Moderator: mod-Makieta Modułowa
Tak, oczywiście. Miałem na myśli raczej stronę handlowo/organizacyjną....T_Domagalski pisze:W analogu sa zbędne.
Boxy dla DCC są niezależne od magistrali elektrycznej modułów.ArturSch pisze:IMHO: Możliwe są 2 opcje:
- pełna zgodność z FREMO czyli bananki,
- XLR + BOXY nabywane za rozsądne pieniądze u Martela
Oczywiście:Grzegorz TT pisze:Czy ktoś może podać podobny przykład w kwestii "bananków"??
Wtyczki "banan" po 1,69zł, gniazda nawet po 0,89zł...A bananki proszę bardzo w podanym przez Grzegorza TT sklepie http://tme.pl/katalog/ind...kaj=banan&idp=1
Grzegorz TT pisze:W głosowaniu jest błąd - zamiast DB 25 powinno być SUB15 (DB15)
Takie ceny zmieniają nieco postać rzeczy.Martel pisze:Elbląg ul. Słoneczna sklep elektroniczny...
A co za problem zamontować te dwa gniazdka "do obudów" na kawałku laminatu/plastiku/grubej tektury i zamontować na wrędze wzmacniającej, tak jak dotychczasowe DSuby (max 15 cm od profilu)T_Domagalski pisze:Gorzej jest z gniazdami. Te na przewód trudno dostać. Najłatwiej o takie montowane do obudowy.
Elbląg ul. Słoneczna sklep elektroniczny.T_Domagalski pisze:Wróciłem właśnie z wycieczki po sklepach. Byłem w 5 różnych miejscach, w tym na WGE. Oto rezultaty:
Złącza XLR: Kompletna porażka. W żadnym z punktów nie udało mi sie znaleźć nic tańszego niż 12zł za gniazdo lub wtyczkę. I to wcale nie jakieś "high-end". 2 wtyczki + 2 gniazda oznaczają ok. 50zł. Nie wiem, skąd H0-wcy czerpią swoje złącza, ale na pewno nie ze zwykłych sklepów w mieście. Poza tym sprzedawcy wszędzie odkreślali, że ich obciążalność prądowa nie jest taka wielka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości