jest spotkanie połączone z dyskusją panelową o przyszłości modelarstwa kolejowego w Polsce. Miejsce - sala kawiarenki klubowej w podziemiach szkoły. Będzie możliwość uczestnictwa za odpłatnością za posiłek i napoje (ok. 15 zł/osoby).
Obiad w niedzielę - we własnym zakresie (ale w okolicy można naprawdę smacznie i tanio zjeść: Sphinx, pizzerie itp), a po nim w godz. 14-15 podsumowanie warsztatów i krótka dyskusja o tym, co dalej.
Od godz. 15 - sprzątamy klub, zwijamy "żagle" i odjeżdżamy do domów.

Podczas warsztatów będzie dostępna świetlica, zatem - jeśli będzie taka wola uczestników - odbędą się krótkie wykłady na tematy związane z budową drogi kolejowej, urządzeń srk, prowadzenia ruchu pociągów itp. jakże przydatne przy zabawie w miniaturową kolej.
Dostępne będą również makiety klubowe (z Międzychodem włącznie) oraz pomieszczenia warsztatowe i urządzenia służące do zakupu kawy, herbaty i napojów.

Organizator jeszcze raz prosi o przywiezienie ze sobą narzędzi, sprzętu, materiałów i modeli - szczególnie będących w trakcie budowy, aby na miejscu móc poćwiczyć warsztat i techniki modelarskie.

Ponadto Prezes Pyssa poprosił mnie, aby poinformować również tych, którzy chcą tylko popatrzeć "z czym się to je", aby dokonali rejestracji jako uczestnik "bierny". Adres e-mail był już kilka razy podawany.

Chyba tyle. Kluby i organizacje modelarskie zarejestrowane w PZMKiMK mogą "na dniach" spodziewać się przesyłki od Prezesa z pisemną informacją o warsztatach.

W imieniu Polskiego Związku Modelarzy Kolejowych zapraszam jeszcze raz wszystkich zrzeszonych i niezrzeszonych do udziału w poznańskich warsztatach i cytując Prezesa napiszę: "nie przegapcie okazji".
Kontakt:

Post autor: Misiek »

gemol pisze:O, zostałem uznany za klikę, a ze mną Pamelar i PiotrZ.
bo to było tak:
klika to są ONI, czyli ta "ekipa", w której nie jest dana osoba
za to "ekipa" w której ta osoba się znajduje nazywa się: kolektyw

:mrgreen:
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Klika to chyba H0 ?? Co ??
Bo jeszcze był kabaret ;)
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Marcin pisze:Przyjedź na poznańskie Hobby to zobaczysz jaka klika tam siedzi.
O, zostałem uznany za klikę, a ze mną Pamelar i PiotrZ. Nie ładnie.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, 19:47 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
MarcinSz
Kontakt:

Post autor: MarcinSz »

W niedzielę 6 stycznia otrzymałem (jako jeden z kilku odbiorców wiadomości) od R. Pyssy podziękowanie za zgłoszenie ze wskazaniem, iż bliższe informacje o warsztatach zostanąpodane za tydzień, po dogadaniu szczegółów.
Proponuję trochę cierpliwości, a co do obecności TT w Poznaniu to zależy to wyłącznie od Nas.
Marcin Szwanenfeld
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Ty mi nie tłumacz faktów oczywistych. Znam tą klikę od wielu lat. Dlatego zacząłem bywac w 3-mieście w którym poznałem wielu TT-kowiczów :) krórych serdecznie pozdrawiam.
Chyba zadzwonię do prezesa i osobiście spytam co i jak.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

A czego sie spodziewałeś? Przyjedź na poznańskie Hobby to zobaczysz jaka klika tam siedzi.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Rówież napisałem do Pyssy.
Widac nie jest zainteresowany naszą skalą :evil:
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Taka cisza wokol tego spotkania, ze az w uszach dzwoni... Czy ktos cos wie? Cokolwiek? Kilka dni temu wyslalem na podany adres maila z ze zgloszeniem i pytaniani, ale do tej pory zadnej odpowiedzi...
Awatar użytkownika
mencin
Kontakt:

Post autor: mencin »

Mozna przyjsc tylko "popatrzec"? :) Nie mam jeszcze sie czym chwalic, ale chetnie poszukalbym pomyslow na makiete i sposobow wykonania.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Mam wolne 8) :idea: ??
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Warsztaty modelarskie - Poznań, 26-27.01.2008 r.

Post autor: jarkott »

Pan Leszek Lewiński informuję, że

w dniach 26-27 stycznia 2008 roku Polski Związek Modelarzy Kolejowych i Miłośników Kolei organizuje w Poznaniu "Warsztaty modelarskie".
Wiodącymi tematami będą:
- budowa makiet modułowych (podstawy, kształtowanie terenu, wykonywanie elementów krajobrazu),
- sterowanie cyfrowe na makietach, budowa instalacji elektrycznych,
- waloryzacja taboru,
- zasady prowadzenia ruchu pociągów na makiecie.

Zgłoszenia do uczestnictwa w warsztatach (w terminie BARDZO PILNYM - max. do 10.stycznia) przyjmuje Ryszard Pyssa - adres e-mail: sk.pyssa(małpka)infotransport.pl
Noclegi w cenie 10 zł osobo-doba (z możliwością śniadania) zapewnia Organizator.

Wszystkich chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zabranie ze sobą własnych narzędzi, materiałów, modeli taboru, segmentów makiet modułowych itp., gdyż warsztaty te mają zasadniczo otwarty charakter tzn. z minimalną ilością oficjalnych wystąpień i wykładów, i oparte mają być na zasadzie - jeśli ktoś coś potrafi, to niech pokaże to innym. Stąd prośba, aby przywieźć ze sobą trochę materiałów, narzędzi i ... dokonań (czyli modeli), aby było czym i na czym prezentować i ćwiczyć.

Serdecznie zapraszamy do udziału w warsztatach zarówno początkujących, jak i zaawansowanych modelarzy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”