platforma Ks
Moderator: mod-Tabor
- krzysztof
- Kontakt:
Re: platforma Ks
w żadnej z moich (a mam teraz 3 różne) platformach nie było kół hamulcowych
- Marcin
- Kontakt:
He, sprawdze w swoich Ks ale coś mi sie zdaje że miałem koła hamulca.
- Trojan
- Kontakt:
I co ciekawe Tillig nie daje do niej kół hamulcowych (a bolce na nie są tak jak w 4 osiowych platformach)... Przynajmniej ja miałem już 3 i w żadnej nie było.
Pzdr
Pzdr
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Kazdy wagon dopuszczony do ruchu musi posiadac wymagane przez UIC stopnie i uchwyty.MarcinSz pisze:Ostatnio zachodzę w głowę, czy platforma Ks (nr kat. Tilliga 14750, 14751 itd) powinna mieć doklejone stopnie manewrowych?
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 17 gru 2007, 07:38 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
- krzysztof
- Kontakt:
witam,
i ja miałem tą rozterkę.
ale w katalogu, na różnych zdjęciach modelu stopni nie zauważyłem. bardzo dokładnie oglądałem podwozie i nie zauważyłem żadnej szczeliny (takiej jak w 4.osiowych platformach), gdzie możnaby wkleić ten stopień. no chyba że ewentualnie przykleić do boku "ramy".
pomyślałem: wytłoczka z kłonicami jest zunifikowana, więc dałem sobie spokój. ten post zakłócił go a i podejrzewam, że na zdjęciach oryginału ten stopień jest.
pozdrawiam: krzysztof
i ja miałem tą rozterkę.
ale w katalogu, na różnych zdjęciach modelu stopni nie zauważyłem. bardzo dokładnie oglądałem podwozie i nie zauważyłem żadnej szczeliny (takiej jak w 4.osiowych platformach), gdzie możnaby wkleić ten stopień. no chyba że ewentualnie przykleić do boku "ramy".
pomyślałem: wytłoczka z kłonicami jest zunifikowana, więc dałem sobie spokój. ten post zakłócił go a i podejrzewam, że na zdjęciach oryginału ten stopień jest.
pozdrawiam: krzysztof
-
- Kontakt:
platforma Ks
Ostatnio zachodzę w głowę, czy platforma Ks (nr kat. Tilliga 14750, 14751 itd) powinna mieć doklejone stopnie manewrowych?
Miejsca na to wyraźnie zaznaczonego w podwoziu nie ma, stopni nie widać też na zdjęciach w katalogu.
Przyznam, że widząc wagon na żywca zawsze zapominam sprawdzić.
pozdrawiam
Marcin
Miejsca na to wyraźnie zaznaczonego w podwoziu nie ma, stopni nie widać też na zdjęciach w katalogu.
Przyznam, że widząc wagon na żywca zawsze zapominam sprawdzić.
pozdrawiam
Marcin
Marcin Szwanenfeld