Październik to dobry terminTo może na Trako w pażdzierniku?

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Październik to dobry terminTo może na Trako w pażdzierniku?
To może na Trako w październiku?demobil pisze:Jak czas pozwoli to gdzieś się wybiorę
Miałem jechać z samym mostem ale siła wyższa ... Jak czas pozwoli to gdzieś się wybioręSzkoda, że nie byłeś z tym w Radomiu, ale może weżmiesz moduły na najbliższe spotkanie...?
Mój pierwszy moduł wykonałem tą techniką i.... całą tę zieleń zdzierałem szybciej niż przykleiłem...Karol pisze:można oczywiście cały moduł pokryć jednym kawałkiem maty pomalować i na niego nakleić różne chwasty i takie tam karzaki. Niestety efekt końcowy to zaniedbane pole golfowe z którego raczej nic sensownego nie da się zrobić ( nie wiem może się mylę)
Z tzw. praktykidemobil pisze:Skąd ta pewność ?
Skąd ta pewność ?Tylko przyciemnianie czarną - nic innego nie wyjdzie
Tylko przyciemnianie czarną - nic innego nie wyjdziedemobil pisze:Można również (bez wydrapywania i wklejania innej maty ...) odpowiednio podmalować mate na taki kolor jakiego żadną matą nie uzyszkasz ...
Można również (bez wydrapywania i wklejania innej maty ...) odpowiednio podmalować mate na taki kolor jakiego żadną matą nie uzyszkasz ...Dla mnie wklejanie maty na cały teren bez zaplanowania co gdzie ma być a potem wydrapywanie, wykrawanie to strata pieniędzy i czasu włożonego do układania owej maty
To sie przecież przykleja na maty ...Tory zawsze są obrośnięte do okoła krzaczkami, zielskiem różnych kolorów
Nie do przejscia - zgadza się, ale jest to problem, dla kogoś bez wiekszego doswiadczenia w tym temacie.co do szachownicy to płynne przejście kolorów chyba nie stanowi problemu nie do przejścia
Zbyt dosadnie odebrałeś moje zdanie. To że zieleń jest drugorzędna to nie znaczy że ma być niedbale wykonana. Oczywiście że nalezy się starać i odzwierciedlić ją jak najlepiej. Są jednak kryteira któych każdy się trzyma - jedni doprowadzają zieleń do perfekcji (wspomniane pojedyncze liście), zieleń utrzymana na makiecie w skali 1:120 i tacy co traktują ją marginalnie. No sa jeszcze tacy co wcale nie biora jej pod uwagę. Te sprawy zresztą są już opisane na forum i nie ma co wiele gadać.Ranger pisze:Pomimo wszystko ja staram się zadbać na swoim module o jedno i drugie. Wszakże pociągi nie jeźdżą po ładnych równych trawniczkach. Tory zawsze są obrośnięte do okoła krzaczkami, zielskiem różnych kolorów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość