O stronie/sklepie Die Digitalzentrale byla wzmianka TUTAJ. Link podany przez Ciebie jest linkiem do dokumentacji instalacji plytki z gniazdem NEM wlasnie wykonanej przez Digitalzentrale a nie sposobu na ucyfrowienie. Oprocz tego maja wiele innych roznych plytek m.in. do BR52 i BR106 (V60) a takze inne rozne akcesoria do TT'ki.Ranger pisze:Mam już pewną stronę od znajomego z TT-Board, niestety wiadomości i wskazówki tam zawarte są po niemiecku zatem prosze o pomoc w odszyfrowaniu.
Oto ta strona.
BR01 DCC
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: BR01 DCC
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
jak dasz deka esu to nie ma problemu ze zwarciem na wyjściu silnika on jest dobrze przed tym zabezpieczony
-
- Kontakt:
Ale to troche potrwa - musza dotrzec materialy.
- brovarek
- Kontakt:
Te dodatkowe elementy to jakies oryginalne taile Tilliga ( tylko żarówka), dek, głosniczek i generator? Czy całkowita zmiana płytki i ilosci połączeń z tendrem?
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jestem bardzo zainteresowany Twoją przeróbką. Prośba do Ciebie o pełną dokumentację fotograficzną prac.mradwan pisze:Zamowilem elementu u pana Piotra i przystapie do ucyfrowienia.
Myślę, że więcej kolegów zdecyduje się na taki upgrade BR01.

-
- Kontakt:
Kelle z TT Board podal mi swoj przepis. Zamowilem elementu u pana Piotra i przystapie do ucyfrowienia. Zgodnie z porada zarowke wymieniam na mikrozarowke, wtedy mam miejsce na genrator dymu. Glosnik 13mm okragly pod paleniskiem. Zobacze, czy to sie uda. Rozumiem, ze mozna dodac zabezpieczenie przed dekoderem na wypadek awarii silnika.
- Karol
- Moderator
- Kontakt:
Moja ma juz prawdopodobnie zainstalowaną nową płytkę z gniazdem dekodera. Jednak mam pewne obawy ponieważ to co boli tą loke o silniki, są bardzo kiepskie. Nie chce nikogo straszyć ale po instalacji dekodera jest ryzyko polegające na tym że wraz z awarią silnika może też polecieć dekoder, z praktyki wiem ze Lenze Silvery maxi nie maja na wyjsciu silnika ukladu przeciw zwarciowego i się palą ( mi przez zasyfiony silnik poszły dwa deki) Nie wiem jak się na ta sprawa z dekami mini ale podejrzewam ze jest podobnie. Tak czy inaczej za jakiś czas mam zamiar wymienić silnik.
- Ranger
- Kontakt:
Mam już pewną stronę od znajomego z TT-Board, niestety wiadomości i wskazówki tam zawarte są po niemiecku zatem prosze o pomoc w odszyfrowaniu.
Oto ta strona.
Oto ta strona.
- Ranger
- Kontakt:
Ja próbuję coś znaleźć na TT-BNoard, niestety nie znam niemieckiego i szukam w ciemno.
Narazie znalazłem,że jakiś modelarz wymienił w swojej 01 silnik.
Narazie znalazłem,że jakiś modelarz wymienił w swojej 01 silnik.
-
- Kontakt:
Dzięki.Sprawdzę.A już miałem reklamować,że coś nie tak.Jeżeli nie Gold Mini to jaki dekoder?
mb1
mb1
mb1
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Dokładnie, to okazuje się, że już w analogu loka nie zachowywała się perfekcyjnie, więc to nie wina tego czy innego dekodera.Ranger pisze:Co do instalacji Golda Lenza to nie polecam. Gdzieś już było o tym,że ten dekoder w tej konkretnej lokomotywie sprawia duże kłopoty więc szkoda nerwów.
Nadal czekam na info od osoby, która ze sukcesem tą lokomotywkę zdygitalizowała.
- Ranger
- Kontakt:
Tak jak mój poprzednik potwierdzam,że świaca się trzy punkty, reflektory i lampa na kotle. Możesz to łatwo sprawdzić, daj loczkowi maxymalne napięcie i ujżysz wtedy swiatło.mb1 pisze:Mam też pytanie: czy fabrycznie BR01 ma oświetlenie z przodu trzypunktowe,czy tylko lampę górną.W mojej nowej świeci się tylko właśnie ta górna.
Co do instalacji Golda Lenza to nie polecam. Gdzieś już było o tym,że ten dekoder w tej konkretnej lokomotywie sprawia duże kłopoty więc szkoda nerwów.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 00:48 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
BR 01 ma z przodu zarowke. Swieca sie trzy reflektory, ale gorny zdecydowanie mocniej. Natomiast oswietla takze troche tor przed lokomotywa (w odroznieniu od diod w BR 101 np.).
-
- Kontakt:
Korzystając z ostatniej promocji Tilliga zakupiłem BR01 DRG 02125.Też chcę ją przerobić na DCC,więc dołączam się do prośby o info,jak to najlepiej zrobić.Mam też pytanie: czy fabrycznie BR01 ma oświetlenie z przodu trzypunktowe,czy tylko lampę górną.W mojej nowej świeci się tylko właśnie ta górna.
Pozdrawiam.
mb1
Pozdrawiam.
mb1
mb1
-
- Kontakt:
Myślę o tym samym. Znalazłem coś takiego:
http://www.tt-board.de/forum/showthread ... light=br01
Czyli ESU micro (już wiem, że konieczne dokupienie i wymiana głośnika na mniejszy (13mm okrągły). No i na razie nie wiem jak rozwiązać problem z generatorem dymu ze względu na oświetlenie.
Na razie - przejściowo będę próbował instalować Golda mini Lenza - mam po prostu jeden wolny taki dekoder.
http://www.tt-board.de/forum/showthread ... light=br01
Czyli ESU micro (już wiem, że konieczne dokupienie i wymiana głośnika na mniejszy (13mm okrągły). No i na razie nie wiem jak rozwiązać problem z generatorem dymu ze względu na oświetlenie.
Na razie - przejściowo będę próbował instalować Golda mini Lenza - mam po prostu jeden wolny taki dekoder.