Niestety, chwilowo (miejmy nadzieję) zabrakło platform u Tilliga i niektóre kontenery są na tych samych platformach

Moderator: mod-Moja TT
Te akurat jeżdźą moim zdaniem nie najgorzej - co prawda nie jak Tillig, ale przynajmniej na poziomie BTTB z metalowymi kółkami. Prezentują się na torach nieżle, gorzej przy oglądaniu z bliska. Jednego musiałem podkleić gdyż rozłaziła mu się buda. Od spodu wyglądają wręcz żle - ale gdy stoją tego nie widać. Tylko stare sprzęgi bez KKS i bez możliwości wymiany - przyklejone na stałeArturSch pisze:Prezentują sią BARDZO, a jak jeżdżą ? Słyszałem, że nie bardzomiano pisze:Wagony Sikkps PKP produkcji KPA
wiem, specjalnie dodałem A aby kolega wiedział że trzeba się spieszyćArturSch pisze:IMHO: samo 01471, bo to "A" to chyba, że wychodzący z oferty...miano pisze:01471A - a że ładniutki to potwierdzam ...
Prezentują sią BARDZO, a jak jeżdżą ? Słyszałem, że nie bardzo ...miano pisze:Wagony Sikkps PKP produkcji KPA
IMHO: samo 01471, bo to "A" to chyba, że wychodzący z oferty...miano pisze:01471A - a że ładniutki to potwierdzam ...
01471A - a że ładniutki to potwierdzamMarcin pisze:Ten zestaw POP z restauracyjnym to jakiś okazjonalny czy normalnie dodtępny Tillig ? jakoś go nie kojarzę.... a ładniutki.
O tym też myślałem, ale rodzi to problem z magazynowaniem taboru - ryzyko uszkodzenia delikatnego gniazda KKS przy częstym rozłączaniu. Chyba że zrobię coś ala szufladę na modele.ArturSch pisze: ...Lepiej na sztywne.
![]()
Dolny to 01471, a górny 01377 ... zapomniałem tego dodać wcześniejArturSch pisze: PS: jaki to numer katalogowy ten Set dolny ?
Lepiej na sztywne.miano pisze:W przyszłości chyba na całym taborze Tilliga przejdę na nowe sprzęgi.
Jak najbardziej ten skład jest wprost piękny - dlatego wybrałem go jako pierwszy na liście zakupów. Co nie zmienia faktu że kupując dwa wagony w zestawie prosiło by się aby miały oznaczenia pasujące do siebie. Wyjaśnienie może być jeszcze jedno - Tillig od razu delikatnie sugeruje aby mieć dwa takie zestawy z różnymi oznaczeniami.Jacula pisze:Niezależnie od tego co napisałeś, ten skład w tym malowaniu to rewelacja. Sam mam do niego sentyment, bo wielokroć takim swego czasu podróżowałem.
Pozdrawiam - Jacek
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość