Targi Hobby, MTP Poznań

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
NataliaF
Kontakt:

Re: Salon Modelarstwa HOBBY, 27-28.10.2007, Poznań

Post autor: NataliaF »

Lista uczestników dostępna jest na stronie: http://hobby.mtp.pl/pl/33693.html
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

O, a ja właśnie w sobotę będę.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

Ze mną w sobotę... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

To ostatecznie z kim można będzie sie spotkać w poznaniu ? :mrgreen:
NataliaF
Kontakt:

Salon Modelarstwa HOBBY już za trzy tygodnie!

HOBBY Salon Modelarstwa

W wielkim świecie małych modeli
Modele kolejowe, lotnicze, morskie i samochodowe, a także makiety, figurki oraz akcesoria i narzędzia modelarskie – wszystko co może zainteresować miłośników modelarstwa będzie można zobaczyć w ostatni weekend października (w dniach 27-28.10) na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich w ramach Salonu Modelarstwa HOBBY. To już czwarta edycja tej popularnej imprezy.

Można zobaczyć, można kupić …
Swoją ofertę przedstawią producenci, firmy handlowe oraz specjalistyczne wydawnictwa. W tym roku w Poznaniu obecnych będzie ponad 30 firm modelarskich – są wśród nich zarówno polscy producenci i dystrybutorzy, jak i goście zagraniczni. Na miejscu będzie można kupić wiele interesujących nowości i skorzystać z targowych promocji cenowych. Modele, materiały i akcesoria modelarskie znanych marek będzie można nie tylko zobaczyć, ale także wypróbować – wiele firm przygotowało bowiem specjalne pokazy. Z pewnością będą one nie lada gratką dla zwiedzających, wśród których najliczniejszą grupę stanowią hobbyści-modelarze.

… można się pochwalić
Pasjonaci modelarstwa w ramach salonu HOBBY mają także szerokie możliwości prezentacji. Zarówno dla klubów i modelarni, jak i dla indywidualnych modelarzy oraz kolekcjonerów – będzie ich w tym roku ponad 50 – salon jest doskonałą sposobnością pochwalenia się ciekawymi eksponatami i niezwykłymi kolekcjami.

Atrakcji nie zabraknie
Salon Modelarstwa HOBBY to nie tylko statyczne ekspozycje na stoiskach, ale przede wszystkim pokazy, podczas których prezentowane jest całe piękno i finezja modeli.
I właśnie pokazy gromadzą najliczniejszą publiczność i stwarzają niepowtarzalny klimat szczególnego wydarzenia.
Atmosferę budują także emocje sportowe, jakie towarzyszą wyścigom samochodów sterowanych radiem. A publiczność zawsze aktywnie włącza się do zabawy – chętni mogą pokierować zdalnie sterowanymi pojazdami i poczuć emocje toru wyścigowego.
Prezentowane na targach modele kolejowe i makiety często w fantastyczny sposób odwzorowują rzeczywiste miejsca w Polsce. Modele lotnicze i żaglowce wykonane według historycznych planów zachwycają precyzją detali.

Najważniejsze atrakcje przygotowane w tym roku dla publiczności to:
• zawody i konkursy z nagrodami w sterowaniu samochodami elektrycznymi,
• pokazy samochodów spalinowych sterowanych radiem,
• pokazy modeli latających i pływających,
• prezentacje połączonych makiet kolejowych w kilku skalach,
• łączka LGB – miejsce, gdzie dzieci mogą pobawić się kolejką,
• nauka wykonywania prostych modeli i latawców pod fachowym okiem instruktora.

Jak co roku podczas HOBBY rozegrane zostaną prestiżowe zawody modelarskie:
• Eliminacje do Halowych Mistrzostw Polski Modeli Samochodów Sterowanych Radiem,
• Mistrzostwa Polski Modeli Kolejowych.

