- Schirmer 52001 - Gepäck-Postwagen PwPosti34a, DR, Ep.III
- Schirmer 52011 - Gepäck-Postwagen PwPosti34a, DRG, Ep.II
- Schirmer 52021 - Gepäck-Postwagen PwPosti34a, DR, Ep.IV
Moderator: mod-Tabor

No... tylko to malowanie współczesnych wagonów nałożone na model silosu z przełomu lat '70 i'80.Adamczewski pisze: ↑15 sty 2026, 11:09 Z ciekawostek - pomarańczowe zbożówki „Wascosa”, bardzo podobne do zapowiedzianych przez Igra Model.
My tu na południu, to do przodu jesteśmy. Ja tą nowość już rok temu kupiłem, bo mnie codziennie rano w drodze do pracy witał taki z Pc2 w 2022.
Co do dachu i skosów dachów zgoda, ale co tam niepasuje z bokami i ostoją? Patrzę i nic znaczącego się nie rzuca w oczy.Adamczewski pisze: ↑31 gru 2025, 10:41 Tyle że ten akurat model to... hmmm... fikcja? Pisanka? Kompromis? Jedyne co się zgadza to kabiny maszynisty. Wszystko pomiędzy (wygląd ostoi, ścian bocznych i zabudowy dachu) jest odpowiednie dla innego typu tej lokomotywy. Żeby było śmieszniej, Piko sprzedaje takiego samego ulepa również w H0, gdzie już np. ACME oferuje poprawnie odwzorowany model.
Tyle że ten akurat model to... hmmm... fikcja? Pisanka? Kompromis? Jedyne co się zgadza to kabiny maszynisty. Wszystko pomiędzy (wygląd ostoi, ścian bocznych i zabudowy dachu) jest odpowiednie dla innego typu tej lokomotywy. Żeby było śmieszniej, Piko sprzedaje takiego samego ulepa również w H0, gdzie już np. ACME oferuje poprawnie odwzorowany model.

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości