Mój skromny tabor - Mlody

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

ODPOWIEDZ
Morgan Ghost

Re: Mój skromny tabor - Mlody

Post autor: Morgan Ghost »

Tylko jedna, pozostałe dwie już nie. Zaglądnołem do środka, ale układ ten jest mi obcy :)
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

a przerzucają ?
Morgan Ghost

Zasilacz FZ1, klasyka :mrgreen:

A w zwrotnicach to w jednej brakuje tych malutkich blaszek wyjściowych z przodu (2 wyjścia) prawdopodobnie by podłączyć do nich sygnalizacje. Zwoje jeszcze się trzymają, ale nie jestem pewien w 100%).
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

Witamy Cię na forumTT:
To co posiadasz to w połowie pojazdy startowe, uproszczone, większą wartość prezentują węglarki zielone ( B )
Jaki masz zasilacz do tej kolejki ? lokomotywka jeździ na 12V ale moja też iskrzy :mrgreen:
Zwrotnice... musisz powiedzieć co nie działa: napęd ? A cyferki na pudełku to numery katalogowe: http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/kat.asp?co=ZWRO
dopisane:
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=3324&start=6
Morgan Ghost

Mój skromny tabor - Mlody

Vitam,

Dysponuję skromnym zbiorem kolejki starej firmy Berliner TT Bahnen (BTTB). Kolejka ma sporo lat. Leżała sobie rozłożona na półce dobre 10 lat (a może i więcej). Kupił ją kiedyś mój starszy brat. Dopiero niedawno przyszedł mi do głowy pomysł aby sprawdzić czy to jeszcze działa. I jako tako to jeździ ino coś nie bardzo. Może najpierw parę zdjęć (lepszej jakości na dzień dzisiejszy nie zrobie, ponieważ jedyny aparat jaki mam to z komórki SonyEricsson w800i):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oto moje pytania do was:

1. Czarna kolejka jeździ, ale iskrzy na torach i czasem przerywa na najwyższych obrotach (nie jedzie płynnie). Czy wina leży po stronie kolejki, czy też torów? (brud), a może obydwa przypadki?

2. W niebieskiej kolejce działa tylko jedna oś, druga już nie. Czy wina może leżeć po stronie brudu na wale ślimakowym?

3. Dysponuję trzema zwrotnicami, którymi można sterować. Chodzi tylko jedna, gdzie szukać pomocy, jakiegoś schematu do niej, "części zamiennych"?

4. Na opakowaniu od zwrotnicy jest schemat, jak podłączyć wszystkie kable. Widnieje tam też możliwość podłączenia sygnalizacji.
Obrazek
Jednak schemat pokazuje jedynie dwie osobne żaróweczki. Czy zamiast nich zwykła sygnalizacja będzie chodzić?
Obrazek

5. Na opakowaniu od zwrotnicy są również tajemnicze cyferki. Co one oznaczają?
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 lis 2007, 18:55 przez Morgan Ghost, łącznie zmieniany 5 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”