modele NMJ Top Line Models

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
whosho
Kontakt:

Re: modele NMJ Top Line Models

Post autor: whosho »

Czy ktos spotkal sie z modelami tej firmy pochodzenia Norweskiego.
Adres www.nmj.no
Nie widziałem ich na własne oczy ale swego czasu doczytałem tutaj, że są dość popularne w Skandynawii własnie ze względu że produkują modele tamtejszego taboru.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2007, 09:15 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
gekom
Kontakt:

czyli mieszcze sie w normie....

Post autor: gekom »

Witam ponownie kolegow wielbicieli modeli skali TT i nie tylko. Wlasnie i ja doroslem do takiego stwierdzenia ze modele kolejowe takim beda..niezaleznie od tego w jakiej skali sa wymodelowane.W moi przypadku posunalem sie do tego, ze model elektrowozu BR 111 mam juz w trzech skalach: H0,TT, i N. Czasami sam sobie sie dziwie majac takie kiedys odczucie,,,ze e-nka jest dla mnie za mala.Poz.Jurek

Ps.Brovarek..podaj adres tej pani HO,wtedy na piwko napewno zarobisz,,,hehe
Poz.po podrozy wyposzczony Jurek K.
Awatar użytkownika
Karol
Moderator
Kontakt:

Post autor: Karol »

E tam zboczeniu :mrgreen: obie skale są wspaniałe a zresztą jak się małe znudzi to jest jeszcze to wieksze :P zesztą staram sie teraz kupować te modele co mam w TT w H0 i odwrotnie
Awatar użytkownika
brovarek
Kontakt:

Post autor: brovarek »

Jurek zdrada bedzie wtedy jak Cię z HO (np Halinką Olszańską) złapie żonka. W przeciwnym przypadku mozna mówić jedynie o małym zboczeniu... :mrgreen:
Pozdrowionka, M
Ps. Bedę w Lipsku , może sie uda jakieś piwko "zrobić"?
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

gekom pisze:... nie jest to sabotaz w kierunku modeli skali TT.
Nie jesteś jedynym, który nie ogranicza się do jednej wielkości. Tu na ForumTT, znajdziesz innych, którzy nie mogą się oprzeć pięknym modelom niezależnie od wielokości.
:mrgreen:
gekom
Kontakt:

modele NMJ Top Line Models

Post autor: gekom »

Witam Kolegow,
Bedac w Goeteborg udalem sie do sklepu i dokonalem zakupu modelu wagonu HO firmy NMJ , stad moje pytanie. Czy ktos spotkal sie z modelami tej firmy,,,pochodzenia Norweskiego.
Adres www.nmj.no
Zakupilem tez lokomotywe spalinowa HO firmy Hobby Trade,..adres www.hobbytrade.dk ,
stad moje nastepne pytanie...szczegolnie do modelarzy kolejowych mieszkajacych w krajach Skandynawskich..
dziekuje.
poz Jurek Komosa

Ps.Smiem nadmienic ze nie jest to sabotaz w kierunku modeli skali TT..ktorej to skali modele jak wszyscy wiedza kolekcjonuje,a tylko chec zasiegniecia informacji ze stronu uzytkownikow ogolnie,,na temat modelu .....,bo uwazam ze modele kolejowe beda zawsze modelami....nie patrzac na to w jakiej skali i formie sa one prezentowane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”