Macew już u "nas" nie ma, ale parę tygodni temu zrobiliśmy dym medialny. Chodzi o to, że miejsce rozstrzelania Żydów z Otwocka jest znane, dzisiejsze zarośnięte tory boczne, ale pogrzebano Ich wzdłuż linii w stronę Warszawy i na to miejsce wydano pozwolenie na budowę bloków. Sprawa jest w rozważaniu, przydałby się rebe, ale z tymi też kłopot...niestety
P.S.nie depczcie po tym, podobno są potem kłopoty....
Będzińska rampa
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Będzińska rampa
po przeczytaniu artykułu który znajdziecie tutaj http://www.zaglebie.info/news_aktualnosci.php?n=4946
Kolega Grzesiekk2 zaproponował mi wycieczkę aby jej poszukać, przypuszczałem że wiem gdzie ona sie znajduje i nie myliłem się, po sforsowaniu ściany krzaków zauważyliśmy w końcu leżący luzem odłamany fragment macewy, po paru metrach z chaszczy wyłoniły się następne, niestety teren jest tak zarośnięty że lepszych fotek nie udało się zrobić, jak się przyjrzycie dostrzeżecie hebrajskie napisy, ciekaw jestem jak by to wyglądało po usunięciu śmieci, ziemi i krzaków, nie wiem tylko kto był na tyle beznadziejnie głupi żeby budować rampę z nagrobków

zdjęcia zrobił Grzesiekk2
Kolega Grzesiekk2 zaproponował mi wycieczkę aby jej poszukać, przypuszczałem że wiem gdzie ona sie znajduje i nie myliłem się, po sforsowaniu ściany krzaków zauważyliśmy w końcu leżący luzem odłamany fragment macewy, po paru metrach z chaszczy wyłoniły się następne, niestety teren jest tak zarośnięty że lepszych fotek nie udało się zrobić, jak się przyjrzycie dostrzeżecie hebrajskie napisy, ciekaw jestem jak by to wyglądało po usunięciu śmieci, ziemi i krzaków, nie wiem tylko kto był na tyle beznadziejnie głupi żeby budować rampę z nagrobków

zdjęcia zrobił Grzesiekk2
Ostatnio zmieniony 12 lip 2007, 13:39 przez chudy, łącznie zmieniany 1 raz.