Świetna propozycja na weekend
Poznańska impreza zdobyła już sporą popularność środowiska modelarzy i corocznie odwiedza ją kilka tysięcy osób. Są to zarówno doświadczeni modelarze z całego kraju, przedstawiciele klubów i modelarni, jak i ci, którzy przygodę z modelarstwem dopiero zaczynają. Salon jest także świetną propozycją dla całych rodzin chcących miło spędzić jeden z weekendowych dni. Dodatkowym magnesem jest fakt, że w sobotę
27 października na terenach MTP równolegle będą jeszcze trwały targi turystyczne TOUR SALON.

Więcej informacji na: www.hobby.mtp.pl
eg_ptmkż
Kontakt:

Post autor: eg_ptmkż »

Witam chyba skorzystam ... czy mimo tego że zgłoszenia do 11-ego września były można zgłoszenia wysłać np. po TRAKO ??? Bo wtedy będę wiedział a chciałbym zaprezentować na czyjejś makiecie moje sety PKP IC + PKP PR. Tym bardziej że bilet kosztuje mnie tylko w 1 stronę powrót mam gratis. Tak samo jak mam możliwośź przenocowania :P
To bardziej gemola dotyczy ... daj info na prv.
NataliaF
Kontakt:

Uprzejmie informuję, że na naszej stronie www.hobby.mtp.pl dostępna jest już karta zgłoszenia i regulamin VII MISTRZOSTW POLSKI MODELI KOLEJOWYCH.
Zapraszam serdecznie!
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Rozumiem, że koordynatorem spotkania jest gemol.
Biorę to na siebie.
Na długie składy raczej się nie nastawiajmy - na Porąbce musi być odrobinę miejsca do manewrów. Przydałaby się jeszcze jedna stacja - wtedy moglibyśmy poszaleć.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, 15:02 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
PiotrZ
Kontakt:

Post autor: PiotrZ »

MarcinSz i miano,
Myślę, że najważniejsze jest to, by wogóle pokazać się w Poznaniu. W ubiegłym roku H-Zerowcy zajęli większośc hali, co nie znaczy, że i w tym roku damy się zepchnąć do narożnika ;) Każda głowa i każda oś się liczy :D Ja zabiorę swojego ICE-3 pomimo, że w Porąbce on wyglada jak... UFO na łące

Pozdrawiam
PiotrZ
PS. Rozumiem, że koordynatorem spotkania jest gemol.
Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Post autor: miano »

Także modułu jeszcze nie posiadam :x, ale na targach będę. Jak by było po czym jeździć to chętnie zabiorę mój skład kontenerowy (wkrótce w mojatt), w razie potrzeby też chętnie pomogę.

Pozdrawiam Piottrek
MarcinSz
Kontakt:

Post autor: MarcinSz »

Modułu nie mam ale chętnie się przyłączę :)
Jest w czym pomóc?
pozdrawiam
Marcin Szwanenfeld
PiotrZ
Kontakt:

Potwierdzam swoje zgłoszenie. Kto jeszcze się przyłączy?
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Wybieram się ze swoimi modułami. Czy jeszcze któryś z kolegów się przyłączy? Sprawa jest o tyle pilna, że do czwartku muszę przygotować plan makiety. Proszę o kontakt na maila lub PW.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
BarTT
Kontakt:

Post autor: BarTT »

Jakieś aktualności jeśli chodzi o obecność TT na wystawie?
PiotrZ
Kontakt:

Kto się wybiera z modułem (-ami)? Ja bym się wystawił, ale czy będzie się do kogo przyłączyć?

Potwierdziłem u p.Natalii, że uczestnictwo jest bezpłatne. Zalecane są własne nogi do modułów, ale w razie potrzeby zapewniają podstawki. Dają też stoliki i krzesła oraz odgrodzenie od publiczności. W zgłoszeniu należy podać, co się wystawia i wymiary modułu lub całego layoutu.

Oficjalny termin zgłoszeń mija 11 września. Trzeba by się zdecydować. Jaka jest Wasza opinia?

Pozdrawiam
PiotrZ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”