Wagony wypadły z torów
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- tydzial
- Kontakt:
Re: Wagony wypadły z torów
Nic dziwnego, że dopiero teraz robią. W latach 70-tych jezidziłem do DDR-wa. Tam już wtedy były wszystkie polne przejazdy sygnalizowane i półrogatki.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, 22:37 przez tydzial, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ach te zasrane ograniczenia na lini między Wawa a Kielcami. Pociągi jeszcze niedawno śmigały między Skarżyskiem a Radomiem 120km/h, a teraz w kilku miejscach zwalniają do tych 20km. To poprostu porażka. Ale bliżej Kielc już pomontowali światła na przejazdach, nawet tych polnych, więc może dalej w stronę Wawy też podciągną.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, 22:36 przez mariosz, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]www.kolejskarzysko.net[/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
[center]Ponad 300 zdjęć, filmy, kolejowe crash testy, aktywna mapa węzła i wiele ciekawych rzeczy.Zapraszam!!![/center]
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Tadziu dawno nie jeździłeś... teraz dużo linii ma szlakową 20 km/h, a ponadto teraz ograniczenia do 15 km/h na przejazdach są pozamieniane na 20 km/h.tydzial pisze:Dziennikarz pisze głupoty na kolei niema ograniczenia do 20km/h stosuję się 15, 30 ,40, .....km/h
Ostatnio zmieniony 16 maja 2007, 20:07 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
- tydzial
- Kontakt:
Dziennikarz pisze głupoty na kolei niema ograniczenia do 20km/h stosuję się 15, 30 ,40, .....km/h
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
No prosze, a w środę jak byłem w Ścinawce to akurat coś chyba w tym miejscu "gmerali' w nawierzchni bo widac było "zaparkowaną" WM15 dokładnie w tym miejscu.
Z resztą zachciało mi się dokumentacji (zdjęc) w Ścianwce robić, mam nadzieję, że nie będa mnie teraz poszukiwać jako podejrzanego o związek ze sprawą...
Z resztą zachciało mi się dokumentacji (zdjęc) w Ścianwce robić, mam nadzieję, że nie będa mnie teraz poszukiwać jako podejrzanego o związek ze sprawą...

- Ranger
- Kontakt:
Przekroczona prędkość na takich torach...
To jakby igranie z losem

To jakby igranie z losem

-
- Kontakt:
Wagony wypadły z torów
W piątek około godziny 20 pod Ścinawką Średnią, niedaleko Kłodzka, wykoleił się pociąg towarowy. Z nasypu spadło 25 wagonów wypełnionych grysem. Nikt nie został ranny.
Więcej tutaj
Więcej tutaj
Pozdrawiam,
ArTTur
ArTTur