Tilig&Co. Spięcia
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: Tilig&Co. Spięcia
U mnie spinaka robi BR110. Blizniacza Mucka V100 przechodzi tak ja i wszystkie inne loki.
-
- Kontakt:
6 roznych lokomotyw robilo zwarcie w tych samych miejscach - na rozjazdach. Tylko i wylacznie prawych rozjazdach (chyba to byly prawe, teraz juz nie pamietam). V36, V60, V100, BR86, BR01 (sam tender, lokomotywa + tender), ludmilka. Wiec u mnie "diagnoza" byla poprawnie przeprowadzonaArturSch pisze:Zawsze trzeba bardzo ostrożnie "diagnozować", bo łatwo dajemy się zasugerować nieprawidłowymi wnioskami.pepsigo2pl pisze:To byly jakies trefne zwrotnice Tilligowskie.

Oczywiscie, nie nalezy sie sugerowac, trzeba sprawdzic.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Zawsze trzeba bardzo ostrożnie "diagnozować", bo łatwo dajemy się zasugerować nieprawidłowymi wnioskami.pepsigo2pl pisze:To byly jakies trefne zwrotnice Tilligowskie.
Cenne jest udowadnianie : że tak NIE JEST

Można w ten sposób obalić wiele nieprawidłowych "teorii" na temat uszkodzeń.
POWODZENIA.....

-
- Kontakt:
A wiesz, ze wlasnie mi sie przypomnialo, ze mialem taki sam problem. Nie byla to wina lokomotywy, dekodera czy centralki. To byly jakies trefne zwrotnice Tilligowskie. Do konca nie wiem co bylo z nimi nie tak - skonczylo sie to po prostu ich wymiana na nowe. Problem zniknal jak reka odjalCobrix pisze:loki Tilliga ktore potrafia zrobic spiecie i centralka wylacza napiecie.

- Charakterek
- Kontakt:
Hm, dziwne rzeczy opowiadasz. Mam chyba z 15 zcyfrzonych Tilligów, są w nich różne wynalazki, m in dekodery Martinenzo, Darka, Kuehna i Lenza. No i żadna mi zasilania nie wywaliła. Roco też jest spokojne, a do Kuehna dziś zakładam deka, by potestować go w DCC, bo TT club robi sympatykom tejże firmy ogromną niespodziewajkęCobrix pisze:o tak mam loki Tilliga ktore potrafia zrobic spiecie i centralka wylacza napiecie). Oby jak najwiecej takich modeli.

A i Prosiłem Cię o kontakt via GG w sprawie tej 52, chcę zobaczyć, czy Tobie też pomoże prosty i banalny zabieg...
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:10 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.