OK.. Dzięki.. silniki rozumiem już nowe.. Ciekawe jakie teraz to parametry będzie miało...oelka pisze:Wozki, zbiornik paliwa, moze jeszcze czesc ostoi...
M62 po opuszczeniu Newagu...
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
- Kontakt:
Re: M62 po opuszczeniu Newagu...
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 22:24 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Wozki, zbiornik paliwa, moze jeszcze czesc ostoi...lmb pisze:A zadam pytanie - co ona ma wspólnego z gagarkiem? Bo w informacjach na ich stronie to napisane jest jakby to była zupełnie nowa lokomotywa...
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 13:34 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Więcej zdjęć jest na stronie newagu http://www.zntkns.pl/index.php?a=galeri ... opcja=show
A zadam pytanie - co ona ma wspólnego z gagarkiem? Bo w informacjach na ich stronie to napisane jest jakby to była zupełnie nowa lokomotywa...
Pozdrawiam
Łukasz
A zadam pytanie - co ona ma wspólnego z gagarkiem? Bo w informacjach na ich stronie to napisane jest jakby to była zupełnie nowa lokomotywa...
Pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio zmieniony 08 sie 2007, 09:32 przez lmb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ranger
- Kontakt:
Dla mnie ma paskudny chiński pysk...
Nie ujmując nic Chińczykom.
Miejmy nadzieję, że ta buda to tylko podpucha.
Nie ujmując nic Chińczykom.
Miejmy nadzieję, że ta buda to tylko podpucha.
-
- Kontakt:
jednym z maszynistów testującym tego loka w Żmigrodzie jest mój dobry znajomy z PCC, wczoraj dzwonił i powiedział cytuję "ludmiły są lepsze"
, no ale dodał że z pełnym bruttem na torze doświadczalnym 100 poszedł, no i ma niezłą moc, a jeżeli chodzi o kształty to ja nie wiem co o tym sądzić 
dodać należy jeszcze że wg planów jest to pierwszy z dziesięciu takich gagarów jakie PCC planuje zakupić

dodać należy jeszcze że wg planów jest to pierwszy z dziesięciu takich gagarów jakie PCC planuje zakupić
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A nie przypomina Wam ona żołnierza Imperium z Gwiezdnych Wojen (właśnie na tym zdjęciu)Garinol pisze:...w sumie te kształty pasowałyby bardziej do czegoś pospiesznego...
http://www.fotokolej.pl/details.php?ima ... cbdc51e721 .

- Garinol
- Kontakt:
Witam
W sunie jestem raczej przyzwyczajony do starych kształtów lokomotyw.
Niemiejjednak ta zmiana robi wrażenie. Tu przyznam rację przedmówcy, właściwie dobrane malowanie i będzie jeszcze lepiej. Wygląda właściwie jak "usportowiona" wersja Gagarina po potężnym tuningu...w sumie te kształty pasowałyby bardziej do czegoś pospiesznego...
Znalazłem w necie inne ujęcie: http://www.fotokolej.pl/details.php?ima ... cbdc51e721
Zastanawiam się czy pojawi się na TRAKO 2007... miałbym okazję się jej przyjrzeć...
W sunie jestem raczej przyzwyczajony do starych kształtów lokomotyw.
Niemiejjednak ta zmiana robi wrażenie. Tu przyznam rację przedmówcy, właściwie dobrane malowanie i będzie jeszcze lepiej. Wygląda właściwie jak "usportowiona" wersja Gagarina po potężnym tuningu...w sumie te kształty pasowałyby bardziej do czegoś pospiesznego...
Znalazłem w necie inne ujęcie: http://www.fotokolej.pl/details.php?ima ... cbdc51e721
Zastanawiam się czy pojawi się na TRAKO 2007... miałbym okazję się jej przyjrzeć...
-
- Kontakt:
Teraz wygląda kiepsko, bo tylko jest w kolorze podkładu. Ale podejrzewam, że po lakierowaniu będzie wyglądał rewelacyjnie. Już teraz ma niezłe kształty.
- Adamczewski
- Kontakt:
Swoją drogą, tak jak teraz patrzę, to można mu dorobić wieżyczkę z działem albo radar 

