Nasze TT - Krasiu-Michałek

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
Krasiu-Michałek
Kontakt:

Nasze TT - Krasiu-Michałek

Post autor: Krasiu-Michałek »

W końcu przyszła pora na naszą prezentację. Historia jakich wiele. Pierwsze lokomotywy i wagony „importowane” z Warszawy, gdzie mój tata bywał w delegacjach, potem lata na pawlaczu, odkrycie, zarażenie kolejową pasją 5,5 letniego synka Michała, odkrycie Tilliga, a przede wszystkim DCC i wielka modernizacja taboru.
Nie będę opisywał co jest na zdjęciach, bo to widać. Trochę klasyki BTTB na pewno zostanie. Mam słabość do cystern Minol. I tych małych, czarnych. Niektóre stare wagony, szczególnie czteroosiowe cysterny są naruszone zębem czasu. Jak widać mam też problem z dopasowaniem kolorów w czteroczłonowej bipie. Po kilku podejściach na razie poddałem się. Prędzej wygram w totka.
Jak to czasem mówią w TV mundurowi: „sprawa ma charakter rozwojowy”. Można więc spodziewać się kolejnych części. I to już wkrótce. Co strasznie mnie i Michała cieszy!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 02 sty 2008, 10:15 przez Krasiu-Michałek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”