Zlot „Modularzy” Kolejowych - Radom 2006-2020

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

ODPOWIEDZ
miki
Kontakt:

Re: II Ogólnopolski Zlot Modularzy Kolejowych - Radom

Post autor: miki »

W końcu doczłapałem do jakiejś końcówki neta.....rewelacja była i tyle.
21 metrów z ogonkiem a jeszcze kolejne półtora metra stało pod ścianą z braku miejsca. Było cyfrowo i analogowo, szybko i wolno, długo i krótko, osobowo, towarowo i expresowo. ICE-k gonił Br 52, Br 52 za chwilę goniła IC-ka. Ganz ciągał ryflaki, "trumna" "wyngiel do wioski wiozła", jakiś wynalazek (118 chyba?) piszczała hamulcami dzięki czarom Andrzeja Czarnaka.......27 "Bolspedów" za Ludmiłą spuszczone o 3 w nocy ze smyczy na szlak to był tylko pierwszy akcent. Składy po 2 poczwórne bipy plus kilkanaście Y-greków nie były jakimś wydarzeniem !!!!!
Polskiego taboru cała masa, do wyboru i koloru itd itd...pozostaje czekać na zdjęcia. Pozdrawiam wszystkich wariatów.....
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

ArturSch pisze:Chyba gemol-ku przyjdzie Tobie zaplanować ustawienia modułów w kilku warstwach - PIĘTROWO !!
:mrgreen:
N-orma miała coś ponad 30 metrów szlaku, a jeszcze dla nas znalazł się kawałek sali, więc nie widzę problemu. Jeśli będzie kilka modułów na łuku, na pewno sobie poradzimy. Byle tylko dwa miesiące wcześniej każdy zainteresowany połączeniem się przysłał zwymiarowane rysunki swoich modułów. Wprawdzie już wyrosłem z układania puzzli, ale z przyjemnością pobawię się w rozmieszczenie tego na sali.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 10:00 przez gemol, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
ostrak
Kontakt:

Post autor: ostrak »

Ja również chciałem bardzo podziękować organizatorom zlotu w szczególności Grześkowi, za fantastyczna imprezę i niepowtarzalny klimat, muszę się tylko nie zgodzić z przedpiścami co do prymu N-ki :D przy makiecie Charakterka i naszych modułach było więcej publiczności.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Tu możecie zobaczyć fajny tandem
http://www.ttclub.pl/img/imprezy/Radom/des.wmv
Reszta zdjęć i filmików wkrótce.
Filip
Kontakt:

Post autor: Filip »

kolejarz pisze:No to ja zakomunikuję i się pochwalę, że moja makieta będzie miała podłączenie na moduły...
moja też.
A poza tym - chcę zrobić moduł szlakowy - tylko profili brak...
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Post autor: kolejarz »

No to ja zakomunikuję i się pochwalę, że moja makieta będzie miała podłączenie na moduły...
a wymiary jej to 1,50X2,0m.... także można będzie zastosować ją do zakończenia modułu, na którym beż żądnych problemów będzie zawracał skład i jechał spowrotem na moduł...
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

eremiTTa pisze:nie było ze swymi modułami kolegów ze Śląska, Częstochowy, Wrocławia, Poznania, Pomorza i innych
jarkott pisze:Mam nadzieję, że za rok będzie ok. 30 m szlaku
Jeśli tak rzeczywiście będzie, a wszystko na to wskazuje (np moduły CZ), to przed organizatorami stanie wielkie wyzwanie: jak to wszysko UPAKOWAĆ ? Chyba gemol-ku przyjdzie Tobie zaplanować ustawienia modułów w kilku warstwach - PIĘTROWO !!
:mrgreen:
Awatar użytkownika
jarkott
Kontakt:

Post autor: jarkott »

Impreza SUPER!
Wielkie podziękowania dla organizatorów.
Miło było poznać wielu TT-kowiczów. Chyba takiego zlotu jeszcze nie było w Polsce.
Mam nadzieję, że za rok będzie ok. 30 m szlaku - w każdym razie rekord został pobity - wg obliczeń wyszło ok. 21,3 m szlaku. :D
Zdjęcia wkrótce (Charakterku: mam film z przejazdu 2 DESIRO na modułach oraz kilka zdjęć). ;)
eremiTTa
Kontakt:

II Ogólnopolski Zlot Modularzy Kolejowych - Radom

Post autor: eremiTTa »

gemol pisze:W przyszłym roku tematem przewodnim będzie TT-ka /oczywiście inne skale też będą mile widziane/, a sama impreza będzie miała charakter międzynarodowy /mają przyjechać Czesi/.
Już w trakcie trwania tej imprezy nabrałem przekonania, że za rok nie może być inaczej i prym będzie wiódł sTTandard.
W ubiegłym roku zdecydowanie królowało HO. W tym roku N-orma ale już nie tak zdecydowanie.
I choć należy im się szacunek za to, że w tak krótkim czasie potrafili wykonać tyle metrów szlaku i w większości wykończonych modułów
to jedna TT była wyraźnie widoczna.
A przecież nie było ze swymi modułami kolegów ze Śląska, Częstochowy, Wrocławia, Poznania, Pomorza i innych tu nie wymienionych.
Znając zmysł organizatorski i zaangażowanie Grzegorza Molendy i jego kolegów nie mam wątpliwości,
że za rok spotkamy się w Radomiu na Święcie sTTandardu.
Należy podziękować kolegom z Radomia za to co zrobili dotychczas i życzyć sobie
aby móc wspólnie przeżyć to święto przez cały czas trwania imprezy.
Leszek Rak
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Post autor: Charakterek »

chciałem tylko powiedzieć, że udało się spiąć 2 DESIRO (moje i Darka) i pojechały po modułach. Czy ktoś sfotografował to wydarzenie?

