Tymczasem zestaw ten jest już daaaaaaawno dostępny, pojawia się nawet na allegro, u mnie hulają już dwa, pierwszy kupiony ponad miesiąc temu w innym, zagranicznym sklepie.
Naprawdę nie jestem przeciwko polskim sklepom, i wolałbym w nich kupować, ale.... litości....
O cenie nie wspominam, bo regulamin nie pozwala. Jakby ktoś był ciekaw, zapraszam na PW.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2007, 10:16 przez KrzyszTTof, łącznie zmieniany 1 raz.
Minus i to potężny.
Przede wszystkim za traktowanie kupca jak frajera, którego da się wykiwać. Zamawiam loko z konkretnym dekoderem, a dostaję loko z dekoderem innym, gorszym. Bez słowa wyjaśnienia, nie mówiąc już o jakiejkolwiek konsultacji. Poza tym kilka innych grzeszków (brak odpowiedzi na mejl z prośbą o pewne techniczne informacje, marne opakowanie przesyłki itp). Jedyny plus za to, że po zdecydowanym w treści mejlu pieniądze od razu wróciły na moje konto.
Ogólnie sklep w porządku. Nie zdarzyło mi się nic niepokojącego. Jedno jedyne opóźnienie, o którym pisał Charakterek parę postów wyżej - dostałem maila z wyjaśnieniem, a towar zaraz przyszedł. Może trochę denerwujące jest nieodbieranie telefonu. Można to tłumaczyć dużym ruchem telefonicznym od klientów, ale skoro już jest oficjalnie podany numer....
Ja kupuję w MM od 1,5 roku i jestem zadowolony.
Raz tylko musiałem czekać dłużej na realizację jednego produktu. Jednakże większą część zamówienia otrzymałem od razu, a brakujący produkt został wysłany w tydzień później na koszt MM.
Obecnie czekam na realizację kolejnego zamówienia w MM.
Kupuje w MM od okolo 1roku (jak nie wiecej) i takze jestem zadowolony, paczki dostaje po kilku dniach od zamowienia.
Ostatnio MM dostala odemnie duuzego plusa za zalatwienie serwisu. Po trzech dniach "zabawy" zakupiona lokomotywa zaczela odmawiac posluszenstwa. Po kontakcie z wlascicielem, wyslalem towar na koszt MM (dokladnie to wysylka poczta i zwrot kosztu wysylki) i niedlugo otrzymalem nowy produkt. Uwazam ze sprzedac klientowi to jedno, ale wlasnie takie sprawy buduja zaufanie do sklepu.
W MM zakupy robię od 1,5 roku -ok.40 zamówień. Płatności przy odbiorze paczki, program partnerski. Najwieksza oferta, strona internetowa przejrzysta, duzo informacji. Wielki plus za to, że MM jest juz od dawna. Niewielkie problemy zdarzaja się, ale tak jest chyba wszędzie. Nie robi błędów ten, kto nic nie robi. Opinia pozytywna.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2007, 21:26 przez romek tt, łącznie zmieniany 1 raz.
w MM zakupiłem towaru za ponad 4 000 zł. Nie jest to dużo, ale jakieś zdanie o sklepie mam.
Do listopada 2006 było wszystko pięknie - wpłata - towar w domu po 3 dniach. Jednak pod koniec roku Adama najwyraźniej przytłoczył ogrom zamówień oraz strajk poczty walnie przyczynił się do dość sporych opóźnień. Od połowy stycznia wszystko wróciło po staremu, czyli na dobry tor. I oby tak dalej.
Słynna Modelmania więcej tam nie kupie raz dostałem nie te tory co chciałem a drugim razem szyny w flexach wygięte. Kontakt nawet nawet ale długo czeka się na paczkę. Osobiście odradzam
Zalety sklepu:
- zamówienie realizowane w miarę szybko
- dobry kontakt
- w przypadku braku całości zamówionego asortymentu właściciel sklepu wysyła paczkę z tym co jest na składzie, a następnie na własny koszt resztę asortymentu po dotarciu brakującego towaru do sklepu.
Wada sklepu:
- za towar praktycznie trzeba zapłacić w przedpłacie.
- to co jest w ofercie nie zawsze jest w magazynie mimo takiej informacji na stronie - Paweł Basiński
Ja mam z MM dobre wspomninia, bardzo dobry kontakt, szybka odpowiedź na maila i przez gg. Porady na temat taboru. - Ranger
W MM duuuuuuże zakupy, ze sprzedawcą słaby kontakt, dostępność atykułów spora, przekracza terminy dostaw - Grzegorz TT
Nie mam zaufania, gość sprzedaje towar, którego nie ma. Ma problemy z kontaktem, nie można sie doczekać maila, telefonu nie odbiera często. Dziwne jest to traktowanie klienta. Nie lubię kupować powietrza ani słuchać, że sprowadza pod zamówienie i trza czekac dwa tygodnie, a i tak wiem gdzie kupi. Towar dotarł do mnie po ponad miesiącu od zapłacenia. Nie kupuję tam. - Marcin
totalne dno-doświatczenia własne - nie odbiera telefonu, nie odpisuje na miale z moich pieniędzy zrobił sobie prywatną 3 - miesięczną pożyczkę. Właściciel starał się usprawiedliwić / grubo po czasie/ że nie wiedział, że pieniążki które wpłyneły mu na konto są ode mnie.... totalna bzdura. Przy zakupie towaru , który miał być dostępny od ręki - wysłał go do mnie po 2 tygodniach. / znowu pożyczka?? / Zdecydowanie nie polecam - szkoda nerwów!! - DZIK
Co do naszej Modelmanii, tutaj już nigdy nic nie kupie. W każdym modelu jaki kupowałem tam był jakiś defekt, zazwyczaj to były powyginane bufory, krzywo wklejone, odstające itd zacinające się kks oraz błyszczące ślady po kleju, wygląda mi to na modele "drugiej" jakości, no ale nie wiem, może to tylko w moim przpadku tak było, raz wagon doszedł ze złamanym buforem co już mnie maksymalnie wkurzyło. - Trojan
Marcin pisze: ....tracą na tym inni sprzedający, a klient ostateczny cieszy się i wcale mnie to nie dziwi. Nie lubię tekstów w stylu: "większa konkurencja - niskie ceny" niestety ktoś na tym traci a słabsze firmy nie wytrzymują. Taki jest rynek. Tylko że ci co najpierw ceny zbijają na łeb na szyję potem muszą sobie powetować straty, jak już wykończą konkurencję, a wtedy zapłaczą ci co będą musieli zapłacić jako ostatni w łańcuszku.