MarcinSz pisze:pepsigo2pl pisze:Z tego co wiem, to jeszcze nie wszystko

No, są jeszcze:
14191 Gedeckter Güterwagen Gbs "Leuna"
01379 zestaw (obrazek)
i O-Wagen typ zdaje się "Schwerin" produkcji PMT (zdjęcie innym razem)
Oj, Marcinie... zbyt uwaznie to ty mojego taboru nie przegladasz...

Wymienione powyzej przez Ciebie pozycje juz mam w swojej kolekcji

Nie mowie juz o zagladaniu na sam poczatek tego tematu, ale tylko kilka postow wyzej (dokladniej 4 posty wyzej) umiescilem fotke obydwoch wagonow, opisanych jako "Leuna", wlasnie od PMT.
Pozycje 14191 i 01379 sa wpisane w poscie z 12 stycznia br. a wagoniki PMT zostaly dopisane 24 maja br.
pepsigo2pl pisze:08658 LKW H3A "VEB Leuna-Werke" - Jest jeszcze dostępny u Tilliga.
No to chyba sie musze pospieszyc, jako ze byl oznaczony literka A!! Koniecznie.
MarcinSz pisze:Były dwa zestawy - BR107 + 3xFals i drugi z trzema (lub czterema - już dokładnie nie pamiętam) Falsami.
Drugiego zestawu nie ma, chyba ze wiesz cos, czego my nie wiemy... IMHO:

BR107 + 3x Fals;

BR107 + Fals + Fals + Fals;

BR107 i 3szt wagonow Fals;
sprowadza sie do jednego i tego samego a mianowicie zestawu 02010.
foto: Klettner Roland
Do ktorego to, dalem link kilka postow wyzej, ale po co sie meczyc i klikac... eh... leniuszki...
Nie miales na mysli chyba tego zestawu ponizej, bo to nie jest Leuna a BKK. Numer tego zestawu to 01330. Wagony posiadaja indywidualne numery (84-5719, 84-5737, 84-5866). Jak juz sie pojawi na eBay'u, to ten zestaw potrafi osiagnac grubo ponad 100EUR. Ostatnio byl u sprzedawcy "kokologo" czy jakos tak, teraz nie pamietam.
foto: Klettner Roland
MaricnSz pisze:Jeśli się nie mylę, była to krótka seria dla Modellbahnshop-Sebnitz. Przez pewien czas jeden ebayowicz wystawiał oba zestawy za 170 euro,ale kasy nie było wtedy

Calkiem mozliwe, ze byla to jakas limitowana seria. Jest to nastepny obiekt westchnien i marzen

Chocby dla kazdego Falsa z osobnym numerem...
Maciej_kolej -> Bardzo ciekawa informacje kolega podal. Tak na marginesie czy ta Buna-Werke, ktora byla czescia Leuna-Werke, jest to dzisiaj znana "Buna", czy moze jeszcze cos innego. Rozumiem, ze Buna byla w Oswiecimiu ale moze potem sie gdzies przeniosla?? Czy moze to tylko zbieznosc nazw??