Modelmania / www.modelmania.com.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ostaszator
Kontakt:

Re: Modelmania / www.modelmania.com.pl

Post autor: Ostaszator »

I teraz tak sobie patrzę na czeską stronę z kolejkami i widzę, że zamiast ostatnich zakupów w MM, powinienem je zrobić tu. Dobrze wiedzieć. Dobrze wiedzieć też, że KOLEJIVO to szyny, a ZE STERKOVYM LOZEM to są bettungsy. :P
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

No ale dla mnie. :|
Pendolino za 1 dzień obiadę, ale 450 PLN w obie strony ;)
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

piottrw pisze: 11 lip 2024, 11:39Jedyna wada to to że jest daleko od Krakowa.
To nie wada, bo z Rumi można w kapciach SKM-ką do nich zajechać.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

A ja tam sobie Modelmanie chwalę, mam 10 % rabatu to i ceny ujdą, za to lepszej obsługi klienta w Polsce w tego typu sklepach nie ma. Właśnie miałem telefon o reklamowanym dekoderze, że już jest /po 3 miesiącach/ ESU dźwiekowy, ale to do h0.
Pokażcie mi drugi sklep który przyjmuje dekodery na gwarancji. Nie znam.
Albo części zamienne. Wszystko o ile jest sciągną... przysłowiową sprężynkę do kks-u za 50 gr. I chce im się.
Jedyna wada to to że jest daleko od Krakowa.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Na FTT już wielokrotnie opisywano opóźnienia w dostawach oraz zawyżone ceny w polskich sklepach (poza Makieciarz), z powodu działalności wyłącznego.
Kto inny zawinił, a kto inny zbiera negatywy.
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Post autor: NemoTT »

MonsterSale pisze: 10 lip 2024, 19:39 ... a MM musi od kochanego AMC.
No właśnie, to są niuanse, które mają duże znaczenie. I nawet nie wiadomo co tu mądrego napisać... To już nic nie piszę. :roll:
Awatar użytkownika
MonsterSale
Kontakt:

Post autor: MonsterSale »

Tylko sklep o którym piszesz (i gdzie ja też się zaopatruję), ma niższy VAT i kupuje bezpośrednio od producentów, a MM musi od kochanego AMC.
Polacy są bogaci, stać ich na podatki.
Awatar użytkownika
NemoTT
Kontakt:

Post autor: NemoTT »

Ostaszator pisze: 10 lip 2024, 14:05 Małe sklepy wysyłają szybciej i to ma znaczenie - widać jak te kilka stów zamienia sie w przesyłkę w twoich rękach za 2 dni. Mały sklep sprzedaje to, co ma stanie, a jak właściciel jest obrotny, to robi to bardzo szybko.
Wszyscy albo większość zna przykład sklepu (nomen omen nie z Polski), który nie jest producentem, a pośrednikiem, i zawsze dotrzymuje terminów, wysyła towar mega szybko, no i ceny ma zdecydowanie mniejsze niż u polskiej konkurencji.
Można? 🤔 Można! 😄
Awatar użytkownika
Ostaszator
Kontakt:

Post autor: Ostaszator »

Z mojego doświadczenia wynika, że trzeba czekać dłużej niż te 3+2 dni. Zawsze coś, albo wysyłka ma być w piątek, wychodzi w poniedziałek i tak czekasz 10 dni. Zazwyczaj kupuję coś, co ma 3 dni realizacji, więc w sumie to normalne. To duży sklep i dużo sprzedają, moim zdaniem jest tam jednak trochę problem z koordynacją, ludzie, którzy odpsują się zmieniają ale da się dogadać i nie ma co narzekać, tylko trzeba mieć cierpliwość i nastawić się na czekanie. Ceny wyższe niż u konkurencji. Małe sklepy wysyłają szybciej i to ma znaczenie - widać jak te kilka stów zamienia sie w przesyłkę w twoich rękach za 2 dni. Mały sklep sprzedaje to, co ma stanie, a jak właściciel jest obrotny, to robi to bardzo szybko.
Matisan77
Kontakt:

Post autor: Matisan77 »

tydzial pisze: 10 lip 2024, 10:08 zapomniałeś jedno że Modelmania jest pośrednikiem a nie producentem
Nie zapomniałem ale jak się podaje czas dostawy to wypada go dotrzymywać albo od razu napisać czas dostawy do miesiąca. Teraz z perspektywy czasu już nie patrzę na ich deklarowane czasy tylko wiem ,że będzie dłużej ;)
Wiele innych sklepów jak makieta.pl czy conrad też są pośrednikami a terminów dotrzymują. Przynajmniej w moim przypadku terminy się zgadzały.
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

zapomniałeś jedno że Modelmania jest pośrednikiem a nie producentem
Matisan77
Kontakt:

Post autor: Matisan77 »

Moje doświadczenie z Modelmanią jest takie ,że towar owszem wyślą i dotrze ale nie w deklarowanym terminie.
Jak kupujesz z opcją (potrzebujemy 3 dni na sprowadzenie plus 1-2 dni na wysyłkę) to dotrze po 2 tygodniach.
Czasem trzeba zadzwonić czy napisać i pospieszyć (przypomnieć się) a jak wybierzemy opcję (możliwy towar do sprowadzenia w 15 dni plus 1-2 dni na wysyłkę) to poczekamyyyyy i potrenujemy cierpliwość. Pare razy się przypomnimy telefonicznie czy majlowo i też w końcu dotrze.
Szybko w 1-3 dni wysyłają tylko jeśli mają u siebie na stanie.
Tak więc towar z tego sklepu dotrze tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Stan umysłu - wczoraj były modele i dziś wyparowały z oferty :lol: Cała nadzieja w Dorocie.
A te porady kreskowo wordowe to chyba spam??
!Halo kierownik sklepu !!! To my, chyba ostatni klienci bo w Czechach jest całkiem poważnie i taniej od 15 lat !!
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Potwierdzam, też najczęściej rozmawiam i uzgadniam wysyłki czy reklamacje z Panią Dorotą :) przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

NemoTT pisze: 02 mar 2024, 16:24... przewodniczką po Modelmanii jest pani Dorota.
like.png
like.png (4.48 KiB) Przejrzano 6452 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”