slowniki tematyczne
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
Re: slowniki tematyczne
dzieki wielkie jarkott za pomoc
- jarkott
- Kontakt:
Znalazłem na necie taki słownik: Niemiecko-polski słownik wyrazów związanych z kolejnictwem
Zawiera wyrażenia specyficzne dla modelarstwa kolejowego:
Oto link:
http://www.cn.com.pl/~di2/modele/slonp.htm
Zawiera wyrażenia specyficzne dla modelarstwa kolejowego:
Oto link:
http://www.cn.com.pl/~di2/modele/slonp.htm
-
- Kontakt:
Nie radzimy. Prawa fizyki rządzące niemieckim prądem nie różnią się od praw rządzących prądem polskim, więc i tłumaczenia są po nic....janek pisze:...jak radzicie sobie z tlumaczeniami np planow elektryki w jezyku niemieckim

Żeby nie być gołosłownym. Jako mocno nieletni jechałem siedleckim Ty2, z której to jazdy (oprócz zap... łopatą) zapamiętałem głównie hitlerowskie gapy na niemieckich opisach przy zaworach i innych wajchach...a jeździł

-
- Kontakt:
mam ksiazki opisujace plany polaczen szynowych plus elektryka chodzi o to zeby je przetlumaczyc nalepiej jakby byly to slowniki elektroniczne korzystalem z ogolno dostepnych slownikow ale one maja za malo slow w tym temacie
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Witamy janek na ForumTT 

Ale chodzi Tobie o słowniki elektroniczne czy klasyczne książkowejanek pisze:czy macie dostep do slownikow ....

-
- Kontakt:
slowniki tematyczne
czy macie dostep do slownikow tematycznych umozliwiajacych przetlumaczenie z niemieckiego na polski gdyz normalne slowniki nie zawieraja tylu informacji w dziedzinie modelarstwa kolejowego jak radzicie sobie z tlumaczeniami np planow elektryki w jezyku niemieckim