Ja dawno już temu rozbierałem i wiem że u mnie wychodziło.
Zostaje od góry, lekko naciskając od przodu imitacje węgla - w zasadzie drewnianych zasuw. Potem śruba i zejdzie.
Rozbieranie tendra BR 38 od Tilliga
Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
- piottrw
- Kontakt:
- MonsterSale
- Kontakt:
Re: Rozbieranie tendra BR 38 od Tilliga
druty zasilające przylutowane do blaszek są nacigąnięte i trzymają, mimo odkręcenia śrub, za nic nie chcą zejść na dół, probowałem używając delikatnej siły
- piottrw
- Kontakt:
Re: Rozbieranie tendra BR 38 od Tilliga
Trzeba zdjąć imitacje węgla, są zatrzaski po obu stronach, powiedzmy w osi podłużnej, potem odkręcić śrubę. Tyle trzyma, a dalej jest płytka i silnik.
Wg mnie łatwiej dostać się można od dołu. Jak się odkręci widoczne śrubki w maskownicach powinien cały napęd wyjść, powinien się wysunąć tylko trzeba uważać na lutowania blaszek zbierających prąd.
Wg mnie łatwiej dostać się można od dołu. Jak się odkręci widoczne śrubki w maskownicach powinien cały napęd wyjść, powinien się wysunąć tylko trzeba uważać na lutowania blaszek zbierających prąd.
- MonsterSale
- Kontakt:
Rozbieranie tendra BR 38 od Tilliga
Czy ktoś umie dostać się do zębatek napędu (nie od strony kół, tylko od strony silnika i wałków, które przekazują napęd na zębatki kół tendra)? Czy mógłbym liczyć na Waszą pomoc krok po kroku?
W zupełnie nowej sztuce (02031) od Petra cos haczy przy jeździe do przodu. Przy jeździe do tyłu jest gładko. Poszła pewnie któraś wewnętrzna zębatka. Wolałbym sam sobie naprawić niż wysyłać bo już zamontowałem dźwięk a tu taki zonk.
W zupełnie nowej sztuce (02031) od Petra cos haczy przy jeździe do przodu. Przy jeździe do tyłu jest gładko. Poszła pewnie któraś wewnętrzna zębatka. Wolałbym sam sobie naprawić niż wysyłać bo już zamontowałem dźwięk a tu taki zonk.