"Ferkeltaxi" czyli LVT w TT

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

A masz jakies fotki?

Post autor: mahlerian »

DBv dziekuje za pomoc. Mam prosbe, czy moglbys wykombinowac fotki tego swojego modelu? Niewazne, ze jest z IV epoki, ale zobaczylbym sobie detale. Prosilbym o w miare duze i szczegolowe zdjecia (np. detale kabiny, czy kola, albo przod karoserii itd.) Pozdrawiam. Jak zwykle w Twoim przypadku mozna liczyc na fachowa i kulturalna informacje. Masz punkcik :-)
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Re: "Ferkeltaxi" czyli LVT w TT

Post autor: DBv »

Modelu tego pojazdu produkcji Tilliga pewnie nie ma nikt, bo Tillig tego nie produkował i nie produkuje.

Model ten posiadam w wersji epoki IV, jest wykonany dobrze, ciekawie wygląda oświetlenie wnętrza. Szczegóły są oddane przyzwoicie, chociaż wiele elementów w okolicach dolnej krawędzi ścian bocznych jest jedynie nadrukowanych (np żaluzje itp). W sumie jednak jak tak spojrzeć na to może to i lepie niż wygrawerowane w tworzywie wygląda.

Warto zwrócić uwagę, że zdecydowanie lepiej prezentuje się model w wersji epoki III (innych, współczesnych nie widziałem) z racji tego, że ma więcej szczegółów zaznaczonych odmiennym kolorem (np oprawy reflektorów, uszczelki przy drzwiach, o typowym elemencie jak listwy ozdobne srebrne nie wspominając). Niestety model w wersji epoki IV pojawiając się jako pierwszy jeszcze tych "bonusów" nie miał (ztcw to na razie nie ma szans na kolejną edycję, poprawioną modelu w epoce IV).
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

"Ferkeltaxi" czyli LVT w TT

Post autor: mahlerian »

Poszukuje dużych i szczegółowych zdjęć tego modelu Tilliga tj 02841 - nie oryginału w naturalnej skali, gdyż takich mam już dużo. Zastanawiam sie poważnie nad zakupem tego szynobusiku i chciałbym sie dowiedzieć jak jest wykonany - jakość, dokładność szczegółów itd. Wyłączam parametry silnika, gdyż nie maja one dla mnie znaczenia. Czy ktoś ma takie duże fotki? Z góry dziękuje :-)
Ostatnio zmieniony 02 sie 2007, 13:28 przez mahlerian, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”