Br83, PIKO
Moderator: mod-Tabor
- womo
- Kontakt:
Re: Br83, PIKO
Dziękuję za pomoc.
- MonsterSale
- Kontakt:
F28 sekwencyjnie ustawia głośność na 4 słyszalne poziomy, coraz ciszej i piąty wyciszony, a potem znów na najglosniejszy.
The overall volume of the PIKO SmartDecoder 4.1 Sound can be changed in SUSI-Bank 2 (CV 1021 = 2) via CV 900. For this reason, CV 1021 is first programmed to a value of 2 and then CV 900 to the value of the desired volume.
- womo
- Kontakt:
Podpowie ktoś które cv przestawić aby wyłączyć cały dźwięk, ale żeby światła normalnie działały. Jest tak głośna, że co się pomylę i nie tę F- kę przycisnę to hałasuje jakby się alarm włączył. Loka orginalna z dekoderem firmowym.
- wlodar
- Kontakt:
To tak jak pisałem: sprawdzić czy gdzieś się jakiś brud nie dostał. Jeśli nie, to może jakiś kabelek jest gdzieś nieprzylutowany, raz dotyka, raz nie. Ewentualnie jeśli jest na gwarancji to reklamować.
-
- Kontakt:
Tak zacina się. Muszę ja poruszyć aby jechała dalej, Inne loki nie mają tyego problemu.
- wlodar
- Kontakt:
Co to znaczy gubi prąd? Traci zasilanie (zacina się)? Ja bym zaczął od sprawdzenia czystości kół, blaszek kontaktowych itp. Zakładam, że pewności prawidłowego zasilania torów (żaden kabel się nie urwał, tory są czyste itd.) jesteś pewien?. Pozostałe lokomotywy jeżdżą prawidłowo?
-
- Kontakt:
Mam pytanie do kolegów któży posiadają tą lokomotywe. Moja strasznie gubi prąd. Założony dekoder dzwiękowy Piko. Co można zrobić aby to poprawić ?
-
- Kontakt:
Witam, a ja pytanie laika
- jak zdejmuje się budę w tym modelu celem montażu dekodera? Odkręciłem dwie śrubki pod skrzynią węglową i wg instrukcji powinna zejść razem z budką maszynisty i dalej powinien być dostęp do dalszych śrubek w kotle - ale coś trzyma. Nie chcę nic na siłę - przynajmniej na razie
- pozdrawiam

- MonsterSale
- Kontakt:
No ja tam buzię od Ciebie odczytuję jako naśmiewanie się.
Mam nową BR 120 Roco i dzwiek ma bardzo fajny. Słabiej wypadają stare modele parowe, do których sama jakość dźwięków była mizerna i dopiero komplet w postaci niewielkego glosnika i slabych dzwiekow powodował, ze były sztuczne.
Mam nową BR 120 Roco i dzwiek ma bardzo fajny. Słabiej wypadają stare modele parowe, do których sama jakość dźwięków była mizerna i dopiero komplet w postaci niewielkego glosnika i slabych dzwiekow powodował, ze były sztuczne.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
To nie złośliwości, tylko prośba o ocenę.
Różnie to wygląda, np Gagarin Roco z firmowym dekoderem oraz głośniczkiem dynamicznym wypadł dość cienko,
dlatego pytam...
... tym bardziej, że nie mam żadnego dekodera PIKO, same ZIMO.
Różnie to wygląda, np Gagarin Roco z firmowym dekoderem oraz głośniczkiem dynamicznym wypadł dość cienko,
dlatego pytam...
... tym bardziej, że nie mam żadnego dekodera PIKO, same ZIMO.
- MonsterSale
- Kontakt:
Nie wiem skąd te złośliwości. Fabryczne udźwiękowienie 83.10 jest bardzo dobre
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Czy jesteś zadowolony z końcowego efektuadrian pander pisze: ↑26 cze 2024, 10:05Ja kupiłem oryginalny dekoder Piko 46550
XP 5.1 Sound BR 83.10 DR Next18 & LS (...) z głośnikiem.

Gra i bucy,
czy
szepcze lub charczy ?

-
- Kontakt:
Dziekuje za odpowiedz.
- MonsterSale
- Kontakt:
Tak, bo to jest dekoder pod konkretny model.
Dlatego w sumie jeśli planujesz z dzwiekiem to lepiej kupić od razu gotowca fabrycznego.
Dlatego w sumie jeśli planujesz z dzwiekiem to lepiej kupić od razu gotowca fabrycznego.
-
- Kontakt:
Czy dzwiek już jest wgrany i po zainstalowaniu w loce wszyatko działa ?