Spotkajmy się w Szczecinie
Moderator: mod-Imprezy
-
- Kontakt:
Spotkanie 15-tego kwietnia
Witam!!!
Jako nowy uczestnik na Forum TT, posiadacz TT-tki od wielu, wielu lat (tylko trochę nieco zaniedbanej z braku czasu) postaram się być na spotkaniu 15 kwietnia.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów i dziękuję za zachętę pewnej osobie.
Pawelec
Jako nowy uczestnik na Forum TT, posiadacz TT-tki od wielu, wielu lat (tylko trochę nieco zaniedbanej z braku czasu) postaram się być na spotkaniu 15 kwietnia.
Pozdrawiam serdecznie forumowiczów i dziękuję za zachętę pewnej osobie.
Pawelec
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Spotkajmy się w Szczecinie
Tak, 15.04, niedziela, od 10 do 14.TrinonH0 pisze:ps. jeszcze jedno o któreej?
Przyjdź koniecznie, bo koledzy z H0 czują się samotnie przy nas TT-kowiczach

Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 08:14 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
dzięki
jak mi sie uda wyrwać to bede
15 kwietnia teraz najbliższe spotkanie?
ps. jeszcze jedno o któreej?

jak mi sie uda wyrwać to bede

15 kwietnia teraz najbliższe spotkanie?
ps. jeszcze jedno o któreej?

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2007, 22:34 przez TrinonH0, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Witam
Chętnie sie u was zjawie chociaż robie w H0

problem w tym jak tam dojechać ?
można prosić jakąś mapke?

Chętnie sie u was zjawie chociaż robie w H0

problem w tym jak tam dojechać ?
można prosić jakąś mapke?

-
- Kontakt:
Dziekuje bardzo zabieram sie do pracy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
W Fz1 bezpiecznik przeciwzwarciowy (czerwona lampka) to nic innego jak bimetal z ustawioną czułością przy pomocy wkręcanej w blaszkę śrubki, zabezpieczonej maźnięciem lakieru. Nic dziwnego, że mógł się rozregulować. By to sprawdzić/ustawić samemu trzeba:papcior pisze:Metoda prob i bledow ruszania roznymi kabelkami cos zadzialalo. Jednak chyba bym wolal zeby jakis fachowiec sie tym zajal.
- odłączyć od prądu,
- wykręcić od spodu 4 śruby - może być problem : w moim egzemplarzu 2 śruby zamiast normalnego nacięcia na śrubokręt miały 2 punkty (dwie dziurki :-( ),
- odkręcić śrubę z pokrętła i je zdjąć,
- zdjąć obudowę.
Odnajdziemy 2 bezpieczniki (po żaróweczkach) a w nich śrubki (bez łbów, ale z nacięciem). Teraz można poregulować małym śrubokrętem by zasilacz prawidłowo funkcjonował. Śrubę zabezpieczamy lakierem lub klejem.
UWAGA: odradzam ZDECYDOWANIE

-
- Kontakt:
Metoda prob i bledow ruszania roznymi kabelkami cos zadzialalo. Jednak chyba bym wolal zeby jakis fachowiec sie tym zajal.
-
- Kontakt:
Podlaczylem taki transformator od zestawu startowego taki malutki. Ludmila normalnie smigala. Postawilem tez inne loki i bylo ok.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- kolejarz
- Kontakt:
A może lokomotywka ma coś nie tak, skoro jak stawiasz ją na torach, to jest zwarcie..
Postaw coś innego i sprawdź czy się powtarza...
Postaw coś innego i sprawdź czy się powtarza...
-
- Kontakt:
Zasilacz
Witam
Jestem ze Szczecina od poczatku sledze ten watek i postanowilem wyciagnac z szafy swoje loki oraz wagoniki. Wszystko byloby ok ale moj zasilacz chyba nie wytrzymal zbyt dlugiego pobytu w zamknieciu. Jest to ten duzy zasilacz FZ 1 problem jest taki ze prad jest jednak jak stawiam lokomotywe na torach to zapala sie czerwona lampka i nie jezdzi. Czy ktos z tu obecnych potrafilby go naprawic albo pokierowac mnei gdzie bym mogl to zrobic. Znow odzyla we mnie pasja TTetki.
Pozdrawiam
P.S niegdys mialem piekna makiete ale niestety... Teraz czas to odbudowac
Jestem ze Szczecina od poczatku sledze ten watek i postanowilem wyciagnac z szafy swoje loki oraz wagoniki. Wszystko byloby ok ale moj zasilacz chyba nie wytrzymal zbyt dlugiego pobytu w zamknieciu. Jest to ten duzy zasilacz FZ 1 problem jest taki ze prad jest jednak jak stawiam lokomotywe na torach to zapala sie czerwona lampka i nie jezdzi. Czy ktos z tu obecnych potrafilby go naprawic albo pokierowac mnei gdzie bym mogl to zrobic. Znow odzyla we mnie pasja TTetki.
Pozdrawiam
P.S niegdys mialem piekna makiete ale niestety... Teraz czas to odbudowac

-
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich forumowiczów ze Szczecina, i miłosników
Krzysztof nie ma sprawy, szczerze mówiąc sam nie wiem do końca, który termin jest właściwy.KrzyszTTof pisze:Oczywiście że 15.04.... dzięki za czujność i zwrócenie uwagi.
Już nie mogę się doczekać!KrzyszTTof pisze:Ale za to będzie znów pare ciekawych nowości taborowych (jeśli dojdzie paka ze zbiorowym zamówieniem z pewnego sklepu, a mam nadzieję że dojdzie bo to tej pory nigdy się nie zawiodłem).
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 11:23 przez zeno, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Oczywiście że 15.04.... dzięki za czujność i zwrócenie uwagi.zeno pisze:Tak na marginesie, spotkania odbywają się w trzecią niedzielę miesiąca,
a w kwietniu trzecią niedzielą miesiąca jest 15.04.2007r.
To kiedy będzie kwietniowe spotkanie?
Pozdrawiam
Paweł
Ale za to będzie znów pare ciekawych nowości taborowych (jeśli dojdzie paka ze zbiorowym zamówieniem z pewnego sklepu, a mam nadzieję że dojdzie bo to tej pory nigdy się nie zawiodłem).
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 13:34 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Kontakt:
Raczej 22.04.2007r.KrzyszTTof pisze:Zapraszamy na kolejne spotkanie w Szczecinie, które odbędzie się 21.04.2007. Pogadamy, doradzimy, wyjaśnimy co i jak.
Tak na marginesie, spotkania odbywają się w trzecią niedzielę miesiąca,
a w kwietniu trzecią niedzielą miesiąca jest 15.04.2007r.
To kiedy będzie kwietniowe spotkanie?
Pozdrawiam
Paweł
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Zapraszamy na kolejne spotkanie w Szczecinie, które odbędzie się 22.04.2007. Pogadamy, doradzimy, wyjaśnimy co i jak.mareksz77 pisze:Jestem świezym forumowiczem, i posiadaczem skromnej kolejki TT. W zwiazku z tym mam pare pytań. Moja kolejke odszukałem przypadkiem w piwnicy, i pomyslałem coby ją powiększyc, chodzi mi o ilosc torów i tabor, wiec kupiłem troche torów na allegro, ale okazałao sie ze to złom zasniedziały i miejscami zardzewiały, niektóre odcinki tez sa powyginane moje pytanie jest nastepujace, czy są sposoby aby te tory jeszcze naprawic tak aby sie nadawały do użytku, jak je oczyścic.? Dziekuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2007, 13:33 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.