Mój TT-tabor - Jacekk

Nasz tabor TT i galeria jego zdjęć

Moderator: mod-Moja TT

Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Re: Mój TT-tabor - Jacekk

Post autor: BR101 112-1 »

pepsigo2pl pisze:Ale czy w naturze widziales np EU07 ciagnaca sklad towarowy??
Tak, wiele razy. No w końcu Elekryczna- Uniewersalna

Obrazek

Co nie zmienia faktu, że BR01 to rasowy lok pośpieszny (patrz średnica kół), podpinanie do niej towarowych to bluźnierstwo :D
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:37 przez BR101 112-1, łącznie zmieniany 1 raz.
pepsigo2pl
Kontakt:

Post autor: pepsigo2pl »

Jacekk pisze:Z tego co czytałem BR80 nie jest najlepszym modelem, dlatego zostawię ją komuś innemu.
Masz racje, ze nie jest najlepszym modelem, ale na 100% lepszym niz BR81 lub BR92.
Jacekk pisze:Jak ją kupię to Ci powiem czy nie pasują ;)
U nas na makietach sa rozne polaczenia toborowe, pomieszane epokowo, zarzadowo, itd. Ale czy w naturze widziales np EU07 ciagnaca sklad towarowy?? Raczej nie, bo jest to lokomotywa do skladow osobowych tak samo jak BR01. Jezeli juz chcesz parowoz towarowy to koniecznie BR52 - wiem, ze cena powala :shock:
Jacekk pisze:Mógłbyś coś zaproponować ??
Sklad zlozony z wagonow 3-osiowych C3 pr11 (13130, 13131, 13450) lub sklad obowiazkowo zlozony z Eilzugwagenow (13311, 13321, 13821). Te pierwsze mozna kupic na allegro za rozsadna cene. Co prawda bedzie to produkcja BTTB, ale roznica polega glownie na braku KKS i na jakosci napisow. Kolka zawsze mozesz wymienic.

Sa to moje osobiste przemyslenia, ostateczna decyzja nalezy do Ciebie :D Powodzenia.
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Post autor: Jacekk »

pepsigo2pl pisze:Jezeli w dalszym ciagu chcesz pozostac przy parowozach, to pozostaje jeszcze BR80, cena do zaakceptowania. Na stronie sklepu T-H, jest napisane, ze dostepna od zaraz.
Z tego co czytałem BR80 nie jest najlepszym modelem, dlatego zostawię ją komuś innemu.
pepsigo2pl pisze:Gdybys sie zdecydowal na BR01, to przydalyby sie do tego jeszcze jakies porzadne wagony osobowe dokupic - nastepny wydatek, bo wagony towarowe nie bardzo do niej pasuja :?
Jak ją kupię to Ci powiem czy nie pasują ;)
Mógłbyś coś zaproponować ??

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:36 przez Jacekk, łącznie zmieniany 2 razy.
pepsigo2pl
Kontakt:

Jezeli w dalszym ciagu chcesz pozostac przy parowozach, to pozostaje jeszcze BR80, cena do zaakceptowania. Na stronie sklepu T-H, jest napisane, ze dostepna od zaraz.

Gdybys sie zdecydowal na BR01, to przydalyby sie do tego jeszcze jakies porzadne wagony osobowe dokupic - nastepny wydatek, bo wagony towarowe nie bardzo do niej pasuja :?

Lokomotywy BR81 i BR92 to w dalszym ciagu stara konstrukcja, co prawda w nowych ladnych pudeleczkach i z jakimis tam poprawkami tj silnik - ale ja uwazam, ze to prawie jak kupowanie taboru BTTB. Wiec jezeli zasmakowales juz w NOWYM taborze Tilliga, to proponuje Ci zakupic nowa konstrukcje Roco... a z zakupem BR81, BR86 i BR92 jescze ewentualnie sie wstrzymac, moze jeszcze cos poprawia.

Jezeli zakupisz BR80, to zawsze zostanie Ci troszke na jeszcze jeden nowy wagonik towarowy :P
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Charakterek pisze:Oj nie tylko:
02121 - DR ep III - to Cię powinno najbardziej zainteresować...
Myślałem o zielonej :)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, 08:35 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Oj nie tylko:

02121 - DR ep III - to Cię powinno najbardziej zainteresować...
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Ludmiła jakoś mnie nie przekonuje. Jak dla mnie tylko parowozy. A tak na marginesie BR01 to II epoka ;)
Ostatnio dość dużo myślę o zakupie jakiegoś loka. Powiem tak. W lipcu powinno mi brakować do BR01 150zł. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem i nie przewale tych pieniędzy to za 3 miesiące mógłbym już przemyśleć zakup parowozu. Jak na razie zbieram.

