Makieta- BarTTek

Dyskusja, o naszych makietach, dioramach itd.

Moderator: mod-Makieta

ODPOWIEDZ
BarTTek
Kontakt:

Re: Makieta- BarTTek

Post autor: BarTTek »

romek tt pisze:Bartek przejdż się na Worcella ,tam w sklepie jest spory wybór mat trawiastych,popatrz,wybierz.
A chętnie pójdę zobaczę co tam oferują. Zrobiłem pare fotek moich dokonań. Nie jest to górne C pod względem cyfrowym jaki i merytorycznym, ale dowód że coś się dzieje. W realu tak tego nie odczuwam jednak potrzeba budynków. Postaram się nadrobić braki.
Obrazek Obrazek
Co do konstrukcji: płyta wiórowa wzmocniona solidnym obramowaniem na stalowych nogach. Całość sztywna, prosta i estetyczna i tak powinno być.
Obrazek
Ta "wizualizacja" ( :mrgreen: ) pokazuje jak mniej wiecej będzie wyglądać lokomotywownia wraz z przesuwnicą (mam nadzieję że nie bedzie równie beznadziejna)
Jeszcze ostateczny plan
Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 sie 2007, 12:46 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Bartek przejdż się na Worcella ,tam w sklepie jest spory wybór mat trawiastych,popatrz,wybierz.Poczytaj o trawach na makietach modułowych,masz tam podane numery.Popatrz na stronach Modelmanii,coś znajdziesz i wybierzesz.
BarTTek
Kontakt:

Tak jak napisałem "magistrala" (jeśli mogę tak nazwać moją dwutorową linię) jest już praktycznie ukończona. Pozostały "jedynie" bocznice, kosmetyka i niestety stacja do zaszutrowania, jednak to co najważniejsze- można już jeździć. Układ torowy został delikatnie zmodyfikowany- gotowy projekt wraz ze zdjęciami moich poczynań jutro ew pojutrze gdyż dzisiaj jest już późno. Tak jak kiedyś wspominałem plauję lokomotywownię z przesuwnicą połączoną z "ZNTK". Interesuje mnie jak wyglądały lokomotywownie, jaki miały kształt, jak wyglądały dachy, elewacje itp gdyż chcę wykonać budynek we własnym zakresie. Okres III/IV ep, DR. Spodobała mi się ta trawka http://img365.imageshack.us/my.php?imag ... 6sa8zz.jpg
i ta
http://img343.imageshack.us/my.php?image=22me.jpg
Autorów zdjęć poprosiłbym o producentów ew nr katalogowych lub jeśli ktoś ma bardzo podobną trawkę również proszę o pomoc.
BarTTek
Kontakt:

Makieta- BarTTek

Na początek dane techniczne i główne założenia makiety:
:arrow: wymiary: 235x105x70 cm (dł x szer x wys)
:arrow: sterowanie: analogowe ( myślę o DCC, ale to jednak później)
:arrow: epoka III/IV, NRD
:arrow: makieta przeznaczona do zabawy, aby pojeździć i pomanewrować, nie zakładam jakiegoś hiper realizmu, ma służyć przez lata.
Stan obecny to w 90% skompletowane tory, pare budynków. Torowisko w trakcie budowy ukończone jakieś 50% gdyż była mała rewolucja i teraz czekam na kolejną dostawę korka, szutru i reszty torów. Temat zakładam aby pokazać w pełni gotowy i mam nadzieję zakończony projekt układu torowego. Liczę na ew uwagi dotyczące samego projektu bo teraz jest ostatni moment aby coś zmienić. Zakończenie całego wariatkowa z torowiskiem planuję na koniec wakacji, chyba że zawiodą dostawcy.
Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 lip 2007, 14:48 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta”