Makieta modułowa - Jacekk
Moderator: mod-Makieta Modułowa
-
- Kontakt:
Re: Makieta modułowa - Jacekk
Nie ma sprawy. Każdy pretekst jest dobry...
- Jacekk
- Kontakt:
Miki nie chcę się kłucić. Na pierwszej stronie wypisałem co potrzebuje, więc lecimy. Wpisuję na allegro:miki pisze:Obrazek Na Allegro jest w tej chwili coś około 50 (słownie: pięćdziesięciu) znakomitych produktów, głównie Polaka. Można z nich zrobić dosłownie wszystko......Jacekk pisze:....na allegro mało, pojedyńcze trawy się znajdą....
7601

Polak

na tej stronie są trawy elektrostatyczne polaka, ale 6mm

Na tych stronach są też inne rodzaje zieleni, w większości podsypki, a na samych podsypkach nie będę makiety robił, listowie też nie jest mi teraz potrzebne
mata

teraz wpisujemy Auhagen

tu Auhagen

zieleń

75594

75593

75592

75112

75115

75113

trawka

Miki nie atakuj mnie i nie mów, że nie jestem w stanie załatwić sobie trawy. Gdybym potrzebował tej zieleni Polaka i Auhagena, która obecnie jest na allegro kupił bym ją, ale nie potrzebuję, więc nie kupuję. Zakończmy tą dyskusję, bo tworzy się zła atmosfera.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2007, 07:35 przez Jacekk, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Jacekk pisze:....na allegro mało, pojedyńcze trawy się znajdą....

- Jacekk
- Kontakt:
Kurcze nie moja wina. W modelmanii nie ma tej zieleni, w techno hobby też nie ma i nie udało się sprowadzić, na allegro mało, pojedyńcze trawy się znajdą, a u tych co pisał demobil też pytałem, ale nie dostałem odpowiedzi. Szukałem też w innych sklepach, ale też dużo brakuje. Gdyby u makieciarza było to co pisał moduł był by już zielony.miki pisze:Radom 2019 czeka.....
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2007, 07:34 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Życzymy dalszych sukcesów. Radom 2019 czeka.....
- Jacekk
- Kontakt:
No widzę, że bardzo, bardzo dłuuuuuuga droga do końca. Nigdzie nie mogę dostać potrzebnej mi zieleni 

- demobil
- Kontakt:
Jacku zapytaj TU i TU , ja u nich kupowałem maty auhagena - nawet jak nie mieli na aukcjach ... (polecam pierwszy link:) - powinni Ci pomóc )
A co do tego sklepu, o którym piszesz - miałem tak samo, żebym nie pisał mali i dobijał się na gg to bym czekał na to co mieli chyba kilka miesięcy. Dziś doszła część zamówienia ... a co najciekawsze podczas zamawiania wszystko było dostępne, a nawet tydzień po ... ale jak się zapytałem kiedy wysyłka to się okazało ze 70% rzeczy nie ma ... mimo iż na stronie nadal były że dostępne ...
A co do tego sklepu, o którym piszesz - miałem tak samo, żebym nie pisał mali i dobijał się na gg to bym czekał na to co mieli chyba kilka miesięcy. Dziś doszła część zamówienia ... a co najciekawsze podczas zamawiania wszystko było dostępne, a nawet tydzień po ... ale jak się zapytałem kiedy wysyłka to się okazało ze 70% rzeczy nie ma ... mimo iż na stronie nadal były że dostępne ...
Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, 22:24 przez demobil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
Poszukam w innych sklepach.myszka pisze:co teraz zrobisz
Uważam, że nie powinno tak sie robić. Na stronie pisze, że produkty są dostępne, a wynika, że 90% z tego to nieprawda. Sprzedawca nawet nie pokusił sie o napisanie maila, że nie ma tego co zamówiłem.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, 19:42 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- myszka
- Kontakt:

- Jacekk
- Kontakt:
Robota stoi w miejscu.
1,5 miesiąca temu zamówiłem 10 odcieni zieleni w sklepie. Kilka dni temu dowiedziałem się, że dostępny jest tylko 1 produkt
Jeżeli nie wysyłał bym kilku maili paczka by chyba nigdy nie doszła. Dostałem też odpowiedź, że częśc towaru będzie sprowadzona dopiero w kwietniu.
Nie no kurcze nie będę czekał 3 miesiące na proste zamówienie.

1,5 miesiąca temu zamówiłem 10 odcieni zieleni w sklepie. Kilka dni temu dowiedziałem się, że dostępny jest tylko 1 produkt

Nie no kurcze nie będę czekał 3 miesiące na proste zamówienie.

Ostatnio zmieniony 20 mar 2007, 18:43 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Myślałem o tarczy nieruchomej... (oznaczającej że w odległości drogi hamowania znajduje się semafor) za około 1 zł ewentualnie z pomarańczową latarnią... i wskaźnikiem W1. 

Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 13:55 przez whosho, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jacekk
- Kontakt:
Nie mam na to pieniędzy. Taka tarcza kosztuje ponad 100zł, a dla mnie to jedna trochę jest.whosho pisze:Może wykorzystasz fakt użycia z obu strony MP1-TT i wstawisz na moduł np. tarczę ostrzegawczą?
A tak na marginesie czekam już 5 tygodni na paczkę z zielenią

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 07:58 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Zapowiada się OK. Czyżbyś zamierzał pójść w ślady m.in Jakubgol'a i zrobić ładny, prosty, stonowany moduł - tory, teren, ładna roślinność? Może wykorzystasz fakt użycia z obu strony MP1-TT i wstawisz na moduł np. tarczę ostrzegawczą? Na zloty jak znalazł - rzadko kto budując stację dochodzi aż do etapu tarczy ostrzegawczej... 

Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 14:10 przez whosho, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
- Jacekk
- Kontakt:
Dzisiaj skończyłem szutrować tory. Kupiłem styropian o grubości 5cm, powycinałem i wsadziłem w skrzynię. Teraz moja makieta jest płaska, ale chcę zrobić małe wzniesienie po stronie północnej i zastanawiam się jak wysokie pwinno one być. Czy 2 cm to odpowiednia wysokość, czy lepiej zrobić je nieco wyższe
Może jutro uda mi się załatwić aparat, to wkleję zdjęcia, ale niczego nie obiecuję.
Pozdrawiam

Może jutro uda mi się załatwić aparat, to wkleję zdjęcia, ale niczego nie obiecuję.
Pozdrawiam