No tyle powinno wystarczyć. Dzięki.romek tt pisze:Z autopsji-100 metrów toru chodziło na 1 torze podłączeniowym przy LH100 przy kilku składach z oświetleniem.Nie było problemów,czy zakłóceń z sygnałem.
Jak długi szlak obsłużę jednym punktem zasilania w DCC?
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Re: Jak długi szlak obsłużę jednym punktem zasilania w DCC?
-
- Kontakt:
Z autopsji-100 metrów toru chodziło na 1 torze podłączeniowym przy LH100 przy kilku składach z oświetleniem.Nie było problemów,czy zakłóceń z sygnałem.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
To wiem... Chodziło mi o przypadek, kiedy zasilanie biegnie tylko i wyłącznie torem.gbbsoft pisze:To zalezy jaki gruby przewód dasz...
- gbbsoft
- Moderator
- Kontakt:
To zalezy jaki gruby przewód dasz... Był kiedyś taki wątek: http://www.forum.martel.pl/viewtopic.php?t=2118
Raczej spadek napięcia (bo nie wiem, co to może byc "zanik sygnału DCC").KrzyszTTof pisze:Drążąc dalej - czy duuuuża odległość spowoduje zbyt duży spadek napięcia zasilającego czy też może zanik sygnału DCC?
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 13:45 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrzyszTTof
- Kontakt:
Jak długi szlak obsłużę jednym punktem zasilania w DCC?
Mam takie pytanko do znawców DCC. Jak długi teoretycznie szlak powinno się udać obsłużyc jednym punktem zasilania w DCC (np. Compactem) ? Inaczej mówiąc na jakiej długości od miejsca podłączenia loki będą jeździć bez problemu (np. na szlaku z fleksów).
Drążąc dalej - czy duuuuża odległość spowoduje zbyt duży spadek napięcia zasilającego czy też może zanik sygnału DCC?
Drążąc dalej - czy duuuuża odległość spowoduje zbyt duży spadek napięcia zasilającego czy też może zanik sygnału DCC?