Pozdrawiam
pepsigo2pl
Kontakt:

Trojan pisze:A co z Ludmiłłą :) Co prawda to IV epoka no ale cena może Jacka ucieszyć :) http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=22940
Ludmila jest oczywistym wyborem jesli chodzi niska cene i super jakosc (z elektrowozami Kuehna jest podobnie). Wspomniane przez nas kilka postow wczesniej loczki sa ciut drozsze, ale tez warte swojej ceny. Wybor i tak nalezy do Jacka co mu bardziej bedzie pasowac, my mozemy tylko poradzic...
Awatar użytkownika
Trojan
Kontakt:

Post autor: Trojan »

pepsigo2pl pisze:
Charakterek pisze:(...)skieruj swe kroki ku V 100 lub V 60. Albo kup V 180 czy to cztero czy sześcioosiową i będziesz ją miał do wszystkiego, bo do wszystkiego pasuje.
Tak jak Charakterek napisal, te trzy loki powinny znalezc sie na Twojej liscie zakupow jezeli zbierasz tabor DR.
A co z Ludmiłłą :) Co prawda to IV epoka no ale cena może Jacka ucieszyć :) http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=22940
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007, 09:07 przez Trojan, łącznie zmieniany 1 raz.
pepsigo2pl
Kontakt:

Charakterek pisze:(...)skieruj swe kroki ku V 100 lub V 60. Albo kup V 180 czy to cztero czy sześcioosiową i będziesz ją miał do wszystkiego, bo do wszystkiego pasuje.
Tak jak Charakterek napisal, te trzy loki powinny znalezc sie na Twojej liscie zakupow jezeli zbierasz tabor DR. Osobiscie polecilbym V60 :mrgreen:
Minusami V60 jest: brak bialo/czerwonego oswietlenia z zaleznosci od kierunku jazdy i brak gniazd na sprzeg zgodny z norma NEM. W przypadku gdybys zdecydowal sie na DCC - nie ma gniazda na dekoder w starszych modelach, chociaz w najswiezszym katalogu podaja juz, ze powinno byc. Nadrabia braki kultura jazdy :shock:
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

Nie zbieraj na 86, bo możesz potem żałować. Chyba, że poprawili w niej napęd. Jeśli naprawdę parowóz, to poczekaj na 81 z nowym napędem. 92 już go dostała. Albo skieruj swe kroki ku V 100 lub V 60. To na tą chwilę najrozsądniejsze wyjście. Albo kup V 180 czy to cztero czy sześcioosiową i będziesz ją miał do wszystkiego, bo do wszystkiego pasuje. I nie wybrałem tych loków, bo mi się podobają, ale dlatego, że w III epoce to najrozsądniejszy i najbardziej niezawodny wybór. Jakbyś skłaniał się ku patyczakom, to E 42 lub E 11. Bo jak na razie krótkie parowozy Tilligowi nie wychodzą.
Awatar użytkownika
BR101 112-1
Kontakt:

Post autor: BR101 112-1 »

ArturSch pisze:BR01 - moja MIŁOŚĆ :) Trzeba sobie stawiać szczytne cele i konsekwentnie dążyć do ich spełnienia !!
BR01, taka prawie "Piekna Helena", warta jest każdych wyrzeczeń !!
:mrgreen:
Mi sie najbardziej podoba BR01.5 Beckmanna :
Obrazek
tylko cena trochę dzika ;)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2007, 17:52 przez BR101 112-1, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

pepsigo2pl pisze:PS. Zielona, jest tylko na obrazku, na zywo jest oliwkowa.
Wiem, widziałem. Artur pewnie się zdziwisz, ale widziałem właśnie Twoją BR01 :)
Ale ponad pół roku zbierania to trochę jest i chyba nie wytrzymam.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 maja 2007, 15:49 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
WojTTek
Kontakt:

Post autor: WojTTek »

No to zbieraj Eilzugi do BR01 :P
Platforma genstar 5 epoka ?? DR w latach 90 chyba u schyłku działalności. Możesz sobie złożyć skład dwuosiowych. BR86 droga powiesz. Pokochasz donnerbuchseny to zaczniesz zbierać kase na set:
Obrazek
01417
Jakbyś sprzedawał platformę genstar:
proszę mnie pierwszego informować ;)
pepsigo2pl
Kontakt:

ArturSch pisze:
Jacekk pisze:A jeżeli nawet bym miał te 570zł to wolałbym dołożyć 30 i kupić BR 01. Ach te marzenia ;)
Nie rezygnuj !! BR01 - (...) warta jest każdych wyrzeczeń !! :mrgreen:
Ja bym na Twoim miejscu poczekal na test. Jako lokomotywa, tu jak najbardziej, zgadzam sie z moim przedpisca - jest piekna. Jako model - najwieksza jego wada sa swiatla :shock: ktore psuja ogolny image "Helenki" ale jezeli Ci to nie przeszkadza - KUPUJ!!

PS. Zielona, jest tylko na obrazku, na zywo jest oliwkowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moja TT”