To czarne, na którym leżą tory na poziomie -1 to jakaś pianka?
J
Moderator: mod-Makieta
Nazywa się to "Klej Wikolowy" z CASTORAMY (dział drewno+panele podłogowe), wygląda jak gęsty WIKOL, zalatuje jednak lekko butaprenem (Jacula pisze:Kleisz polimerem? Ja fastryguję kropelką.
Kleisz polimerem? Ja fastryguję kropelką.ArturSch pisze:na czas wysychania kleju.
Nie bawię się tak, używam klamry 83502 do unieruchomienia flexów na czas wysychania kleju.Jacula pisze:... przed położeniem wstępnie wyginałem delikatnie szyny
Ja kładłem z fleksa łuk 396mm - przed położeniem wstępnie wyginałem delikatnie szyny aby uzyskać formę łuku. Naprężenia fleksa są wtedy o wiele mniejsze, łatwiej też utrzymać łuk na końcówce odcinka.kolejarz pisze: Tylko trzeba dobrze przykleić
właśniekolejarz pisze:Więc po co przepłacać...
Jacula pisze: jaki promień łuku wyszedł Ci na tej pętli?
Artur, jaki promień łuku wyszedł Ci na tej pętli? Pytam, bo mam w zamyśle podobną, tyle że jednotorową.ArturSch pisze:Ta pętla powstała...
Z Twojego layout-u na pierwszych stronach wątku wynika, że ten łuk jest zbliżony do łuku 353 mm...aż tak można flexy wygiąć?ArturSch pisze:Całość robię z flexów oksydowanych (BRÜNIERT).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości