wski pisze:filmik jest sprzed ok. 10 -12 lat np. brak logo SKM przy drzwiach i na czółkach składów, a jako były inspektor ochrony SKM mogę stwierdzić że najgłupsze we wszystkim jest postępowanie sądów i prokuratury, które aby zmniejszyć - polepszyć bieżące statystyki coś takiego kwalifikują jako "umieszczenie napisu" z kodeksu cywilnego czyli drobiazg jak przyklejenie ulotki tam gdzie nie wolno, pozdrawiam, wski
Grafitti
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Grafitti
-
- Kontakt:
Na szczęście (mam nadzieję) nie trafią oni raczej na to forum, ale osobiscie popieram pomysł zamknięcia - takie patologie nie powinny być w ogóle omawiane, bo szkoda nerwów. Mnie graffiti na wagonach nie kręci, a tych artystów (no bo w końcu w ich mniemaniu sztukaWitek M. pisze:Powieście k... kłódkę na tym wątku, bo ci p... frajerzy, którzy dewastują tabor robią to głównie po to, aby potem móc chwalić się w internecie. W tym wątku robicie więc to, na czym im zależy.

ps. to zdjęcie, które wkleiłem wczesniej (zeby ktos nie pomyslal inaczej!

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 16:44 przez BarTT, łącznie zmieniany 2 razy.
- Witek M.
- Kontakt:
Powieście k... kłódkę na tym wątku, bo ci p... frajerzy, którzy dewastują tabor robią to głównie po to, aby potem móc chwalić się w internecie. W tym wątku robicie więc to, na czym im zależy.
- Mariusz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2007, 11:07 przez BarTT, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Wracając do adremu?
Na chwilę straciłem wątek z oczu i nie jestem pewien czy dobrze pamiętam, że zaczął się on od zdjęć wagonów z graffiti i dotyczył tego jak zostały pomalowane a nie co zrobić temu, kto to zrobił.
Zakładam, że tak i dodaję kilka świeżo zrobionych:

pozdrawiam
Zakładam, że tak i dodaję kilka świeżo zrobionych:

pozdrawiam
Marcin Szwanenfeld
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
Chyba masz rację demobilku,
ponoszą mnie czasami emocje jak takie coś widzę i nie ma na to rady.
ponoszą mnie czasami emocje jak takie coś widzę i nie ma na to rady.
- demobil
- Kontakt:
Hmmm… tu też się nie zgodzę, jak wiadomo kretynizm to choroba, której się nie wybiera … Czy graficiarze z filmiku są kretynami – niewiadomo, ale na pewno coś z nimi jest nie tak … Ale czy to ich wina ? Czy może środowisko, rodzice …To jacyś zakompleksieni kretyni, którzy chcą pokazać Polsce jak są prymitywni.
Oni pokazują to, że nasz kraj jest prymitywny - pionieważ brak jest odpowiednich instytucji, które by wyłowiły takie jednostki ze społeczeństwa i się nimi zajeły ...
Poszedł by siedzieć ...Ciekaw jestem jak by to było gdyby ten kolejarz miał któryś z bardziej zaawansowanych pasów karate lub innej sztuki wschodu.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 13:26 przez demobil, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
To nie jest takie prosteZbyszek Zajner pisze:...palenie podszew przez kretynów.

Widać, że graficiarze przygotowali się do akcji (maski, kamera, czujki itp).
Po reakcji maszynisty, innej niż widzieliśmy, następnym razem poszły by w ruch zapewne bejsbole albo nawet broń palna. Takie reakcje doprowadzają tylko do spirali zbrojeń.
IMHO: dobrze, że obsługa odpuściła. Szkoda już się stała i zapobiec dewastacji SKM-ki już się nie dało.
Pytanie tylko czy ktokolwiek z DECYDENTÓW wyciągnie z tego filmiku wnioski na przyszłość, jeśli wogóle zechcą na to spojrzeć ... ?
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 08:35 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 2 razy.
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
Ja nie mam nic przeciwko graficiarzom artystom, którzy tworzą sztukę jak zwał tak zwał współczesną. Powinni mieć swoje miejsca do wyrażenia swoich uczuć, pokazania talentu. Ale ci wandale na filmiku nic ze sztuką wspólnego nie mają. To jacyś zakompleksieni kretyni, którzy chcą pokazać Polsce jak są prymitywni. Co im zawinił kolejarz, który ich chciał przegonić. Co usłyszał ?, spier.... I jak się jeszcze ustawiał do bójki ten cymbał. Ciekaw jestem jak by to było gdyby ten kolejarz miał któryś z bardziej zaawansowanych pasów karate lub innej sztuki wschodu. Oj chyba nawet nagrywający filmik darłby zelówy. To byłoby godne nagrania, palenie podszew przez kretynów. 

