Debiutant, oceńcie proszę

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
oelka
Moderator
Kontakt:

Re: Proszę o ocenę malowania wagonu

Post autor: oelka »

mahlerian pisze:Witam. Bardzo proszę o ocenę malowania mojego wagonu z budką:
W przypadku jakichs wskazowek proszę o dokładne isntrukcje, gdyż nie znam się niestety na fachowych nazwach częsci wagonu ;-P Pozdrawiam i dziękuję.
Trudno cos powiedziec, bo... zdjecia sa dosc ciemne. Widac, ze sciany zostaly przybrudzone, ale podwozie, jeszcze na tle ciemnego stolu jest, przy najmniej dla mnie nie widoczne. Podobnie tez i dach. Przydalo by sie wiecej swiatla skierowanego na model od strony fotografujacego. Moze warto zrobic zdjecie gdzies bardzo blisko okna, czy na balkonie jesli tylko taki sie posiada.

Krzysztof
Ostatnio zmieniony 04 lip 2007, 12:47 przez oelka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Re: Debiutant, oceńcie proszę

Post autor: Marcin »

Jak dla mnie rewelka. Typowy brud eksploatacyjny bez wożenia zboża czy wapna w worach. Na elementach hamulca rdza, ok. Na dachu możesz delikatnie jasniejszym odcieniem porobić zacieki od deszczówki. Taki składzik z BR 52 to ozdoba każdej makiety.
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

Proszę o ocenę malowania wagonu

Post autor: mahlerian »

Witam. Bardzo proszę o ocenę malowania mojego wagonu z budką:

Obrazek Obrazek Obrazek

W przypadku jakichs wskazowek proszę o dokładne isntrukcje, gdyż nie znam się niestety na fachowych nazwach częsci wagonu ;-P Pozdrawiam i dziękuję.

UWAGA - poniższy dopisek TYLKO dla Charakterka i Karola

aha, bardzo proszę o niemądrzenie się. Zdaję sobie sprawę, że większośc tutaj to specjaliści, ale proszę o poradę, a nie wskazówki typu "sprawdź sobie sam w sieci", bo jak bym umiał sam, to bym nie prosił was o poradę :-)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, 12:28 przez mahlerian, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

Jeszcze jedno pytanko

Aha, jeszcze cos: czy taki wagon pasuje do realiow lat 60tych DDR?http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?products_id=1283
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

Dziękuję bardzo

Mam jeszcze pytanko: czy naprawdę taki wagon nie mógł się w żaden sposób znaleźć na terenach DDRowskich w wyniku np. "wojennej zawieruchy" i jako ciekawy relikt przechowywany na jakiejs zapadlej stacyjce?
Ostatnio zmieniony 21 lip 2007, 12:27 przez mahlerian, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Zgadzam się z DBV. Ja bym jeszcze wręcz kapkę olejem przybrudził osie (panewki), bo wtedy się osie smarowało w wagonach dość często. A co do pobrudzeń - może skoro już wagon jest tak podrudzony, to zdało by się farbę delikatnie odrapać to tu to tam...
Awatar użytkownika
DBv
Administrator
Kontakt:

Post autor: DBv »

Przede wszystkim witamy na ForumTT.

Jeżeli chodzi o mnie, to mi się podoba. Wagon jest delkatnie przybrudzony, co biorac pod uwagę, że to epoka II wygląda całkiem dobrze. Jedyna moja uwaga odnosi się do podwozia, które jest dość mocno brązowe. Mi to nie bardzo współgra z nadbudową (która jest jedynie delikatnie przybrudzona). Może to jednak jedynie moje subiektywne wrażenie.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 22:49 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mahlerian
Kontakt:

Debiutant, oceńcie proszę

Obrazek
Proszę. Oceńcie, czy moje malowanie tego wagonu jest odpowiednie. Tylko proszę o litościwe ale szczere i rzetelne oceny :)

To kolejne ujęcie:
Obrazek

i jeszcze jedno:
Obrazek

i ostatnie:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 cze 2007, 22:48 przez mahlerian, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”