Jak rozwiązałeś gniazda osi, koła w dziurkę czy dodasz gniazda PEHO ?
Materiał nie pęka przy wkładaniu osi, jest wystarczająco sprężysty ?
Ja zakładam (mogę się oczywiście mylić ale na podstawie ponad 10 lat doświadczeń jest to mało prawdopodobne) że specjalne panewki nie są potrzebne. Żywice fotoutwardzalne są twarde (jak ktoś to piłował ręcznie to wie w czym rzecz) więc w maźnicy jest tylko otwór stożkowy do czopa. Myk jest tylko taki że czop trzeba lekko spiłować żeby nie był ostry stożek tylko obły koniec.
Pęknąć to nie pęka przynajmniej na 2 osiowcu. Problemy mam na 4AN dla osobowych bo tam cała ta kinematyka hamulca potrafi się rozejść i trzeba kleić, pomimo specjalnego przyrządu do wkładania zestawów w wózek.
Przy wydrukach jest ten problem, że 3 drukarnie wydrukują inaczej ten sam model .
Najczęściej nie maszyna a ludzie obsługujący maszynę nie potrafią zrobić wydruku . Te wszystkie haki powinny wyjść.
To niestety jest problem SLA ale raczej nic na to nie poradzę. Generalnie technologia jest testowana pod kątem budynków i innych detali do makiety którą buduję więc tam takiego znaczenia nie będzie to mieć (akurat przyszły kozły oporowe i są całkiem zgrabne jak za 12 PLN od sztuki

).
Myślę, że na naszej Form 2 druk by wyszedł bez problemu. Może ktoś to źle ustawił albo podparł.
Może tak, może nie. Kwestia ceny. Wiadomo, że jak wykonawca skasował niecałe 30 PLN plus wysyłka to cudów nie będzie.
Ale jak go przebijesz cenowo...