- demobil
- Kontakt:
Wiadomo, że takie miejsca są potrzebne – ale to i tak tylko dla osób z „duszą artystyczną” Nawet jak by było dużo takich miejsc, to i tak by się znalazło kilku takich co lubią to robić (malować) w sposób jaki pokazuje nam filmik … Taki gość jest już tak ukształtowany (psychicznie), że tworzenie takich miejsc do malowania nic nie pomoże … Bo przyjmijmy, że normalni ludzie nie robią takich akcji jak ta z filmiku …
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2007, 23:16 przez demobil, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Będę radykałem ... ale zaryzykuję, ja bym im kazał wycierać to co nabazgrali członkami.
Jest na to bardzo prosty sposob... Owszem niektorym osobom bardzo sie to nie spodoba, ale zorganizowanie takich miejsc, gdzie wlasnie takie osoby moga sobie pomalowac jest calkiem na miejscu. Nie mowie tutaj o trzech literach na caly wagon i nie o zamalowywaniu okien - ale o graficiarstwie jako o "sztuce". W wielu miastach chlopaki maja spoty, gdzie moga umieszczac swoje prace i osobiscie uwazam, ze to wcale nie razi. Dla przykladu, Sopot Wyscigi stare wagony nie strasza odchodzaca farba a przykuwaja oko czyms koloroywm. Ja nie wiem ale juz sie tyle SKM pobazgranych na zewnatrz nie widzi... moze jeszcze malo widzialemTo nic nie da ,surowsze karanie nic nie daje, tylko działania profilaktyczne mogą przynieść jakiś skutek tylko jak ;?

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 08:08 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- demobil
- Kontakt:
Do interwencji i "szarpania się" są odpowiednie służby, zwykły obywatel nic nie może (jeśli chodzi o jakieś wymierzanie kary na miejscu); bijąc takich gości samemu się łamie prawo … Chyba, że obezwładnisz takiego gościa i zatrzymasz go to przyjazdu policji … bo jak by nie było łapiesz delikwenta na gorącym uczynku - a do takiego zatrzymania innej osoby (mimo jednego z podstawowych praw – prawa wolności i nietykalności cielesnej ... ) prawo ma każdy.Jeżeli któryś by podszedł i zaczął się szarpać to by dostał po głowie i tyle ... Inny mógłby zareagować.
To nic nie da … surowsze karanie nic nie daje, tylko działania profilaktyczne mogą przynieść jakiś skutek – tylko jak …?Będę radykałem ... ale zaryzykuję, ja bym im kazał wycierać to co nabazgrali członkami.
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 08:07 przez demobil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
Oni się nie boją zwykłych kolejarzy. Jeżeli któryś by podszedł i zaczął się szarpać to by dostał po głowie i tyle
Na filmie widać, że pracownik chciał coś powiedzieć. Jeden z nich do którego podchodził trochę sie przestraszył. Inny mógłby zareagować. Nie mówię, że jestem jakiś kozak, ale mówię jak jest.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2007, 22:06 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zbyszek Zajner
- Kontakt:
Będę radykałem i może nawet od Adminów dostanę bana. Ale zaryzykuję, ja bym im kazał wycierać to co nabazgrali członkami.
Za takie podejście do kolejarzy i niewybredne słownictwo. Polska to państwo bezprawia.
Żałosne, że maszynista nie może nic zrobić z gnojami. Może to się komuś podoba, bo normalnym ludzim raczej nie. Brak szacunku do maszyny i człowieka. Oj członkami to by dopiero bolało!
Za takie podejście do kolejarzy i niewybredne słownictwo. Polska to państwo bezprawia.
Żałosne, że maszynista nie może nic zrobić z gnojami. Może to się komuś podoba, bo normalnym ludzim raczej nie. Brak szacunku do maszyny i człowieka. Oj członkami to by dopiero bolało!