sprawa semaforów świetlnych
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
Re: sprawa semaforów świetlnych
Ale te nie są klubowe. Zresztą krótkie daszki są "bezpieczniejsze" czaso-przestrzennie. Jak wytłumaczyć długie na Grabiach w ep IIIc
?

-
- Kontakt:
Daszki krótkie, takie III -epokowe, jak w eNkowym semaforze
???
Uuuu.. a co byś powiedział na długie??? Nie żeby było że jestem przekorny czy coś w tym stylu - takie było początkowe założenie. Semafory "Klubowe" miały mieć zwykłe długie daszki.

Uuuu.. a co byś powiedział na długie??? Nie żeby było że jestem przekorny czy coś w tym stylu - takie było początkowe założenie. Semafory "Klubowe" miały mieć zwykłe długie daszki.
- WM-MODEL
- Kontakt:
Już się rysują
Żeby każdemu nie pisać tego samego: przygotowuję zestaw do samodzielnego składania, blaszka z kompletem bzdetów + kawałek rurki fi 1 mm na słup. Reszta -każdy sam sobie. Moze będą jeszcze w grudniu lub na początku stycznia. Raczej proponuję lutować.
Przewiduję konstrukcję na diody smd w obudowie 0805, bez problemu można dostać wszystkie kolory świateł, łącznie z pomarańczowym i niebieskim.
Daszki krótkie, takie III -epokowe, jak w eNkowym semaforze.

Żeby każdemu nie pisać tego samego: przygotowuję zestaw do samodzielnego składania, blaszka z kompletem bzdetów + kawałek rurki fi 1 mm na słup. Reszta -każdy sam sobie. Moze będą jeszcze w grudniu lub na początku stycznia. Raczej proponuję lutować.
Przewiduję konstrukcję na diody smd w obudowie 0805, bez problemu można dostać wszystkie kolory świateł, łącznie z pomarańczowym i niebieskim.
Daszki krótkie, takie III -epokowe, jak w eNkowym semaforze.

- Ranger
- Kontakt:
Ja już napisałem do WM-Model na PW. Swoje zamówienia kierujcie jak najszybciej to będziemy mieć semafory szybko 

-
- Kontakt:
Panowie piszcie do WM Modela na priva kto ile chce semaforów 

-
- Kontakt:
Podobnie 

- tydzial
- Kontakt:
Jak by co to na te zwrotniki i parę semaforów bym reflektował .
- WM-MODEL
- Kontakt:
Przecież kto jest rzeczywiście zainteresowany to wie
A że proporcje gadaczy do tych co coś robią są jak 100:1 jest jak jest.

A że proporcje gadaczy do tych co coś robią są jak 100:1 jest jak jest.
-
- Kontakt:
To może w kontekście pisania do siebie maili na innym forum
prośba o pochwalenie się innymi projektami w TT - 1:120 - wiem że robisz kilka ciekawych rzeczy tylko ze względu na mały rynek ciężko to upchnąć i jest mało opłacalne.
Ja ze swojej strony dalej poszukuje zwrotników - znalazłem kilka różnych z necie - natomiast z różnych względów nie są takie jak mi akurat potrzebne.
Pisałeś, że robisz naprężacze sygnałowe - masz projekt zwrotnicowych, ale ze względu na małe zainteresowanie....
Również pędnie itp
Pochwal się - może znajdziesz kilku chętnych - wtedy łatwiej będzie wejść w ten segment
pozdrawiam
Paweł

Ja ze swojej strony dalej poszukuje zwrotników - znalazłem kilka różnych z necie - natomiast z różnych względów nie są takie jak mi akurat potrzebne.
Pisałeś, że robisz naprężacze sygnałowe - masz projekt zwrotnicowych, ale ze względu na małe zainteresowanie....
Również pędnie itp
Pochwal się - może znajdziesz kilku chętnych - wtedy łatwiej będzie wejść w ten segment

pozdrawiam
Paweł
- WM-MODEL
- Kontakt:
Dało by sięmiki pisze: ...kształtowych To w wersji "lajt"...

Jesteś w zasadzie trzeci konkretny chętny, więc powoli się wyłania motywacja dla mnie do przygotowania projektu. W przyszłym roku, styczeń -luty.
[Skrócono]
Ostatnio zmieniony 04 gru 2007, 08:20 przez WM-MODEL, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Kontakt:
A tych kształtowych To w wersji "lajt" by się nie dało przy okazji?? Bo kombinuje, kombinuje i nijak żadnego światła nie da się u mnie wepchnąć. Pewnie za bardzo lubię twoje słupki pędniowe 
Ale w sumie 1 zaporę 2 komorową i parę Tm to bym wziął, liczmy w sumie 6 i 3 Sz na semafor kształtowy - wariacja na temat 1 komory - co daje 9.

- WM-MODEL
- Kontakt:
Bo sam nie trawię i zależny jestem od terminów w trawiarni.whosho pisze:... w przeciągu 1/1,5 miesiąca do odbioru.
[Skrócono]
Ostatnio zmieniony 04 gru 2007, 08:19 przez WM-MODEL, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Dobra miśki, mam news'a.
Rozmawiałem dzisiaj z WM-Modelem i efekt rozmowy jest nastepujący. Jest możliwość kupienia blach fototrawionych do samodzielnego montażu, do każdego rodzaju semafora (1÷ 5 komór). Cena - okolo 15 zł za komplet blacha + rurka. Warunek - zamówenie partii około 50 sztuk semaforów dowolnego typu.
Są chętni? Jeśli tak, to od czasu złożenia zamówienia blachy będą w przeciągu 1/1,5 miesiąca do odbioru.
Rozmawiałem dzisiaj z WM-Modelem i efekt rozmowy jest nastepujący. Jest możliwość kupienia blach fototrawionych do samodzielnego montażu, do każdego rodzaju semafora (1÷ 5 komór). Cena - okolo 15 zł za komplet blacha + rurka. Warunek - zamówenie partii około 50 sztuk semaforów dowolnego typu.
Są chętni? Jeśli tak, to od czasu złożenia zamówienia blachy będą w przeciągu 1/1,5 miesiąca do odbioru.
Ostatnio zmieniony 02 gru 2007, 13:52 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Prowokator, sadysta 

- WM-MODEL
- Kontakt:
Tylko pokazałem semaforki jako ilustrację do wiadomości miki'ego