Nie ma po co projektować skoro projekt jest. I to w N. Skalowanie w górę to czysta przyjemność. Trza zagadać z Władkiem (WM-Model) i tyle...a po za tym "czekać to najlepsza robota"
Poprostu ktoś z nas z wachem w ręku musi podjąć się próby zrobienia takich semaforów. Musimy wytrawić sobie blachy (czoło semafora, daszki[gięcie ich na wymiar z prostych blaszek na jakimś kopycie], drabinki), skołować mikro rurkę cienkościenną. Samo poskładanie tego w całość nie przysparza problemów. Gorzej z elektroniką, ja się na tym nie znam. Chociarz jakby mieć schemat i elementy to już tylko z górki.
Więc trzeeba nam kogoś kto opracuje blachy i złoży schemat elektroniki. Jeśli to zostanie spełnione to myślę,ze już każy z nas poradzi sobie ze złożeniem semafora w całość, gorzej lub lepiej ale damy radę sami.Co do elektroniki należy zagadać z Darkiem a blachy z Fredem3rg. Być może już P. Kluba opracował blachy i wystarczy się zapytać, upomnieć.
tak zapowiadało się nieźle, bo nasłuchaliśmy się bajek o produkcji semaforów a na dodatek w czerwcu na warsztatach w Bielsku zostały te bajki potwierdzone "face to face" , no ale jak to bywa już 3 miesiące później producent zaczął się wymigiwać coraz to nowymi terminami aż w końcu zaczęły dochodzić słuchy o całkowitym zaniechaniu projektu ze względu na "brak czasu", więc skoro tak się podchodzi do klienta to w Polsce modelarskiej nigdy nie będzie dobrze, a szkoda bo "zapowiadało się nieźle"
Nie wiem jak w tej chwili wygląda sprawa semaforów, o których była rozmowa juz dawno temu. Miały być tak na październik. Mamy juz grudzień a o nich nic Szkoda, bo zapowiadało się całkiem nieźle.
Zostawię to wszystko bez komentarz, po pierwsze jestem za stary już na takie pyskówki,
a po drugie, cóż - chyba już mamy takie państwo, że młodsi nie szanują starszych. A forum
modelarskie z dyskusji o modelach czy co gdzie można kupić przekształciło się w gadki
o niczym i krytykowaniu każdego i wszystkiego. W latach 60-tych było do bardziej sensowne.
Panu p. Piotrze życzę więcej kultury i taktu w stosunku do użytkowników forum. Zwłaszcza
kiedy stosuje się sztuczki komputerowe w sprawdzaniu czyjegoś IP. Te metody przypominają
mi czasy kiedy działałem w podziemiu.
Pozdrawiam, życzę wszystkiego dobrego i proszę o zlikwidowanie mojego konta.