Herr Zeuke H0m - towarowy
Moderator: mod-Tabor
- WojTTek
- Kontakt:
- posener
- Kontakt:
Re: Herr Zeuke H0m - towarowy
A kolega włączy sobie pierwsze w poscie zdjęcie i przeczyta napis na bocznej frontowej ściance.Marcin pisze:A pudelko od krytego.
A teraz pudełko odwróciłem i wszystko jasne.

Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 11:32 przez posener, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin
- Kontakt:
Re: Herr Zeuke H0m - towarowy
A pudelko od krytego.
- posener
- Kontakt:
Herr Zeuke H0m - towarowy
Niestety wątek z moją kolekcją Herra gdzieś zniknął w mrocznych czeluściach forum
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1540
(może uda się gdzieś go odzyskać
)
Dla tych co pamietają, pisałem wówczas, że szukam wagonów towarowych tej firmy (osobowe można jeszcze spotkać na giełdach). W końcu będąc na kolejowej imprezie w Radebeul pod Dreznem natrafiłem na to :

Oczywieście pierwowzorem tego wagonu jest saska 4 osiowa węglarka. Model jest w średnim stanie, brakuje elementów hamulca linowego i 3 osłon wózków. Cena była dość atrakcyjna - jedyne 7 euro (za modelik z lat 50/60)
http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1540
(może uda się gdzieś go odzyskać

Dla tych co pamietają, pisałem wówczas, że szukam wagonów towarowych tej firmy (osobowe można jeszcze spotkać na giełdach). W końcu będąc na kolejowej imprezie w Radebeul pod Dreznem natrafiłem na to :

Oczywieście pierwowzorem tego wagonu jest saska 4 osiowa węglarka. Model jest w średnim stanie, brakuje elementów hamulca linowego i 3 osłon wózków. Cena była dość atrakcyjna - jedyne 7 euro (za modelik z lat 50/60)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 11:30 przez posener, łącznie zmieniany 1 raz.