Zakupy na eBay.de - brak opcji wysyłki do Polski

Każdy sprzedawca w osobnym wątku

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojtek_
Kontakt:

Re: Zakupy na eBay.de - brak opcji wysyłki do Polski

Post autor: wojtek_ »

Tak z boku i nie na temat:

Zobaczcie jaki jest kryzys: wersje limitowane, tylko preordery, krótkie serie na zamówienie sklepów a generalny dystrybutor ma wywalone - to nawet zwykłe węglarki niebieskie cargo można wariantować numerem, napisami, ich lokalizacją itd itd. Wagony pasażerskie w V lub VI epoce /umówmy się: ktoś zrobił dwie wersje pomarańczowej poczty to można zrobić trochę więcej y-wagenów w malowaniu IC/. Zaś dystrybutor....

Tak, przesyłki z .de są drogie, ale z .fr wyszło tylko 10 euro [inpost ma tam paczkomaty mondial relay]
w_
Awatar użytkownika
LemingAnadyrski
Kontakt:

Post autor: LemingAnadyrski »

sTTaszek pisze: 19 lis 2025, 17:23Co prawda link jak to zrobić chyba nieaktualny ...
Nie wiem który link jest nieaktualny, ale tu: viewtopic.php?p=130406#p130406 jest wymieniony Mailboxde i z dobrym linkiem. Korzystałem ładnych parę razy i działa ok.

Jeszcze mała uwaga: w wielu sklepach w DE, wybierając adres wysyłki do Niemiec, często przy nieco wyższej kwocie zakupu (typu powyżej 100 EUR) wysyłka jest gratis. Do tego wtedy liczą Niemiecki VAT (19% zdaje się) zamiast 23% jak byłoby przy wysyłce do Rzeczpospolitej Pomrocznej (vide: viewtopic.php?p=183188#p183188 - "cena w koszyku"). Siłą rzeczy przy ciut większych zakupach - mimo pośrednika - wychodzi to taniej niż bezpośrednia wysyłka do Polski. Plus można samemu kontrolować kiedy faktycznie paczka zostanie wysłana (jak ktoś dużo wyjeżdża to doceni).

A potem AMC twierdzi, że w Polsce TT się nie sprzedaje, LOL. :-)
Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Post autor: sTTaszek »

womo pisze: 18 lis 2025, 14:02 Ja robię takie zakupy tez na eBayu . Wszystko jest w wątku o sklepie spielemax który tez nie wysyłał do Polski.
Dzięki, o takie coś mi chodziło. Co prawda link jak to zrobić chyba nieaktualny ale poradziłem sobie bez niego :mrgreen:
Jak dojdzie mój przelew bankowy weryfikujący moją tożsamość zrobię na próbę jakiś zakup żeby zobaczyć jak to działa.

Staszek
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Ja robię takie zakupy tez na eBayu . Wszystko jest w wątku o sklepie spielemax który tez nie wysyłał do Polski.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Możesz zapytać szkopa czy wyśle do PL
on powie Ja, ja... i nic więcej nie zrobi.

On musi przestawić aukcje na wysyłka także do PL (np hurtem na cala Europę).
Inaczej nawet nie klikniesz "kup teraz" bo automat ebay odmówi zakupu.
Awatar użytkownika
sTTaszek
Kontakt:

Zakupy na eBay.de - brak opcji wysyłki do Polski

Post autor: sTTaszek »

Mam pytanie jak w temacie. Czy jest możliwość zakupu z wysyłką do Polski jeżeli sprzedający nie oferuje takowej ? Ktoś kiedyś chyba pisał jak to można zrobić, ale nie pamiętam kto i nie potrafię znaleźć tego wątku.

Staszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Allegro/eBay”