TT Nowości - 2007
Moderator: mod-Tabor
- pamelar
- Kontakt:
Re: TT Nowości - 2007
Wagon KVG/CTL jest z oznaczeniem kolei ZSR, natomist talbot PKP jak i węglarka z zestawu 01482 są już z nowymi oznaczeniami 51 PL CARGO.
Pozdrawiam,
Wojtek Świątkowski
Wojtek Świątkowski
-
- Kontakt:
Co prawda to nie wiele widać http://transport.asi.pwr.wroc.pl/0.1A/z ... &seria=211 9 (aby powiększyć należy nacisnąć na miniaturkę)DBv pisze:A może ktoś widział wagon w takim malowaniu/oznakowaniu w rzeczywistości?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2007, 14:35 przez BarTTek, łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
No tak, chociaż opis KVG/CTL niewiele mówi. Równie dobrze może być to wagon z opisem niemieckim DBAG, gdzie jedynym polskim akcentem będzie to logo CTL, może być to wagon DBAG ale np z czesciowo polskim opisem (np wynajęty przez: itp), a może (chociaż to wątpliwe być wagon z całym opisem "polskim". Trudno przesadzac, tak czy inaczej opis z Polska związany.
A może ktoś widział wagon w takim malowaniu/oznakowaniu w rzeczywistości?
A może ktoś widział wagon w takim malowaniu/oznakowaniu w rzeczywistości?
-
- Kontakt:
czy masz na mysli wagon samowyladowczy w zezstawie opisany jako KVG/CTL??DBv pisze:CTL ?
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
CTL ?pepsigo2pl pisze:hmm... OK, wagon G10, Eas i Fals to 3, a jaki jest 4?
- Ciamosław
- Kontakt:
Pieniądze w moim portfelu już nie mogą się doczekać aż wydam je na tego Nohaba. 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hmm... OK, wagon G10, Eas i Fals to 3, a jaki jest 4?DBv pisze: A ja się z tym nie zgodzę, nie jest źle. W sumie w nowościach jest 17 wagonów "nieniemieckich", z tego:
4 polskie (lub związane z Polską)(...)
zreszta to nie jest istotne, bo te kilka wagonow to jeszcze moim zdaniem ciut malo; ale taka jest moja skromna opinia.
oelka -> ja naprawde bym nie plakal gdyby chociaz byl i prywatnego przewoznika, zawsze to tabor smigajacy gdzies po Polsce. dobrze wiedziec, ze Roco, wie jak robic modele. mogliby tak zrobic "gagarina" tak samo ladnie jak "ludmilke" w TT... eh, pomarzyc mozna.
ale jezeli zrobili juz w HO, to moze i w TT sie pojawi...
Ostatnio zmieniony 03 lut 2007, 22:47 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Gagarin Roco w H0 spelnia wszytkie warunki, ktorych mozna oczekiwac od modelu ST44 z poczatkow importu: poza malowaniem ma male reflektory i brak tlumika.pepsigo2pl pisze:ten gagarin z Roco to wyglada jak jeden z wczesnych ST44, ktore pojawily sie na PKP. pomalownie w PKP kolory to chyba jeszcze nie wszystko??
Tymczasem problem modelu w TT bylby taki, ze albo trzeba dac duze reflktory, albo zlikwidowac tlumik. Mozna jeszcze zlikwidowac tlumik i dac duze reflektory. Bo jak na razie nie widzialem zadnych dowodow na to, by bylo na odwrot. Zmiany wymagaja modyfikacji formy do odlewu pudla.
Chyba, ze bierzemy model w V epoce prywatnego polskiego przewoznika. Tu jest najlatwiej o poprawnie wykonany model bez kosztownych modyfikacji formy.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
A ja się z tym nie zgodzę, nie jest źle. W sumie w nowościach jest 17 wagonów "nieniemieckich", z tego:KrzyszTTof pisze:W tym roku, mówiąc krótko, Tillig "trochę" olał temat PKP w TT.
4 polskie (lub związane z Polską)
3 austriackie
2 czeskie
2 francuskie
2 węgierskie
1 bułgarski
1 holenderski/niemiecki (?)
1 luksemburski
1 belgijski
1 szwedzki
O jakośći poszczególnych modeli sie nie wypowiadam, bo jeszcze ich nie widac ale jeśli chodzi o proporcje ilościowe to chyba nie jest źle.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2007, 21:00 przez DBv, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
wydaje mi sie, ze polska w TT jest ogolnie olewana. w HO sa i wagony, i prywatni przewoznicy. na rok 2007 Tillig przewiduje 1 (slownie JEDEN) wagon G10 w barwach PKP (14130) w skali TTKrzyszTTof pisze:W tym roku, mówiąc krótko, Tillig "trochę" olał temat PKP w TT.

ten gagarin z Roco to wyglada jak jeden z wczesnych ST44, ktore pojawily sie na PKP. pomalownie w PKP kolory to chyba jeszcze nie wszystko??
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Ja bym wolal aby tych polonikow bylo mniej ale za to dopracowane pod katem zgodnosci z rzeczywistoscia. Bo w ubieglym roku to z tym nie bylo najlepiej.KrzyszTTof pisze:W tym roku, mówiąc krótko, Tillig "trochę" olał temat PKP w TT. W zeszłym roku było po równo "poloników" w TT i H0, a w tym w H0 zrobił więcej i ciekawsze rzeczy.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- Charakterek
- Kontakt:
Czy można to umieścić na bardziej ogólnodostępnym serwerze? Nie każdemu chcą się wyświetlać te zdjęcia. Poza tym hotlinkowanie jest be!DBv pisze:Fotorelacje z nowosci prezentowanych na targach (uwaga strona TTBoard!):
- KrzyszTTof
- Kontakt:
W tym roku, mówiąc krótko, Tillig "trochę" olał temat PKP w TT. W zeszłym roku było po równo "poloników" w TT i H0, a w tym w H0 zrobił więcej i ciekawsze rzeczy. Jak ktoś nie widział, to tutaj:
http://www.tillig.com/deutsch/downloads/H0-NH-07.pdf
Doczekamy się takiego składu Y w barwach PKP w TT ?
A takiego czegoś się doczekamy?:

Tym razem to dzieło ROCO, w H0.
Ostanie lata to niesamowity rozwój TT, byłem dumny, ale w tym roku troszke zazdroszcze hazerowcom....
http://www.tillig.com/deutsch/downloads/H0-NH-07.pdf
Doczekamy się takiego składu Y w barwach PKP w TT ?
A takiego czegoś się doczekamy?:
Tym razem to dzieło ROCO, w H0.
Ostanie lata to niesamowity rozwój TT, byłem dumny, ale w tym roku troszke zazdroszcze hazerowcom....

-
- Kontakt:
poprzeczke Tilligowie juz jakis czas temu podniesiono, a on tego najwyrazniej nie dostrzega, bo w dlaszym ciagu "odgrzewa golabki" dodajac im tylko inne malowania. tj
- 02596, ktora juz dawno temu byla dostepna w malowaniu prototypowym;
- br56/86 (na ktore kazdy czekal a jakos sie nie zabija o nie, gdzie na ebay.de stare BR56/86 podskoczyly w cenie??);
- o reaktywacji Y to az szkoda wspominac;
- jezeli mnie wzrok nie myli do wagon kulkowy Zkz/Ucs w dalszym ciagu nie dorobil sie KKS
przykre.
na duzego plusa zasluguje desiro w nowym malowaniu (musze przyznac, ze wyglada bardzo ladnie), dwie nowe cysterny, "Donnerbuchsen'y" BCi/Bi i wagony E5.
golabki odgrzewane jakos nie za specjalnie mnie ciesza, chociaz wagon plaforma z kontenerami DHL wyglada slicznie.
a gdyby nie bylo Tilliga to pewnie dalej bysmy zachwalali tabor BTTB i wzdychali do produktow Beckamanna, lub po prostu bysmy zmienili skale na taka gdzie jest wieksza roznorodnosc taboru i ceny przystepniejsze, tak np na N. przyznam sie szczerze, ze pare miesiecy temu ogladalem oferte N i bylem prawie o krok od sprzedania calej TT'ki i przerzucenia sie na N
- 02596, ktora juz dawno temu byla dostepna w malowaniu prototypowym;
- br56/86 (na ktore kazdy czekal a jakos sie nie zabija o nie, gdzie na ebay.de stare BR56/86 podskoczyly w cenie??);
- o reaktywacji Y to az szkoda wspominac;
- jezeli mnie wzrok nie myli do wagon kulkowy Zkz/Ucs w dalszym ciagu nie dorobil sie KKS

na duzego plusa zasluguje desiro w nowym malowaniu (musze przyznac, ze wyglada bardzo ladnie), dwie nowe cysterny, "Donnerbuchsen'y" BCi/Bi i wagony E5.
golabki odgrzewane jakos nie za specjalnie mnie ciesza, chociaz wagon plaforma z kontenerami DHL wyglada slicznie.
a gdyby nie bylo Tilliga to pewnie dalej bysmy zachwalali tabor BTTB i wzdychali do produktow Beckamanna, lub po prostu bysmy zmienili skale na taka gdzie jest wieksza roznorodnosc taboru i ceny przystepniejsze, tak np na N. przyznam sie szczerze, ze pare miesiecy temu ogladalem oferte N i bylem prawie o krok od sprzedania calej TT'ki i przerzucenia sie na N

Ostatnio zmieniony 03 lut 2007, 13:55 przez pepsigo2pl, łącznie zmieniany 1 raz.