ArturSchŁ pisze: ↑19 wrz 2024, 12:36 Tillig@FB informuje premierze Ludmiły w Lipsku - od jutra. Zapowiada szczególnie atrakcyjne ceny targowe.
Na temat kolejnych producentów oferujących modele od dawna obecne na rynku już się produkowałem więc sobie daruję (np. BR110 Tillig, później Roco; BR118 i BR119 Tillig, później Piko; BR38 Roco, później Tillig. Ludmiłę niezłą robiło Roco, później weszła do oferty PIKO (które przypomniało również wersję BR130, za co im chwała), teraz zapowiada ją Tillig (tak, tak - słyszałem tłumaczenia, że już byli bardzo zawansowani gdy PIKO zrobiło swoją). Dla mnie to bez sensu - rynek raczej nie potraktuje tego jak rarytas, a później będzie gadanie, że TT się słabo sprzedaje. Osobiście wolałbym tabor, którego nie mam, chociażby https://www.tillig.com/Produkte/produktinfo-79005.html w cenie bardziej normalnej niż u KRESa, albo jakiś parowóz (nawet zaprojektowany na nowo BR81, lub BR92), no ale jak sobie chcą.
ArturSchŁ pisze: ↑19 wrz 2024, 12:36
BTW: w tym roku nasz kolega JarkoTT wystawia się w Lipsku, POWODZENIA
Wystawia się jako kto? Modelarz - hobbysta z makietą? Stoisko komercyjne (producent / handlowiec)? Oczywiście, że życzymy powodzenia.
ArturSchŁ pisze: ↑19 wrz 2024, 07:46To są 4 człony, pamiętasz cenę Vindobony (Görlitz). ? Kres nigdy nie był tani.
Cztery człony: jednostka napędowa (lokomotywa) i trzy wagony. Po 1000zl za wagon trzepany seryjnie. No bez jaj!!
ArturSchŁ pisze: ↑19 wrz 2024, 07:46BTW: @Włodar „Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają...”
Złożę zamówienie u KRESa, a jak przyjdzie powiadomienie o braku wpłaty pozwolę sobie zacytować powyższą sentencję.
Słyszałem ją z resztą kiedyś na rozmowie rekrutacyjnej, gdy zapytałem o zarobki. Oczywiście pracy tamże nie podjąłem.
Ewentualnie można zmienić pracę i wziąć kredyt, ale nie powiem z kogo to cytat, bo forum jest apolityczne.
"Tej jesieni PIKO będzie reprezentowane na następujących targach: 20.09.24 - 22.09.24 - modell-hobby-spiel w Lipsku 01.11.24 - 03.11.24 - Faszination Modellbau w Friedrichshafen
Nasz zespół targowy czeka na Państwa ponownie i nie może się doczekać Państwa wizyty, Waszych pytań i sugestii.
Oprócz prezentacji aktualnych innowacji, wariantów kolorystycznych i kształtowych w 4 rozmiarach torów G, H0, TT i N, dla młodych fanów modeli kolejek przygotowano oczywiście duży plac zabaw, gdzie nasze modele kolejek H0 i kolejek ogrodowych, w tym wagony z blokami zaciskowymi są dostępne do szeroko zakrojonych jazd testowych.
Nasz ekspert cyfrowy, pan Detlef Richter, również będzie obecny na żywo i przedstawi Państwu naszą najnowszą generację dekoderów oraz odpowie na pytania dotyczące systemu cyfrowego PIKO.
Z niecierpliwością czekamy na Państwa wizytę na naszym stoisku targowym.