Krośniewice
Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Re: Krośniewice
To dziś mała fotogaleria wąskotorówek.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2008, 10:53 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
No i moje rodzinne miasto zawitało na łamy naszego forum
. Wąskotorówkę oglądałem co dzień z okien domu, czasem jezdziłem nią do Dąbrowic czy do Ostrów. A jak zacząłem studia to dojeżdzałem nią do szerokototrowej linii Kutno-Toruń-Bydgoszcz w Ostrowach. Trochę informacji z działalności Stowarzyszenia Krośniewicko-Ozorkowskiej Kolei Wąskotorowej znajdziecie tu

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:

Nie obojętne są i takie klimaty

Ostatnio zmieniony 06 lut 2008, 10:53 przez Maciej, łącznie zmieniany 3 razy.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Już wiem CZEMU ona chce skasować tę kolejchudy pisze:... zajmują sie szukaniem dowodów nie-polskości polskich poetów

-
- Kontakt:
z tego co mi wiadomo to faktycznie chce wypisac kolejkę z rejestru zabytków, przejąc nieruchomości po kolejce i za unijne pieniądze coś tam zbudowac, ciekaw jestem tylko co, bo jak w unii by sie dowiedzieli co ta baba oszołom kombinuje to by ja chyba od razu wyśmiali.
oj są oszołomy w tym kraju ciekaw jestem tylko z którego ugrupowania ten pochodzi? Lpr, pis a może coś innego jeszcze, najgorsze jest tylko to ze żyjemy wszyscy w tak popiep....nym kraju że takie historie jak ta, ludziom wydające sie śmieszne i z góry skazane na niepowodzenie, są realizowane i nie wyciąga sie potem konsekwencji postępowania jednego czy drugiego kretyna, smutna jest rzeczywistość w naszej Ojczyźnie
A bydło polityczne zamiast zajmowac sie sprawami społecznymi, takimi również jak zachowanie kolejki o której mowa, która pełni funkcje społeczne, zajmują sie szukaniem dowodów nie-polskości polskich poetów, to jest smutne
oj są oszołomy w tym kraju ciekaw jestem tylko z którego ugrupowania ten pochodzi? Lpr, pis a może coś innego jeszcze, najgorsze jest tylko to ze żyjemy wszyscy w tak popiep....nym kraju że takie historie jak ta, ludziom wydające sie śmieszne i z góry skazane na niepowodzenie, są realizowane i nie wyciąga sie potem konsekwencji postępowania jednego czy drugiego kretyna, smutna jest rzeczywistość w naszej Ojczyźnie

A bydło polityczne zamiast zajmowac sie sprawami społecznymi, takimi również jak zachowanie kolejki o której mowa, która pełni funkcje społeczne, zajmują sie szukaniem dowodów nie-polskości polskich poetów, to jest smutne
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Może jeszcze wieży w duchy i LeninaMarcin pisze:Mało tego ta kobita chce wypisać kolejkę z rejestru zabytków. Chyba psychiczna jest.

- Marcin
- Kontakt:
Mało tego ta kobita chce wypisać kolejkę z rejestru zabytków. Chyba psychiczna jest. 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2007, 10:19 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Rozumiem, chce dobić moherowe berety na szynach (kiedyś było : na drutachchudy pisze:...pani burmistrz chce połozyć łapy na kolejce...

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Bardzo źle. Zresztą to typowa historia dla polskich wąskotorówek. Pamiętamy jak budowano wiadukt drogi nr 1 nad linią kolejową - po wielu trudach i staraniach położono wąski tor na tym obiekcie.chudy pisze:nie wiem czy wiecie ale czarne chmury zbierają sie nad krośniewicką KD, tamtejsza pani burmistrz chce połozyć łapy na kolejce i ja unieruchomić
Nieco później burmistrz Łęczycy straszył że zliwkiduje torowiska bo pociąg rozjechał jakiegoś pijaczka śpiącego w trawie na torach

-
- Kontakt:
nie wiem czy wiecie ale czarne chmury zbierają sie nad krośniewicką KD, tamtejsza pani burmistrz chce połozyć łapy na kolejce i ja unieruchomić 

- Maciej
- Moderator
- Kontakt: