W realuGrzegorz TT pisze:I tu prośba do kolegów o jakieś materiały dotyczące rozmieszczenia budynków i urządzeń towarzyszących parowozowniom.
Tetetkowo
Moderator: mod-Makieta Modułowa
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Tetetkowo
- mencin
- Kontakt:
Troche z boku tematu, ale pochwale sie, ze skierniewickie obiekty sa mi dosc dobrze znane, przynajmniej z widzenia
Skonczylem tam LO, a moi rodzice mieszkaja w Skierniewicach
Piekny dworzec tam jest:
Rok temu peron byl w remoncie, nie wiem jak teraz jest. W glebi po lewej stronie na zdjeciu peronu widac kawalek budynku zespolu parowozowni.
Rok temu peron byl w remoncie, nie wiem jak teraz jest. W glebi po lewej stronie na zdjeciu peronu widac kawalek budynku zespolu parowozowni.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2008, 10:58 przez mencin, łącznie zmieniany 2 razy.
- Misiek
- Kontakt:
strona www.psmk.org.pl
jest planik parowozowni Skierniewice z budynkami, który do czego służył i co się z nim potem stało,
o, konkretnie to:
http://www.psmk.org.pl/md/mapamd.jpg
jest planik parowozowni Skierniewice z budynkami, który do czego służył i co się z nim potem stało,
o, konkretnie to:
http://www.psmk.org.pl/md/mapamd.jpg
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Trwają przygotowania do budowy parowozowni. Wstępne przymiarki: moduł obrotnicy -1200x1000 mm, 23 stanowiska, obrotnica - przeróbka z HO ROCO + prawdopodobnie 2 moduły 1200x500 dla obiektów towarzyszących. Całość zostanie "dokręcona" do przedstawionej na poprzednich fotach głowicy (po prawej stronie).
I tu prośba do kolegów o jakieś materiały dotyczące rozmieszczenia budynków i urządzeń towarzyszących parowozowniom.
I tu prośba do kolegów o jakieś materiały dotyczące rozmieszczenia budynków i urządzeń towarzyszących parowozowniom.
-
Kilkujadek
- Kontakt:
-
Kilkujadek
- Kontakt:
W jakim kształcie jest ten HSS
Podobno tu na słowo... Chwal się
Podobno tu na słowo... Chwal się
-
miki
- Kontakt:
Aj! Waj! Na te przejścia nie pod kątem prostym (których mam aż dwa
) zaprojektowałem i wyrżnąłęm HSS-em całkiem inny model - z miejscem na chlaśnięcie tarczą 38 X 0.7 mm już po zamontowaniu i przylutowaniu. Dlaczego? Ano właśnie żeby łuki ładnie się wyginały - i tak będzie gimnastyka .....
bo pewnie odlutuje się podczas cięcia ...
-
Kilkujadek
- Kontakt:

Na module po prawej stronie też zostanie wstawiony laminat.
Położylem tory na module 2.1. Z lewej strony modułu pozostawiłem miejsce dla wyjścia na szlak jednotorowy.

Ostatnio zmieniony 10 cze 2007, 21:29 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Ano przestawi tak aby następne podkłady wyszły węższemiki pisze:Frez szybkotnący (prostokątny ) 3 mm proxxona czy innego dremela, skok poprzeczny 5 mm i po sprawieGrzegorz TT pisze:przestawi się frezarkę
Te które są już doklejone podpiłuję pilnikiem igiełkowym. Frez (zapewne chodziło o trzpieniowy, walcowy HSS) nie bardzo się do tego nadaje. Jak „złapie materiał” to...
-
miki
- Kontakt:
Frez szybkotnący (prostokątny ) 3 mm proxxona czy innego dremela, skok poprzeczny 5 mm i po sprawieGrzegorz TT pisze:przestawi się frezarkę
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Spoczko, przestawi się frezarkę i będzie ok. Co do klei - wypróbuj klej montażowy firmy „Bison” (pali styropian i pianki). Zdziwisz się 
-
miki
- Kontakt:
Piłuj podkłady. Większa szerokość rzuca się w oczy z kilometra. A! W swoich od razu zrobiłem dziury na śruby, jakoś nie wierzę klejom. Ale generalnie ok 
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Coś drgnęło w Tetetkowie. Może nie tak jak na linku WM-MODEL z powodu braku odpowiedniej frezarki ale jest.

Ostatnio zmieniony 06 cze 2007, 11:57 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Przed semaforami...Grzegorz TT pisze:„czy i gdzie robić przerwy w szynach”.
A jak są dwa semafory wyjazdowe przy perownie (w rózne strony), to dla GbbKolejki starczy jeden odcinek izolowany, ale mogą tez być dwa. Dla analoga chyba raczej dwa.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2007, 13:27 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Zgadza się ale do sterowania w DCC około 100 rozjazdami wskazany byłby już komputer. Na razie mam problemy typu „czy i gdzie robić przerwy w szynach”
.