Poza tym u mnie zachwyt zwiedzających wzbudzała 101 i m wageny, które jeździły w kółeczko non stop prawie 3 godziny :)

Ah no i ponoć mam zaproszenie za rok :) tylko mam nadzieję zostać nieco dłużej wieczorem. Przekonam do tego żonkę, no chyba, że po drodze wyskoczy charakterek 2, to plany ulegną delikatnej korekcie :roll: :shock:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2006, 14:41 przez Charakterek, łącznie zmieniany 1 raz.
gemol
Kontakt:

Post autor: gemol »

Chciałbym podziękować wszystkim Uczestnikom i Gościom zlotu za stworzenie niepowtarzalnej atmosfery.
W przyszłym roku tematem przewodnim będzie TT-ka /oczywiście inne skale też będą mile widziane/, a sama impreza będzie miała charakter międzynarodowy /mają przyjechać Czesi/.
Zatem do dzieła - myślę, że przekroczenie 30 metrów szlaku nie będzie stanowiło problemu.
Pozdrawiam
Grzegorz Molenda
http://www.modart.radom.pl
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Gdyniak pisze:Impreza wielce udana, było fantastycznie szczególne podziękowania dla organizatorów z Grzegorzem Molendą na czele.
Też chciałbym się dołączyć do podziękowań dla Grzegorza. Udało mu się zorganizować ŚWIETNĄ IMPREZĘ, gdzie mimo iż byliśmy gośćmi (główny temat Zlotu to N-moduły), to czuliśmy się jako pełnoprawni CZŁONKOWIE RODZINY. Szczególne podziekowania dal Pań, które nas raczyły wyśmienitym, domowym jedzonkiem ! :-)

Już sobie ostrzymy ząbki na spotkanie za rok, gdzie głównym tematem (mam nadzieję, że nie wyjawiam tajemnicy) mają być sTTandardowe moduły, a Tomasz już zapowiedział wizytę modułów z CZ !! Czy zdążymy z budową naszych TT-modułów na "za rok", by ustanowić kolejny rekord długości szlaku i ilości stacji ?

Tak przy okazji, w sobotę miała miejsce nieoficjalna inauguracja TT-Club PL ...byli praktycznie wszyscy !
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2006, 00:44 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Impreza wielce udana, było fantastycznie szczególne podziękowania dla organizatorów z Grzegorzem Molendą na czele. W TT działo się bardzo dużo i fajnie, mielismy ok 23 m szlaku do jezdzenia, kilkanaście różnych składów. Widzowie dopisali tak w sobotę jak i w niedzielę podziwiając moduły w skalach TT oraz N, był też moduł w H0 lecz statyczny bo tylko jeden. Na giełdzie dokonaliśy sporo ciekawych zakupów. Tomas przywiózł dużo ciekawych modeli a i rodzimi sprzedawcy wystawili ciekawostki do kupienia. Myślę, że wszyscy zadowoleni wrócili do domów. Fotorelacja niebawem jak tylko przerzucimy materiał z aparatów.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2006, 08:15 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,

Powiem krótko: Impreza w Radomiu była EXTRA !!

TT i sTTandard rozwijają się w oszołamiającym tempie. :D

Rekord długości szlaku z Jaworzyny Śląskiej został pobity! Mam nadzieję, że chłopaki w niedzielę zmierzyli łączną długość szlaku i napiszą jaki jest nowy rekord. Z modułów, które znam to moduły Mikiego, Andrzeja Czarnaka, chłopaków z ModArtu. Resztę proszę, o ujawnienie. :P

Ważnym punktem zlotu była również makieta Charakterka. Pełna rewelacja. Czasmi było tam tak tłoczno, że nie można się było dopchać. :D

Z rzeczy dla mnie ważnych:

- Poznałem niektórych z Was osobiście z czego jestem BARDZO zadowolony

- Kupiłem sobie parowóz BR 80 Roco :mrgreen:

- Poznałem osobiście naszego czeskiego brata Tomasa Rejla. Przywiózł masę taboru TT rodzimej (czeskiej) produkcji oraz Rocowskiej (stąd moja nowa BR 80). Dzięki Tomas.

- Dogadałem się wstępnie z Grzegorzem na temat mojej przeróbki BR120 na ST44 oraz BR52 na Ty2.

- Po raz pierwszy w życiu zobaczyłem Tilligowską BR 118 z dekoderem dźwięku... :shock: boska...

Należy zaznaczyć, że z przyjemnością poznałem również ekipę N-kową oraz muszę wyrazić pełne uznanie za Ich moduły. Panowie szacunek!

Żałuję tylko, że sprawy zawodowe nie pozwoliły mi na zostanie w Radomiu do niedzieli. Jednakże myślę, że za rok wcześniej zarezerwuję sobie wolny weekend i z pewnością przyjadę na całą imprezę.

Dziękuję Grzegorzowi za zorganizowanie kolejnej imprezy w Radomiu. :)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2006, 22:50 przez ArturSwider, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Post autor: sTTaszek »

Charakterek pisze:Witaj siostro/bracie sTTaszek
Oczywiście bracie ;)

Co do mojej nieobecności, to powód jest prozaiczny, nawał obowiązków i spowodowany tym chroniczny brak wolnego czasu.
Fotki obejrzałem, musiało być super, szkoda że tego nie widziałem na żywo :( ale może w przyszłym roku.

Pozdrawiam :D
Ostatnio zmieniony 09 lut 2008, 12:27 przez sTTaszek, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”