CV2, CV5 i CV6 są parametrami dla Twojego loka i ewentualnie innych TEGO SAMEGO typu

Z "ulubieniem" nie mają nic wspólnego......
Trzeba je wypracowac.
Moderator: mod-Elektryka i DCC
A wiesz w jakim stanie sa komutatory silnikow ?tydzial pisze:SOS mam dekoder T145 i T125 jeden w Tałrusie drugi w Herkulesie trzeci narazie jest wolny .
Oba się grzeją w okolicy diody, wiem że czasami elementy elektroniczne się grzeją te natomiast są gorące czy to normalne a może dla tego że są żarówki.
gbbsoft pisze:Panowie. Rozmawiacie o dwóch róznych rzeczach podłaczonych w Lenzu do dwóch róznych Fx (F3 i F4 najczęściej):
wyłączenie przyspieszania, zwalniania i stałej drogi hamowania
zmniejszenie prędkości o 50%
To nie jest to samo...
Niestety, albo stety - nie. Bo dlaczegoż by?miano pisze:Myślałem że wszystkie tak mają...
Sprawdziłem - Kuehn na F4 ma zmniejszoną prędkość i wyłaczone opóźnenie hamowania i przyspieszania. Do manewrów jak znalazł.Cobrix pisze:Nie da sie ukryc ze bardzo przydatny.
Bez F3 juz mi sie pare razy zdarzylo przeleciec przez pomost obrotnicyzwlaszcza ze jak juz opisywalem przy wlaczonym ABC i stalym odcinku hamowania mozna wscieklizny dostac zeby wyhamowac loka
Zgadzam się. Pierwotnie chciałem napisać, że warto mieć na uwadze także silver, bo w porówaniu do gold'a nie ma właściwie tylko RC i USP, ale zajrzałem do cennika i myślę, że nie warto oszczędzać ok. 15%, tym bardziej, że RC ma chyba realne szanse zaistnieć.ArturSch pisze:Dlatego, gdy jest pytanie o to, jaki dekoder, zawsze odpowiadam: GOLD/GOLD mini.Cobrix pisze:Nie da sie ukryc ze bardzo przydatny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość