BR 218 "Preisknaller"
Moderator: mod-Tabor
- Marcin
- Kontakt:
Re: BR 218 "Preisknaller"
Popieram Artura.
-
- Kontakt:
Po dzisiejszych jazdach po 25 minut dla pewności loczka sprawowała się znakomicie.
Za dobrą pomoc i poradę Charakterkowi należy się "Pomógł"
Pozdr.
Paweł G.
Za dobrą pomoc i poradę Charakterkowi należy się "Pomógł"
Pozdr.
Paweł G.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
NIEPawelec pisze:....czyli sugerujesz żeby otworzyć obudowę i przesmarować zębatki

Sugeruję by najpierw czytać Forum, zanim się zada pytanie w sprawie wielokrotnie wałkowanej.

....innymi słowy : GOOGLE Twoim przyjacielem jest !
-
- Kontakt:
Aha, dzięki za podpowiedź, uspokoiłeś mnie nieco. Jutro ją sprawdzę na spokojnie.
Ta spalinówka to druga po ER20 z nowych, które posiadam. Pozostałe pamiętają lata 80-te i chodzą cholernie głośno (wyjeździły swoje na makiecie), dlatego w miarę możliwości odnawiam park lokomotyw i wagonów.
Ta spalinówka to druga po ER20 z nowych, które posiadam. Pozostałe pamiętają lata 80-te i chodzą cholernie głośno (wyjeździły swoje na makiecie), dlatego w miarę możliwości odnawiam park lokomotyw i wagonów.
- Charakterek
- Kontakt:
Jak nie piszczy, a cicho jeździ, to nic nie smaruj. Firma już się o smar postarałą podczas składania loka!
-
- Kontakt:
Lepiej się poradzić niż strzelić babola. Dzięki za informację, czyli sugerujesz żeby otworzyć obudowę i przesmarować zębatki itp. elementy (posiadam pastę ROCO kupioną w T-H).
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
A feee .....
Nieładnie 
SZUKAJ "docieranie" i np: http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1252& ... docieranie

SZUKAJ "docieranie" i np: http://forumtt.pl/viewtopic.php?t=1252& ... docieranie

-
- Kontakt:
BR 218 "Preisknaller"
Witam!!!
Dotarła do mnie dzisiaj spalinówka BR 218 i wobec tego chciałbym się poradzić jak ją odpowiednio docierać. Instrukcja jak akurat po niemiecku, którego dobrze nie znam.
Z tego co skumałem to wstępne docieranie to ok. po 15-20 minut w jedną i drugą stronę.
Następnie jest tam jeszcze coś o oliwieniu i smarowaniu po 50-100 godzinach pracy na makiecie (niestety nie jestem pewien swojej znajomości języka).
Podzielcie się własnymi doświadczeniami z eksploatacją tej spalinówki?
Pozdrawiam
Paweł G.
Dotarła do mnie dzisiaj spalinówka BR 218 i wobec tego chciałbym się poradzić jak ją odpowiednio docierać. Instrukcja jak akurat po niemiecku, którego dobrze nie znam.
Z tego co skumałem to wstępne docieranie to ok. po 15-20 minut w jedną i drugą stronę.
Następnie jest tam jeszcze coś o oliwieniu i smarowaniu po 50-100 godzinach pracy na makiecie (niestety nie jestem pewien swojej znajomości języka).
Podzielcie się własnymi doświadczeniami z eksploatacją tej spalinówki?
Pozdrawiam
Paweł G.