Dzięki za info. Dlatego też "szarpnąłem się" i kupiłem oryginalny kabelek Tilliga do XpresNet'a.gbbsoft pisze:Jakbyście wpadli na pomysł, żeby kupić takie samo, ale w sklepie z akcesoriami telefonicznymi, to zwróćcie uwagę, że w XPRessNecie wolno stosować takie kable pod jednym warunkiem: nie może być przeplotu w kablach (1-1). Wiele kabelków telefonicznym ma przeplot! Kabel z przeplotem powoduja popsucie sie urządzeń!zeno pisze:Krzysztof, a co myślisz o tym? Rozgałęźnik z kablem - wygląda interesująco.
Spotkajmy się w Szczecinie
Moderator: mod-Imprezy
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Spotkajmy się w Szczecinie
Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, 15:52 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 2 razy.
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
Jakbyście wpadli na pomysł, żeby kupić takie samo, ale w sklepie z akcesoriami telefonicznymi, to zwróćcie uwagę, że w XPRessNecie wolno stosować takie kable pod jednym warunkiem: nie może być przeplotu w kablach (1-1). Wiele kabelków telefonicznym ma przeplot! Kabel z przeplotem powoduja popsucie sie urządzeń!zeno pisze:Krzysztof, a co myślisz o tym? Rozgałęźnik z kablem - wygląda interesująco.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, 14:23 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
chyba nie bardzo... tak mi się wydaje - pogadamy na spotkaniuzeno pisze:Super!KrzyszTTof pisze:Przed chwilą odebrałem paczkę. Wszystko co napisałem powyżej jest więc aktualne!
Krzysztof, a co myślisz o tym? Rozgałęźnik z kablem - wygląda interesująco.
Tylko pojawia się pytanie czy połączenie trzech Compact'ów za pomocą tego rozgałęźnika jest możliwe?
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, 15:52 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Super!KrzyszTTof pisze:Przed chwilą odebrałem paczkę. Wszystko co napisałem powyżej jest więc aktualne!
Krzysztof, a co myślisz o tym? Rozgałęźnik z kablem - wygląda interesująco.
Tylko pojawia się pytanie czy połączenie trzech Compact'ów za pomocą tego rozgałęźnika jest możliwe?
Pozdrawiam
Paweł
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Przed chwilą odebrałem paczkę. Wszystko co napisałem powyżej jest więc aktualne!

- KrzyszTTof
- Kontakt:
Kabel zakupiłem (tym razem oryginalny do DCC) w sklepie, którego nazwy wymienić nie mogę - paczka idzie z Chałupek od poniedziałku, jak dojdzie to będzie. Jeśli paczka dotrze to zaprezentuję także nowy zestaw węglarek Tilliga (z niebieską CARGO) oraz nowy zestaw talbotów (z czerwonym CARGO i szarym CTL). Ponadto na spotkaniu pokażę 3 wagonowy skład Y CSD z kinemtyką na nowych sprzęgach z oświetleniem DarTech. I jeszcze.... węglarki by Mod-Art. Tak więc bedzie się działozeno pisze:Panowie!
Spotkanie tuż, a na 100% mamy tylko stację końcową Krzyszttofa oraz moją mijankę.
Czekamy na zgłoszenia!
Krzyszttof będziesz miał kabel dopołączenia dwóch Compact'ów?
Znany jest nr sali - czy dowiadywać się na miejscu?
Pozdrawiam
Paweł

Ostatnio zmieniony 15 mar 2007, 18:14 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Panowie!
Spotkanie tuż, a na 100% mamy tylko stację końcową Krzyszttofa oraz moją mijankę.
Czekamy na zgłoszenia!
Pozdrawiam
Paweł
Czekamy na zgłoszenia!
Pozdrawiam
Paweł
- Skała
- Kontakt:
Niestety nic jeszcze nie mogę powiedzieć, co do kwestii transportu. Nie wiem czy będę w niedziele w Szczecinie.
Jakie wymiary ma twoja makieta?
Jakie wymiary ma twoja makieta?
-
- Kontakt:
Wojtek byłoby SUPER!
Niestety, nie mam dostępu do transportu. Może Piotr /Skała/ coś poradzi?
ze swojej strony mogę jedynie pomóc przy noszeniu i składaniu stacji.
Pozdrawiam
Paweł
Niestety, nie mam dostępu do transportu. Może Piotr /Skała/ coś poradzi?
ze swojej strony mogę jedynie pomóc przy noszeniu i składaniu stacji.
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 14:03 przez zeno, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Ostatnio zabrałem się za robotę i szutrowałem troszkę. Wiele się nie zmieniło, ale dla dobra sprawy można tą propozycje rozważyć (nie wiem czy będę miał transport, bo tranzit ostatnio szwankuje, potrzeba by jakiegoś kombizeno pisze:Krzysztofie, chyba będziesz musiał swoją stację podzielić na dwie mniejsze![]()
Dobrze byłoby gdyby Wojtek zabrał swoją stację!
Pozdrawiam
Paweł

Ostatnio zmieniony 12 mar 2007, 14:02 przez wojtekkowalski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Krzysztofie, chyba będziesz musiał swoją stację podzielić na dwie mniejszeKrzyszTTof pisze:Super! To szukamy chętnych na druga stację, albo i na kolejne mijanki....zeno pisze:To ja zajmę się mijanką.
Sterowanie ręczne, tory modelowe.
Długośc torów to 9xG1 (1494mm) x2 + 4XG1 (664mm) toru szlakowego.
Pozdrawiam
Paweł

Dobrze byłoby gdyby Wojtek zabrał swoją stację!

Pozdrawiam
Paweł
-
- Kontakt:
Mogę zabrać 12xR12(310) i 12xR31(396). Gdzieś mam dwa flexy, tylko spinek nie mam.KrzyszTTof pisze:Łuki też trzeba pozabierać - najwyżej zrobimy górski, kręty szlak
Pozdrawiam
Paweł
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Ja mogę wziąść, mam 3 albo 4 metrówki, więc razem cos tam złożymy.zeno pisze:Stacje stacjami tylko toru szlakowego nie ma, może ktoś zabierze flexy?
Łuki też trzeba pozabierać - najwyżej zrobimy górski, kręty szlak

-
- Kontakt:
Stacje stacjami tylko toru szlakowego nie ma, może ktoś zabierze flexy?
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Super! To szukamy chętnych na druga stację, albo i na kolejne mijanki....zeno pisze:To ja zajmę się mijanką.
Sterowanie ręczne, tory modelowe.
Długośc torów to 9xG1 (1494mm) x2 + 4XG1 (664mm) toru szlakowego.
Pozdrawiam
Paweł
Przy okazji - na spotkaniu marcowym będzie premiera mojego składu pośpiesznego CSD (ludmiła + 5 Y) wysposażonych w KKS i krótkie sprzęgi - prace w toku!

Ostatnio zmieniony 26 lut 2007, 13:13 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.