-
- Kontakt:
Ktos chyba za duzo sie naczytal i naogladal Transformersow 

- Adamczewski
- Kontakt:
Wygląda na to, że ostoja została zmieniona, lub ucięta, patrząc na przedni pas pod pudłem i porównując z oryginałem...
-
- Kontakt:
Ehmmm... sam juz nie wiemDBv pisze:Hmmm... prześwity? Ja tam szczerze mówiąc prześwitów nie widzę...

Jak patrzę na fotkę to mam wrażenie, że prześwituje i to dość mocno. Szczególnie w porównaniu do zdjęcia standardowych gagarków, np. tu: http://www.gmfk.pl/cpg144/displayimage. ... =4&pos=195
Ostatnio zmieniony 01 sie 2007, 13:27 przez BarTT, łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Hmmm... prześwity? Ja tam szczerze mówiąc prześwitów nie widzę...
Tak przy okazji to NEWAG chyba zasłynie jako producent taboru o futurystycznych kształtach ale na starych "jeździdełkach"...
No i pytanie jeszcze na koniec jedno: dlaczego jak by sie taboru nie zmodernizowało to i tak pozostają te stare lusterka? Trochę to śmiesznie wygląda...
Tak przy okazji to NEWAG chyba zasłynie jako producent taboru o futurystycznych kształtach ale na starych "jeździdełkach"...
No i pytanie jeszcze na koniec jedno: dlaczego jak by sie taboru nie zmodernizowało to i tak pozostają te stare lusterka? Trochę to śmiesznie wygląda...
-
- Kontakt:
Dostała prześwity jak gagar od Tilliga
Mi osobiście loka się podoba - jak pomalują będzie git. Przynajmniej coś oryginalnego na torach...

Mi osobiście loka się podoba - jak pomalują będzie git. Przynajmniej coś oryginalnego na torach...
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
No ja powiem tak.
Ogólnie to nawet mi się podoba... Pod względem stylistycznym to nie jest to może jakieś specjalne cudo, ale biorąc pod uwagę co potrafią nawyrabiać w tym względzie niektórzy przwoźnicy w ramach modernizacji to nie jest źle. W sumie to wygląda trochę jak "alien" ewentualnie jak zezłoszczony pokemon ale co tam... Jak dla mnie nie jest źle.
Zastanawia mnie jedynie kwestia przyjętego dla lokomotywy układu zabudowy. Ciekawe czy to wynik rachunku kosztów, panującej mody czy względów praktycznych (skoro już przy względach praktycznych jestem to przypuszczam, że te "pseudo żaluzje" tuż za kabiną maszynisty długo nie wytrzymają...
Swoją drogą ciekawe jaki jest zakres takiej modernizacji, podobno duży, ale czy w takim razie nie było zasadne i wymienienie archaicznych wózków maszyny, które "raczej" mocną stroną M62 nie są ?
Ogólnie to nawet mi się podoba... Pod względem stylistycznym to nie jest to może jakieś specjalne cudo, ale biorąc pod uwagę co potrafią nawyrabiać w tym względzie niektórzy przwoźnicy w ramach modernizacji to nie jest źle. W sumie to wygląda trochę jak "alien" ewentualnie jak zezłoszczony pokemon ale co tam... Jak dla mnie nie jest źle.
Zastanawia mnie jedynie kwestia przyjętego dla lokomotywy układu zabudowy. Ciekawe czy to wynik rachunku kosztów, panującej mody czy względów praktycznych (skoro już przy względach praktycznych jestem to przypuszczam, że te "pseudo żaluzje" tuż za kabiną maszynisty długo nie wytrzymają...
Swoją drogą ciekawe jaki jest zakres takiej modernizacji, podobno duży, ale czy w takim razie nie było zasadne i wymienienie archaicznych wózków maszyny, które "raczej" mocną stroną M62 nie są ?