Nastawnia do TT

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Re: Nastawnia do TT

Post autor: Mariusz »

Fajne. Ale kilka razy mi ciśnienie podniosło :mrgreen: w momencie jak jeden wjeżdżał na zajęty na tył drugiego i w czasie wyjazdu z peronów gdy drugi w bok się pakował :mrgreen:
To już nawyk zawodowy chyba. Uczucie podobne jak w czasie kiedy kierowca pakuje się na tory przed lokę.
makieciarz
Kontakt:

Post autor: makieciarz »

Tak, takie miało być założenie, jeśli Sony ureguluje płatność od kopa makieta zadziała jak należy i będzie cieszyć oko, dobór taboru jest zupełnie przypadkowy, on ma jeździć niezawodnie. Dobranie odpowiednich wagonów aby sobie tak niezawodnie jeździły jest mocno utrudnione w TT. Już wstawiłem filmiki do siebie na stronę.
Filmik 1 (23 MB) oraz
Filmik 2 (17 MB)
Jeśli ktoś jest bystry dostrzeże tam budynki Fallera.
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

makieciarz pisze:Nie wiem nic na razie o tej makiecie ponieważ jej właściciel nie wypłacił części kasy za jej powstanie, to nie ma także na niej serwisu. Prawdopodobnie nie działa jak należy.
Ano nie działa jak należy. Jest jedno lub dwa miejsca, gdzie wagony regularnie się wykolejają. Sama makieta służy chyba głównie do prezentacji możliwości kamer HDTV. Szkoda jeszcze tylko, że dobór taboru wygląda na przypadkowy.
makieciarz
Kontakt:

mradwan - kolego, przejdź się do centrum SONY, AL. KEN 105, Wa-Wa Ursynów - o ile stoi tam jeszcze makieta do TT było na niej kilka budynków Fallera do TT. Jeśli ktoś chce to na meila mogę przesłać kilkanaście zdjęć. Nie wiem nic na razie o tej makiecie ponieważ jej właściciel nie wypłacił części kasy za jej powstanie, to nie ma także na niej serwisu. Prawdopodobnie nie działa jak należy. Jeśli ktoś mnie oświeci jak wstawić filmiki z niej to też będzie mógł je zobaczyć, jeden ma 25 MB. Również mogę wysłać na meila jeśli komuś wejdzie do skrzynki.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

DBv pisze:... do dzis lezy to w szafce bo nie wiem co z tym zrobić...
:idea: Wymienić na Allegro na coś innego !!
:mrgreen:
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

I to jest powod dla ktorego Fallera omijam szerokim łukiem... Nigdy nie wiadomo co sie trafi... Kupiłem kiedys pare ich produktów z oferty "TT" i do dzis lezy to w szafce bo nie wiem co z tym zrobić...
mradwan
Kontakt:

Post autor: mradwan »

OK, tylko niektóre z tych "uniwerslanych" domków wygladają przy naszych pociągach w miarę ok, a niektóre jak fragmenty miasta dla wielkoludów.
makieciarz
Kontakt:

Wystarczy wziąć do ręki katalogi Faller z początku lat 80-tych i zobaczysz tę samą nastawnię występującą w skali H0, to samo inne domki Fallera oferowane dziś jako modele TT.
mradwan
Kontakt:

Nastawnia do TT

Post autor: mradwan »

Czy ktoś ustawił na swojej makiecie nastawnię Fallera F120120 Mittelstadt?
Interesuje mnie jak ona wygląda w zestawieniu z pociągami w naszej skali. Jest jeszcze nastwania Kibri - czy to jest rzecywiście 1:120 czy też modle do H0 w 1:100?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”