Póki co nie ma zadnych bocznic wewnątrz bo nie mam ciekawego pomysłu.
Wszystkie odcinki proste oraz szlakowe bedą robione z flexów 1000mm i będą docinane.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi bądź ciekawe pomysły to zapraszam.
Moderator: mod-Makieta
Powoli - najpierw przemyśl wymiane torowiska i to dobrze. Z własnego podwórka powiem Ci że to może zakończyć się porażką lub zniechęceniem, najlepiej budować nową makietę. No ale musisz sam do tego dojść. Co do sieci trakcyjnej zostaw to na razie, wymień tory i potem pogadamy.WrzoSS pisze:HOP!![]()
Póki co muszę skończyć makietę, czyli powymieniać torowisko na modelowe ile się tylko da, chciałbym też powstawiać chociaż słupy trakcyjne ponieważ po zasypaniu szutrem torowiska będzie to juz raczej niemożliwe. Czy mogłby mi ktoś pomóc z tą siecią trakcyjną ?
Dobrze, tylko jaki dokladnie masz problem? Bo nie bardzo wiadomo w czym i jak ci pomoc.WrzoSS pisze:Póki co muszę skończyć makietę, czyli powymieniać torowisko na modelowe ile się tylko da, chciałbym też powstawiać chociaż słupy trakcyjne ponieważ po zasypaniu szutrem torowiska będzie to juz raczej niemożliwe. Czy mogłby mi ktoś pomóc z tą siecią trakcyjną ?
Nie mów hop...WrzoSS pisze:Po przejsciu na DCC nie przewiduję zasilania "od góry")
Ja również się z tym zgadzam.Charakterek pisze:Moja opinia.
Porzuć to w diabły, zrób od początku i przede wszystkim zafunduj nowe rozjazdy. Właśnie na rozjazdach i na łukach najwięcej tragedii jest w TT. Rób od podstaw i dobrze. Po co masz za pół roku dojść do wniosku, że wagony piętrowe Ci nie przechodzą lub że ICE wyleciało. Po co masz kląć jak pół loki pojedzie do przodu, a pół skręci? Blaszane rozjazdy - prosze zapomnij i nich raz na zawsze! Potem będziesz MOCNO żałował tej decyzji. Wiem coś o tym, bo miałem 3 makiety i widzę różnice!!!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości